به گزارش خبرگزاری اخبار ورزشی از قزوین؛ رزمایش عملیاتی سطح یک مقابله با بحران زلزله و امدادرسانی صنعت آب و برق منطقه مرکزی و شمال کشورسه شنبه شب با حضور محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین رجبی رئیس گروه مدیریت بحران وزارت نیرو آقابیگی مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو مهدی رجحانی معاون عمرانی استانداری داراب بیرنوندی رئیس شورای هماهنگی صنعت آب و برق استان محمدرضا علیمی مدیرکل مدیرت بحران استان منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقه ای قزوین ابوالفضل موتابها مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی سرکار خانم برهانی مدیرعامل برق منطقه ای زنجان دیلمی مدیریت انتقال نیروی برق قزوین اینانلو مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ملکی پور فرماندار قزوین صبوری مدیرعامل جمعیت هلال احمر و نیروهای عملیاتی و فنی در شرکت توزیع نیروی برق قزوین آغاز شد.
آقا بیگی در این مانور اظهارداشت: در پدافند غیر عامل همه دستگاهها و حتی مردم باید مشارکت و همکاری کنند تا به نتیجه برسیم.
وی بیان کرد: افتخار می کنیم در وزارتخانه ای هستیم که خدماتش در همه شئون زندگی مردم استمرار دارد و هیچ بخشی نیست که با حوزه آب و برق مرتبط نباشد لذا این صنعت در مدیریت بحران و حوادث غیر مترقبه اهمیت ویژه ای دارد.
آقابیگی یادآورشد: در مدیریت بحران زمان یک عنصر اساسی است و ما هم در این مانور ساعات خاصی را برای شروع عملیات پیش بینی کرده ایم تا نیروها تجربه یک حادثه طبیعی را کسب کنند.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو تصریح کرد: ساعت صفر با هدف انتخاب شده تا کار جمعی را تمرین کنیم و بدانیم اگر خدمات ما درست مدیریت شود از تسلسل جلوگیری می کند.
وی اظهارداشت: در کشور نعمت های فراوانی داریم اما در معرض حوادث هم هستیم و هر سال انواع سیلاب و حریق و گاهی زلزله را شاهدیم که باید از آنها درس بگیریم و بدانیم چقدر آماده مقابله با حوادث هستیم.
آقابیگی یادآورشد: دیروز سالگرد زلزله سرپل ذهاب بود اما هیچ تضمینی نیست روزی دیگر حادثه ای نباشد لذا همیشه باید آماده باشیم و بدانیم حادثه در نزدیکترین نقطه به ما همواره یک تهدید است و اگر آماده نباشیم باید هزینه های سنگینی را متحمل شویم.
این مدیر گفت: دانش بشری فقط می تواند تا ۱۰ ثانیه قبل از زلزله و سیلاب را ۱۵ روز جلوتر پیش بینی کند که گاهی آن هم خطا دارد لذا باید همواره آماده باشیم که بتوانیم دوره برگشت پذیری سیلاب را تخمین زده و خسارت ها را به حداقل و پایداری خدمات را به حداکثر برسانیم.
وی اظهارداشت: متاسفانه به لحاظ بی توجهی به موضوع مهم پیشگیری حاضریم برای درمان بیشترین هزینه را بپردازیم و جبران خسارت کنیم در حالی که بایستی ۹۲ درصد سعی و تلاش ما مبتنی بر پیشگیری باشد تا خسارت کمتر شود.
آقا بیگی یادآورشد: در عرصه پیشگیری نقش مردم بسیار اهمیت دارد لذا در این زمینه با کمک رسانه ها بایستی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی کنیم تا مشارکت شهروندان بیشتر شود.
وی اضافه کرد: امروز که مانور عملیاتی سطح یک مقابله با زلزله را با حضور نیروهای ۷ استان در قزوین برگزار می کنیم به این معنا نیست که فقط این استانها درگیر زلزله هستند و فکر نکنید سیل فقط برای استانهای شمالی است بلکه هر حادثه می تواند در هر نقطه ای با خسارت جبران ناپذیر رخ دهد.
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو گفت: شما در اسپانیا دیدید که کشور چگونه با یک سیلاب فلج شد و ۳۴۳ میلیمتر بارندگی موجب کشته شدن ۲۲۰ نفر و مفقود شدن ۸۰ نفر و ویرانی کشور شد اما این حادثه یک درس بزرگ برای همه انسانهاست که آماده ومقابله با حوادث باشیم.
آقابیگی یادآورشد: در مجموع ضریب آمادگی مقابله با بحران در کشور۱۰ تا ۱۲ درصد است که باید آن را به چند برابر افزایش دهیم و حد قابل قبولی باشد که در این راستا نیروهایی داریم که می توانیم آثار خسارتها را به کمترین حد برسانیم و برگزاری مانورها به این هدف کمک می کند.
وی اظهارداشت: اگر دشمنان در اطراف کشور پایگاههای مجهز نظامی دایر کرده اند اما نتوانسته اند به کشورمان آسیب برسانند به واسطه اقدامات دفاع عامل است و در کنار دفاع عامل باید با اقدامات خود در سطوح اداری بنام غیرعامل هم سطح بازدارندگی را در حوادث طبیعی بالا ببریم.
این مدیر اضافه کرد: همه استانها مستعد حوادث طبیعی هستند و دفاع غیرعامل در کنار دفاع عامل می تواند کشور را در حوادث مصون کند و خسارات را کاهش دهد که در این راستا برگزاری رزمایش ها ضروری است.
وی گفت: بیش از ۳۰ جلسه برای این مانور برگزار کردیم و تا توانمندی و مهارت نیروها را افزایش دهیم.
آقابیگی تصریح کرد: تاکنون ۴۳ مانور در وزارت نیرو برگزار شده و امسال نیز پنجمین مانور را در قزوین برگزار کرده ایم تا آسیب ها و خطرات حوادث به حداقل برسد.
وی اظهارداشت: مانورهای وزارت نیرو واقعی است و در چند رزمایش حدود ۱۱ کیلومتر شبکه فشار متوسط با کاهش ۱۲ میلیارد تومان هزینه انجام شده و ۸ کیلومتر عملیات لایروبی انجام شده و دستاوردهای خوبی داشته که در بازیابی خدمات در حادثه و ارتقای سطح امادگی با مشارکت مردم عزیز با کار جمعی تلاش شده مشکلات را کمتر کنیم.
مانور عملیاتی سطح یک مقابله با زلزله و امدادرسانی صنعت آب و برق منطقه مرکزی و شمال کشور در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۲۲ و ۲۳ آبان در ۱۸ نقطه عملیاتی در استان قزوین با حضور حدود ۶۰۰ نفر از نیروهای عملیاتی صنعت آب و برق استان های تهران البرز قم همدان مازندران و قزوین اجرا می شود.
انتهای پیام