بهترین نوع درخت انگور شامل چه نژادهایی می باشد:
آیا خواهان به دست آوردن اطلاعاتی درباره؛ در ایران و دنیا هستید؟! آیا تمایل دارید با مشخصات بهترین انگورهایجهان همچون انگور مکیاج یا موسکات آشنا شوید؟ پس این مطلب همان چیزی است که شما به آن احتیاج دارید.☻
اگر میخواهید اطلاعات خود را درباره بهترین ؛ افزایش دهید و یا تمایل دارید باغچه و حیاط خود را پر از درختهای متنوع انگور کنید، با این مطلب همراه باشید. ما در ادامه شما را با انواع مختلف بهترین درخت انگور، و ویژگیها و خواص این میوه بهشتی بیشتر آشنا میکنیم.
معرفی دنیای بهترین انگورهای دنیا:
انگور میوهای خوشمزه و موجود در کلیهی فصول سال است که به دلیل طعم و مزهدوستداشتنی و متنوعش پاسخگوی ذائقههای مختلف است. شما میتوانید انواع متنوع بهترین انگور؛ همچون انگور عسگری یا ترکمن را برای مصرف در خانه انتخاب کرده و از آنها استفاده نمایید. انگور دارای ویتامینهای فراوانی همچون آ، ای، امگا ۳ و ۶ است. این میوه ی جذاب خواص متنوعی نظیر:
- روشن کنندگی و شاداب کنندگی پوست،
- کاهش دهنده فشار خون،
- جلوگیری کننده از سرطان و درمان مؤثر یبوست دارد.
اگر میخواهید باغی پر از انواع مختلف انگور برای خود داشته باشید و یا اگر به دنبال اطلاعات کاربردی و کارآمد انواع متنوع انگور نظیر انگور ترکمن و یاقوتی هستید، این مطلب به شما اطلاعات جامع فراوانی درباره بهترین درخت انگور، میدهد. از جمله درختهای مختلف و بهترین انگورهای، موجود در بازار ایران میتوان به انواع مختلف زیر اشاره کرد:
- انگور مکیاج
- انگور شرابی
- انگور یاقوتی
- انگور ردکارنت
- انگور بلک سیدلس
در ادامه شما را با ویژگیها و مشخصات بیشتری از انگورهای مرغوب ایرانی و خارجی قابل کشت در کشور عزیزمان ایران آشنا میکنیم.
اولین نهال از بهترین نهال انگور در ایران،انگور مکیاج:
درخت انگور مکیاج جز مقاومترین درختان انگور در برابر سرمای شدید است. انگور مکیاج را میتوان به صورت تازه یا مویز مصرف کرد. اصالت این درخت انگور به کشور زیبا ی شرقی آسیا، ژاپن برمیگردد. یک سالی می باشد که انگور مکیاج جز پرطرفدارترین و بهترین انگورها شناخته میشود. این نهال انگور مناسب مناطق گرمسیر و سردسیر ایران عزیزمان می باشد و یکی از خاص ترین و گران ترین انگور های دنیا لقب گرفته است.
دومین انگور از سری بهترین انگورای ایران، انگور شرابی:
انگور شرابی جزء بهترین انگورهای؛ موجود در بازار است. تاریخچه و اصل این میوه به شهرستان سردشت در استان آذربایجان غربی باز میگردد. این انگور باردهی بالایی دارد و شما پس از کاشت آن میتوانید درصد زیادی از این میوه را برداشت کرده و از آن استفاده نمایید.
از آنجایی که این انگور سود زیادی دارد، معمولاً باغداران و کشاورزان علاقه فراوانی به کاشت انگور شرابی در باغ خود دارند. به دلیل مقاومت و استقامت زیاد انگور شرابی در برابر سرما میتوان این انگور را در مناطق کوهستانی و سرد کاشت.
در ضمن، بد نیست بدانید از انگور شرابی بیش از انواع بهترین انگور؛ در تولید آبمیوه، دلستر و نوشابههای میوهای استفاده میشود. به همین خاطر، همواره کارخانهداران فراوانی خواهان خرید این انگور و استفاده از آنها در حوزه تولید محصولات متنوع همچون آبمیوه هستند.
سومین نهال از بهترین نهال های انگور جذاب، انگور ترکمن:
انگور ترکمن جزء انگورهای حبهای و سیاه رنگ بازار است. این نهال زودرس است و به همین علت پس از سال اول میتوان محصول زیادی از آن برداشت کرد و جز بهترین نهال های انگور زودرس، مجسوب می شود. این نهال جزء نهالهای پیوندی است.
این درخت در دسته بهترین انگورهای؛ مقاوم قرار دارد. شما میتوانید انگور ترکمن را در شرایط آب و هوایی مختلف همچون کوهستانی، سرد و معتدل بکارید. گرچه نهال ترکمن جزء مقاومترین نهالهای موجود در بازار است اما باز هم پیشنهاد میشود آن را در مناطق بسیار سرد یا بسیار گرم نکارید. بد نیست بدانید از زمان کاشت این نهال تا دوران بلوغ آن باید دائماً این درخت را آبیاری کنید، اما پس از بلوغ نیازی به آبیاری مداوم آن نیست.
چهارمین رقم از بهترین های بازار انگور، انگور ردگلوب:
باغبانان و کشاورزان انگور ردگلوب را در گروه بهترین نهال انگور؛ جای دادهاند. از ویژگیهای این انگور میتوان به مواردی همچون وارداتی بودن این انگور، حبه درشت بودن، شیرین و خوشمزه بودن آن اشاره کرد. انگور ردگلوب از کشورهایی نظیر ایالت متحده آمریکا و شیلی وارد ایران شده و سپس در باغهایی که فضا مناسبی برای کاشت این نوع انگور دارند، کشت میشود.
انگور ردگلوب از آن جایی که حبه درشت است، دانههایی بزرگ هم دارد. البته، شما میتوانید نوع بیدانه این انگور را در بازار یافته و از آن استفاده نمایید. این انگور طرفداران و علاقهمندان خود را در بازارهای فروش ایران به دست آورده است. از آنجایی که فروش این نوع انگور بسیار بالاست معمولا کشاورزان زیادی خواهان خرید نهال این انگور و کاشت آن هستند.
پنجمین نژاد از برترین های انگور، انگور لعل:
شما میتوانید میوههای درخت انگور لعل را برای مصارفی همچون تازهخوری، آبغوره و کشمش استفاده کنید. پیشنهاد میشود انگور لعل را در آب و هوای معتدل کاشته و حتماً آن را در معرض نور خورشید قرار دهید. انگور لعل مقاومت بالایی در شرایط آب و هوایی سرد دارد اما توصیه میشود آن را به هیچ وجه در این نوع آب و هوا نکارید. انگور لعل جزء بهترین انگورهای، قابل رشد در مناطق معتدل است. باردهی این درخت انگور زیاد است. به همین خاطر، افراد زیادی تمایل به کاشت نهال درخت انگور لعل دارند.
یکی از بهترین نهال انگور ایران، انگور یاقوتی:
همانطور که از اسم این انگور مشخص است دانههایی به رنگ یاقوت با حبههای ریز متراکم و به هم چسبیده دارد. این انگور مزهای شیرین دارد و برخی از مصرفکنندگان آن را به همراه پنیر در وعدههای غذایی صبحانه یا عصرانه مصرف میکنند. این انگور زودرس و پربار است. همه عوامل ذکر شده در کنار هم باعث شدهاند این انگور طرفداران خود را در مارکتهای جهانی به دست آورده باشد.
انگور ردکارنت، یکی از بهترین انگور اروپا:
انگور ردکارنت را میتوان با نام انگور فرنگی هم در بازارهای فروش یافت. معمولاً از انگور ردکارنت در تهیه مربا، مارمالاد، آبمیوه و شربت در کنار مصرف آن به صورت تازه استفاده میشود. این درخت انگور جز بهترین انگورهای؛ مربایی موجود در بازار است. انگور ردکارنت برای رشد به آب و هوای معتدل و خاک زهکشی شده که اسیدیته آن ۷ باشد نیازمند است. بد نیست بدانید میوههای این درخت انگور به وزش باد حساس هستند. پس اگر خواهان کاشت نهالهای ردکارنت در منطقهای بادی هستید، بهتر است در تصمیم خود تجدید نظر کنید.
انگور بلک سیدلس، یکی دیگر از خوش خوراک های بازار میوه:
یکی از بهترین نهال انگور ایران، انگور موسکات:
از دیگر نهالهای موجود در بازار انگور موسکات است. معمولاً کشاورزان فراوانی انگور موسکات را در دسته بهترین نهال انگور، قرار داده و خواهان خرید و کاشت آن هستند. این انگور بسیار شیرین و به رنگ سبز با حبههایی نسبتاً درشت در بازار موجود است. انگور موسکات از شمال آفریقا به دیگر مناطق جهان صادر شده و به همین علت میتوان آن را امروزه در کشورمان ایران هم یافت. شما میتوانید انگور موسکات را در اواسط مرداد ماه برداشت کرده و پس از آن محصول خود را روانه بازارهای تولید کنید.
در ضمن، قدرت تحمل انگور موسکات در مقابل خشکی و سرما نیز مناسب است. معمولاً مردم این انگور را به صورت تازه تازه خریداری کرده و مصرف مینمایند. همچنین، شما پس از کاشت نهال موسکات در باغهای خود میتوانید از انگورهای موسکات به مدت ۱۰۰ سال بهرهمند شوید.
از قدیمی ترین و محبوب ترین انگور ایران، انگور صاحبی:
انگور صاحبی جزء انگورهای دانه درشت و پوسته نازک است. بسیاری از افراد آن را به عنوان بهترین نهال انگور؛ میشناسند. رشد انگور صاحبی متوسط است. شما میتوانید این انگور را پس از رسیدن برداشت کرده و به بازارهای فروش عرضه کنید. معمولاً انگور صاحبی به صورت تازه مصرف میشود و سود حاصل از فروش آن نیز بسیار زیاد است.
اگر به فکر خرید انگور صاحبی هستید باید گفت این درخت تحمل سرمای کمتر از ۱۸ درجه را ندارد. به همین خاطر، توصیه میشود حتماً سردترین دمای منطقه مدنظرتان برای کاشت را بررسی کرده و سپس نسبت به خرید این نهال اقدام نمایید. درخت انگور صاحبی عمر صد ساله دارد و شما حتی پس از ۱۰۰ سال میتوانید از میوه خوشمزه این درخت برای مصرف شخصی و فروش استفاده کنید.
انگور عسگری ، آخرین نهال از سری بهترین نهال های انگور ایران:
انگور عسگری، جز یکی از محبوبترین و بهترین میوههای انگور، در بازار است. انگور عسگری سفید رنگ و دانه درشت و زودرس است. معمولا این درخت انگور محصول پرباری دارد و کشاورزان زیادی خواهان کاشت آن هستند. انگور عسگری علاوه بر تازه خوری برای تولید کشمش و شیره انگور نیز به کار میرود. اگر تمایل به کاشت این نهال دارید باید هر ساله درخت این میوه را هراس کنید. در ضمن، حتما قبل از کاشت نهالهای تازه این درخت خاک زمینتان را زهکشی نمایید والا ممکن است در فرآیند رشد میوههای این درخت مشکلاتی رخ دهد.
جمع بندی در رابطه با انتخاب مناسب بهترین انگور:
در انتها امیدواریم این مطلب شما را با نکات کاربردی و کلیدی بسیاری نظیر چه نهالی بهترین نهال انگور؛ برای باغتان اسنهال انگور مناطق سردسیری
در آبوهوای سرد، در مقایسه با مناطق گرم و خشک، برنامهریزی و مدیریت کشت نهال انگور مناطق سردسیری اهمیت بیشتری پیدا میکند. در مناطق سردسیر، کشاورز باید باهوشتر، صبورتر، خلاقتر و انعطافپذیرتر باشد و بتواند با دلشکستگی ناشی از یخزدگی احتمالی و گاهگاه نهالها کنار بیاید. این مقاله به بررسی چگونگی مناطق سردسیری، آفات آن، نحوه کاشت و نگهداری، میزان باردهی، آبیاری، کوددهی، هرس و قلمهزنی انواع رقم مناطق سردسیری خواهد پرداخت.
خرید نهال انگور مناطق سردسیری
سیستم کاشت نهال مناطق سردسیری، باید براساس تنوع گونه، نوسانات درجه حرارت در فصول مختلف سال و روشهای کشت مخصوصی باشد که هم گیاه و هم پرورشدهندگان با آن راحتتر هستند. ماهها قبل از اینکه تاکستانهای مناطق سردسیر به اوج ثمردهی خود برسند، جوانههای ظریف انگور که میوههای نورَس را در خود نگه میدارند، باید در برابر هجوم سرد زمستان مقاومت کنند. مکانیسمهای سلولی درون جوانه با فرآیندی به نام ““، آب را در حالت مایع تا حدود 4- تا 30- درجه فارنهایت (بسته به نوع گونه) حفظ میکنند. زمانی که دما از این حدود پایینتر برود، یخ در داخل سلولها تشکیل، و عملکرد سلولی متوقف شده و جوانه میمیرد. بنابراین، نهال در مناطق سردسیری تحت شرایط خاصی باید پرورش پیدا کند که نه یخ بزند و نه از بین برود. در این میان، توجه به آفات، کوددهی و زمان کشت نیز بسیار مهم است.
مشخصات و انواع نهال انگور مناطق سردسیری
انواع انگور مناسب مناطق سردسیری معمولا به 13 گونه مختلف تقسیم میشود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
نهال انگور ردگلوب
از رقم مناطق سردسیری است از ارقام خوب صادراتی محسوب میشود که حبههای درشت، سفت و گوشتی دارد. این نوع انگور تا چندین ماه در سردخانه قابل نگهداری است.
نهال انگور اسکارلت رویال
، از عمر طولانی صد ساله برخوردار است و از میوه آن برای تازهخوری، تولید کشمش و آبمیوه استفاده میشود. نهال اسکارلت رویال از سال دوم شروع به باردهی میکند.
نهال انگور شاهرودی
جزو ارقام مناطق سردسیری بهشمار میرود. میوه آن گوشتی، ضخیم و دیررس بوده و برای افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند، مفید است.
نهال انگور ایته
عموما برای تازهخوری پرورش داده میشود و دیررس است. انگور ایته یا شصتعروس، طعمی دلپذیر و خوشمزه دارد و یک انتخاب عالی برای مهمانیها و مجالس محسوب میشود.
نهال انگور رشه
از جمله نهالهای مناطق سردسیری میباشد و از آن دسته انگورهای درشت و گوشتی است که عمری صدساله دارند و سرشار از ریزمغذیها و ویتامینهای مختلف هستند. این رقم انگور بسیار پربار است و در مهرماه ثمر میدهد.
نهال انگور بیدانه سفید
نهال انگور بیدانه سفید، نهال انگور مناطق معتدل و مرطوب است.
یکی از ارقام خوشخوراک است که 4 سال پس از کشت شروع به باردهی میکند. حبههای آن متوسط و به رنگ سبز مایل به زرد هستند.
نهال انگور بیدانه قرمز
از جمله نهالهای دیربازده است که از سال پنجم کشت به ثمر مینشیند، اما عمری طولانی و هشتاد ساله با خوشههایی پربار و سنگین دارد که جبران این دیررس بودن را میکند. انگور بیدانه قرمز در هر هکتار 80 تن باردهی داشته و برای مدت کوتاهی در سردخانه قابل نگهداری است.
نهال انگور ترکمن 4
جزو نهالهای سردسیری است. این انگور 20 سال عمر میکند و در هر هکتار 150 تن محصول میدهد. حبههای انگور به رنگ سیاه و بیضی شکل هستند و به مصارف تازهخوری، تولید کشمش و آبمیوه میرسند.
نهال انگور جوین
این انگور که خاستگاه آن خراسان است، عمری 20 ساله و باردهی 40 تن در هکتار دارد. که رقم مناطق سردسیری است، دارای خوشههای پر و سنگین با حبههایی درشت، گوشتی و قرمز رنگ است.
نهال انگور اتوم کینگ
خوش خوراک است و با حبههایی سبز رنگ و شیرین، مناسب نگهداری در سردخانه بوده و از ارقام صادراتی محسوب میشود.
نهال انگور روبی سیدلس
بیدانه قرمز رنگ است و دارای خوشههایی پر و حبههایی ارغوانی رنگ و کدر است که برای مصارف تازهخوری، تولید کشمش و آبمیوه کشت میشود.
نهال انگور شاهانی
یا شاهانی یک نهال انگور مناطق سردسیری است که در مناطق خاصی کشت شده و اغلب به مصرف تازهخوری میرسد.
نهال انگور صاحبی قرمز
جزو نهال مناطق سردسیریاست. حدود 20 تن در هکتار باردهی داشته و سرشار از ریزمغذیها و ویتامینهای مفید برای بدن است. از این انگور برای تازهخوری، آبغورهگیری و تولید آبمیوه استفاده میشود.
آفات مهم رقم انگور
آفات انگور یکی از مهمترین عوامل آسیبزننده به میوه و درخت انگور هستند که باید با مدیریت و مهارت، در زمان مناسب دفع شوند. مهمترین آفات شایع نهال انگور مناطق سردسیری عبارتند از:
زنجره مو
زنجره مو در تمام تاکستانها زندگی میکند و به بسیاری از درختان میوه از قبیل آلبالو، سیب، به، پسته، انار و سنجد نیز آسیب میزند. زنجره بالغ با تخمریزی روی سرشاخهها، این قسمت از گیاه را دچار نوعی تومور یا برآمدگی میکند. نوزادان پس از خروج از تخم به داخل خاک رفته و در ریشههای انگور جای میگیرند. آنها با تغذیه مستقیم از ریشه باعث زرد شدن و ضعیف شدن گیاه و ریزش میوهها میشوند. طول عمر زنجره بالغ معمولا 10 الی 12 روز است اما همین زمان برای پرواز در سرتاسر تاکستان و تخمریزی و آلوده کردن کل مزرعه کافی است. بهترین روشهای دفع این آفت شامل موارد زیر است:
- کاشت تاکها در زمینهای شنی
- آبیاری فراوان
- استفاده از کودهای شیمیایی و حیوانی برای تقویت زمین
- پیوند واریتههای مرغوب روی پایههای قوی
- سوزاندن علفهای هرز
- هرس سرشاخههای آلوده به تخم زنجره و سوزاندن آنها
- آب تخت کردن باغ
- استفاده از پای نهال مناطق سردسیری
پوسیدگی سفید ریشه مو
عامل پوسیدگی سفید ریشه انگور، قارچی از خانواده رزیلینیاست که شکل غیرجنسی آن به ریشه نهالهای مو حمله برده و باعث توقف رشد گیاه میشود. نهال بیمار، دچار ریزبرگی و خزان زودرس شده و میوههای نارس و بیکیفیت میدهد و در بهار سال بعد نیز گل و میوه نخواهد داد و خشک خواهد شد. از آنجاکه ریشه نهالهای آلوده توسط این قارچ آسیب میبیند، گیاه را بهراحتی میتوان از خاک بیرون کشید و ریشه پوسیده و بدبو با نوعی صمغ را مشاهده نمود. برای مبارزه با این قارچ باید به روشهای زیر عمل کنید:
- ایزولاسیون کانون اولیه آلودگی
- هرس کردن ریشههای آلوده و سوزاندن آنها
- کانالکشی دور ریشهها
- هرس کردن ریشه نهالهای مجاور
- استفاده از سموم شیمیایی و بیولوژیکی
- خودداری از کاشت نهال در زمینی که قبلا میزبان گیاهان حساسی مانند سیب، گیلاس، تبریزی و چای بوده است.
- کاهش دفعات آبیاری و استفاده از آبیاری نشتی و قطرهای
- پرهیز از مصرف کودهای آلی و تخلیه کودهای آلی و پوسیده از خاک محل
- گرمادرمانی (آفتاب دهی)
- کاشت ارقام مقاوم
- محلولپاشی با سموم شیمیایی و قارچکشها
بیماری سفیدک سطحی
سفیدک سطحی روی تمام اندامهای گیاه انگور اثر میگذارد، بنابراین هنگام باید به این اثرات روی نهال توجه کنید. این بیماری یک بیماری قارچی است که باعث ایجاد لکههای سفید در هردو سمت برگ شده و در نتیجه توقف رشد برگ و خزان زودرس گیاه میشود. این لکهها کمکم به رنگ آجری درمیآیند. قارچ سفیدک مانند غباری سفید روی غورهها را میپوشاند و باعث ترک خوردن میوه رسیده میشود. این قارچ مختص انگور مناطق سردسیری است و در دمای بالا و مقابل نور خورشید نمیتواند رشد کند. راههای کنترل این آفت انگور به این صورت هستند:
- هرس شاخههای سبز گیاه
- جمعآوری و سوزاندن شاخههای هرس شده
- سمپاشی با بردوفیکس و سموم گوگرد وتابل
کرم خوشهخوار انگور
این نوع کرم در نهالستانهای انگور ایران یافت میشود و جزو کرمهای بومی ایران بهشمار میرود. این کرم با تخمریزی در درون حبههای انگور کار خود را شروع میکند. لاروها کمکم تارهایی روی جوانهها و غنچهها تنیده و با تغذیه از ساقهها باعث خشک شدن گیاه میشوند. لاروهای نسل بعد (نسل دوم) از غورهها تغذیه میکنند و باعث ریزش غوره میشوند و سرانجام لاروهای نسل سوم به میوه انگور حمله میبرند. فعالیت آنها از روی تارهای تنیدهشده بر نهال مشخص میشود. بیشترین خسارت این آفت در انگورهای کشت آبی بوده و بهترین زمان مبارزه و دفع کرم خوشهخوار، یک هفته بعد از تولد نسل دوم است. برای مبارزه با این آفت، انجام توصیههای زیر ضروری است:
- انتخاب نهالهایی با خوشههای غیرمتراکم
- تنظیم ردیفهای کشت بهصورت داربستهای موازی
- هرس سالیانه تاکهای انگور
- استفاده از سموم فسفره مانند ازینوفوس متیل یا زولون (به نسبت دو در هزار) و یا دیازنیون ۶۰% (به نسبت 1.5 در هزار)
- سمپاشی در سه نوبت: مرحله غنچه و قبل از باز شدن گلها، زمان غوره دهی، شروع آبدار شدن میوه
سایر آفات ارقام انگور در مناطق سردسیری شامل کرمهای شاخدار انگور، کنه نمدی انگور، شته انگور، کرمهای برگخوار و جوانهخوار انگور میشوند.
نحوه کاشت نهال انگور
کاشت رقم مناسب مناطق سردسیری معمولا به خلاقیت و شکیبایی بستگی دارد که عمدتا در طبیعت کشاورزان سختکوش نواحی سردسیر دیده میشود. بهترین نهال انگور برای مناطق سردسیری معمولا شامل همان ارقامی است که بالاتر نام بردیم. بهترین خاک برای کشت انگور، خاک لومی یا شنی است که با کمپوست یا خاکبرگ بهخوبی هوادهی شده باشد. زمان کاشت انگور در مناطق سردسیر معمولا اواخر زمستان تا اوایل بهار است و تکثیر آن به روشهای قلمهزنی، خوابانیدن، پیوند زدن، بذرپاشی و تکثیر جوانه انجام میشود.
کاشت انگور در فصل پاییز و عمق 50 سانتیمتری در چالههایی صورت میگیرد که کمی کمپوست کهنه، فسفر و آهک در آنها ریخته شده است. برای کاشت نهال مناطق سردسیری باید حداقل 2 جوانه در داخل خاک فروبرده شود اما 5 سانتیمتر از سرشان بیرون از خاک قرار بگیرد. توجه کنید که برای خرید نهال انگور از نهالستان، حتما باید به سالم بودن ریشه و ظاهر گیاه دقت شود.
نحوه نگهداری نهال انگور
یکی از مهمترین نکات مناطق سردسیری، محافظت از آن در برابر بادهای شدید است. نکته دیگر در این زمینه، داربستسازی برای انگور است که بتواند از هجوم آفات مختلف در امان مانده و بهخوبی رشد کند. علاوهبراین، توجه به زمان کوددهی، سموم دفع آفات، آبیاری و شوری خاک نیز برای مراقبت از انگور ضروری است.
میزان باردهی درخت انگور مناطق سردسیری
میزان باردهی درخت انگور در مناطق سردسیر معمولا به نوع انگور، جنس خاک، نور آفتاب، آبیاری، کوددهی و سمپاشی بهموقع بستگی دارد و از 20 الی 150 تن در هکتار متفاوت است.
آبیاری نهال انگور
در حالحاضر که کشورمان در بحران شدید منابع آبی قرار گرفته است، توجه به مصرف آب بهویژه در بخش کشاورزی، بهگونهای که نه به محصول آسیب وارد شود و نه آب هدر برود ، بسیار حائز اهمیت است.بهترین و موثرترین روش آبیاری انگور در مناطق سردسیری، استفاده از آبیاری تحت فشار باتوجه به ویژگیهای زمین و جنس خاک مزرعه است.
استفاده از روشهای داربستی نیز یکی دیگر از موارد مدیریت تاکستانها در فصول پرباران محسوب میشود که از وارد شدن خسارت به مزارع نیز جلوگیری میکند. درخت انگور مناطق سردسیری معمولا به آبیاری زیادی نیاز ندارد، اما باید در منطقه آفتابرس با زهکشی خوب و شیب مناسب کاشت شود. نیاز آبی نهال مناطق سردسیری که تابستانهای گرم دارند، درحدود ۵۰۰ میلیلیتر است.
خاک مناسب نهال انگور
بهترین خاک برای کاشت رقم مناطق سردسیری خاک شنی و لومی است. خاکهای رسی و سنگین به سرعت آب از دست میدهند و برای کشت انگور باید با کمپوست و ماسه سبک شوند.
کوددهی به نهال انگور
کوددهی انگور در بهار با استفاده از کود NPK با نسبت ۱۰، ۱۰، ۱۰ برای خاک انجام میشود. غنیسازی خاک با عناصری مثل کلسیم و منیزیم برای رشد و باردهی بهتر گیاه ضروری است.
نحوه هرس نهال انگور
انگور یکی از بهترین گیاهان برای هرس کردن است که گاهی تا 80% از برگ و شاخههای آن هرس میشود. اما برای هرس انگور در زمستان، توجه به تعداد جوانههای ثمرده و تقسیم و توزیع این جوانهها بر روی قسمتهای مختلف شاخهها ضروری است.
قلمه زدن و تکثیر نهال انگور
برای قلمه زدن، طول قلمه معمولا 35 سانتیمتر باید درنظر گرفته شود. قلمه درست از پایین گره بهصورت مورب قطع شده و پس از ضدعفونی با قارچکش در جعبههای ماسه تمیز کاشته میشود.
لیست قیمت نهال انگور مناطق سردسیری
مناسب برای مناطق سرد باتوجه به نوع ارقام، کیفیت باردهی و سلامت محصول در هر سال متفاوت است.
سخن پایانی
انگور یک میوه شیرین و پرفایده است که هم در مناطق سردسیر و هم در مناطق با آبوهوای گرم کاشته میشود، اما کاشت آن در مناطق سرد نیاز به دقت و توجه بیشتری دارد. نهال انگور مناطق سردسیری معمولا به نور کافی، آبیاری کم، کودهای شیمیایی، کمپوست، خاک لومی – شنی و مراقبت دربرابر باد و آفاتی مانند زنجره، پوسیدگی سفید ریشه، سفیدک سطحی و کرم خوشهخوار نیاز دارد. باردهی ارقام مناطق سردسیری بسته به نوع انگور، کوددهی و سلامت نهال از 20 الی 150 تن در هکتار متفاوت است.
ت و یا چه نهالی را میتوانید برای مزارع خود بخرید و پس از مدتی حین برداشت آن به سود فراوانی برسید. شما میتوانید از این اطلاعات به منظور انتخاب بهترین درخت انگور، برای مزارع و باغهای خود قبل از ، بهره ببرید.