اگر امروز جلال آل احمد زنده بود …

اگر امروز جلال آل احمد زنده بود ...

محمدحسن زورق نویسنده کتاب «بنویسید غرب بخوانید غزه» گفت: امروزه غزه و فلسطین آوردگاه حق و باطل است. اگر امروز جلال آل‌احمد زنده بود، من با اجازه او نام کتابم را «غرب‌زدگی۲» می‌گذاشتم.

به گزارش اخبار ورزشی به نقل از ستاد خبری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نشست «در فلسطین چه می‌گذرد؟ با نگاهی به کتاب بنویسید غرب بخوانید غزه» در پنجمین روز از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور محمدحسن زورق، نویسنده کتاب «بنویسید غرب بخوانید غزه» و سهیل کثیری‌نژاد، کارشناس مسائل بین‌الملل و سیدحامد نعمت‌الهی، مدیر امور فرهنگی و ارتباطات انتشارات سروش در سالن کوشک کتاب نمایشگاه کتاب برگزار شد.

محمدحسن زورق در این نشست گفت: جلال آل‌احمد می‌گفت جنگ امروزه شکل دیگری پیدا کرده است و دشمن دیگر مستقیم رودررو قرار نمی‌گیرد. آنها به دل طرف مقابل وارد می‌شوند و رقیب را از داخل خراب می‌کنند.

او افزود: امروز ما غرب را مقصر همه چیز می‌دانیم اما غرب در اینجا به معنای غرب جغرافیایی نیست. در واقع واژه غرب مدنظر ما ریشه در شرق دارد.

زورق ادامه داد: در زمان بعثت پیامبراکرم(ص)، مردم مکه به سه گروه فطرت‌جو، دنیا و ثروت‌جو و میانه‌رو تقسیم شده بودند. فطرت‌جویان گرداگرد پیامبر(ص) جمع شدند و به مرور زمان تقویت شدند و دنیاجویان و ثروت‌جویان ضعیف شدند، بنابراین ثروت‌جویان تصمیم گرفتند که به ظاهر مسلمان شوند تا بتوانند از قدرت اسلام برای رسیدن به اهداف خودشان بهره ببرند.

او در توصیف عمل ثروت جویان زمان پیامبر(ص) گفت: ثروت‌جویان فکری متفاوت را در ذهن برخی از مسلمانان انداختند و تلاش کردند که این‌گونه فطرت‌جویان را از داخل خراب کنند. پیامبر(ص) در چنین شرایطی دو استراتژی تثبیت دین و ایجاد جامعه اسلامی طراز قرآن را در پیش گرفت که اولین استراتژی به نتیجه رسیده و دومین استراتژی با ظهور امام زمان(عج) به نتیجه خواهد رسید. در واقع ما باید پیامبر(ص) را دوباره بشناسیم تا بتوانیم از هویت خودمان دفاع کنیم.

زورق اضافه کرد: در اینجا ما به همان چیزی می‌رسیم که جلال آل‌احمد گفته است. امروزه غزه و فلسطین آوردگاه حق و باطل است. اگر امروز جلال آل‌احمد زنده بود، من با اجازه او نام کتاب «بنویسید غرب بخوانید غزه» را غرب‌زدگی۲ می‌گذاشتم. امروزه ما برای مقابله با بحران باید به هوشیاری تاریخی برسیم و بدانیم که اکثریت مردم کشورهای غربی وجدان دارند و نمی‌خواهند با کشورهای دیگر بجنگند و حق دیگران را ضایع کنند اما اقلیتی بر آنها حاکم شده که با اکثریت هم‌نظر نیست.

سهیل کثیری‌نژاد نیز صحبت‌های نویسنده کتاب «بنویسید غرب بخوانید غزه» را تایید کرد و تاریخ فلسطین و مقاومت فلسطینیان در برابر رژیم صهیونیستی را مرور کرد.

او گفت: اکنون برخی از افراد می‌گویند که فلسطینیان سازشگر هستند و نمی‌خواهند با رژیم صهیونیستی مقابله کنند؛ اما در واقع اینگونه نیست. زمانی که تشکیلات خودگردان فلسطین با دادن بخشی از فلسطین به رژیم صهیونیستی موافقت کرد، مردم فلسطین با این تصمیم موافق نبودند. امروز نیز می‌گویند فقط حماس با رژیم صهیونیستی مقابله می‌کند اما در واقع ۱۱ گروه در فلسطین با رژیم صهیونیستی مقابله می‌کنند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام 

دکمه بازگشت به بالا