جاهای دیدنی اول جاده چالوس

بسیار خب بگذارید قلم را برداریم و دل به جاده بزنیم آن هم نه هر جاده ای! جاده چالوس این مسیر افسانه ای که انگار تکه ای از بهشت را به زمین دوخته است. اما صبر کنید! قرار نیست تا خود چالوس برویم. می خواهیم در همان پیچ وخم های ابتدایی اش جایی که هنوز بوی دود و دم شهر کاملاً از مشام مان نرفته اما خنکای کوهستان و صدای رودخانه کرج به استقبال مان آمده گشتی بزنیم و ببینیم چه گنج هایی در همین نزدیکی پنهان شده اند. آماده اید با من همسفر شوید در این ماجراجویی کوتاه اما پر از کشف و شهود؟ کوله پشتی خیال تان را بردارید شیشه ماشین را پایین بکشید و بگذارید نسیم اول جاده داستانش را برایتان زمزمه کند.

گردشگری

جاهای دیدنی جاده چالوس

دروازه ورود به دنیای دیگر : سد کرج (امیرکبیر)

همین که از هیاهوی کرج دل می کنید و وارد جاده چالوس می شوید اولین غول مهربانی که به استقبال تان می آید سد امیرکبیر یا همان سد کرج خودمان است. عظمتش میخکوب تان می کند. دیواره بتنی بلندی که انگار سینه اش را سپر کرده تا جلوی خشم رودخانه خروشان کرج را بگیرد و پشت سرش آرامشی آبی رنگ را به ارمغان بیاورد.

یادم می آید اولین بار که با ماشین شخصی از کنارش رد می شدم آنقدر محو تماشای دریاچه پشت سد و کوه های اطرافش شدم که نزدیک بود پیچ را رد کنم! منظره اش واقعاً نفس گیر است مخصوصاً در فصل بهار که همه جا سبز است و آب دریاچه تا بالاترین حدش رسیده. خیلی ها کنار جاده توقف می کنند تا چند دقیقه ای این عظمت را تماشا کنند و عکسی به یادگار بگیرند. البته حواستان باشد توقف روی خود پل سد ممنوع است و خطرناک؛ اما کمی قبل و بعد از سد نقاطی هست که با احتیاط می توانید کنار بزنید و از منظره لذت ببرید.

جاذبه های اطراف سد :

  • تماشای منظره : بهترین کار همین است! از نقاط امن کنار جاده منظره دریاچه و کوه های اطرافش را تماشا کنید. انعکاس آسمان و کوه ها در آب به خصوص در روزهای آفتابی فوق العاده است.
  • عکاسی : اینجا یکی از لوکیشن های محبوب عکاسی است. فقط حواستان به امنیت و قوانین باشد. عکاسی از خود تأسیسات سد معمولاً محدودیت دارد.
  • پیک نیک : در فصول بهار و تابستان خیلی ها اطراف سد اتراق می کنند و بساط پیک نیک شان را پهن می کنند. البته پیدا کردن جای مناسب و امن کمی سخت است اما شدنی است. فقط یادتان باشد زباله ای از خودتان جا نگذارید.
  • روستای واریان : این روستا قصه ی جالبی دارد. با ساخته شدن سد بخش زیادی از آن به زیر آب رفت و حالا تنها راه رسیدن به باقیمانده اش قایق است! واریان مثل یک جزیره کوچک و سرسبز در دل دریاچه سد باقی مانده. اگرچه دسترسی به آن برای عموم کمی سخت است و بیشتر اهالی از قایق ها استفاده می کنند اما دیدن آن از دور هم خالی از لطف نیست.

نکات کاربردی برای بازدید از سد کرج :

  • امنیت : همیشه مراقب تردد ماشین ها در جاده باشید. جاده چالوس باریک و پرپیچ وخم است. در نقاط امن توقف کنید.
  • بهترین زمان : بهار و اوایل پاییز بهترین زمان ها برای لذت بردن از مناظر اطراف سد هستند. تابستان ها هم خوب است اما ممکن است کمی شلوغ باشد.
  • تمیزی : لطفاً و حتماً حافظ طبیعت باشید. زباله هایتان را با خودتان برگردانید.

سد کرج فقط یک سازه بتنی نیست؛ دروازه ای است به دنیایی دیگر. جایی که کوه و آب و آسمان به هم می رسند و نوید سفری هیجان انگیز را در ادامه مسیر می دهند.

رودخانه جاده چالوس

نجواهای آرامش در دل کوهستان : روستاهای سرسبز ابتدای جاده

کمی که از سد کرج فاصله می گیریم و پیچ ها را یکی یکی پشت سر می گذاریم سمت راست و چپ جاده تابلوهایی نظرمان را جلب می کنند که به روستاهایی دنج و سرسبز اشاره دارند. اینجا انگار زمان کندتر حرکت می کند. بیایید فرمان را به سمت یکی از این جاده های فرعی بچرخانیم و ببینیم پشت این تابلوها چه خبر است.

روستای ارنگه : ارنگه یکی از معروف ترین و زیباترین روستاهای همین ابتدای جاده است. حدود کیلومتر ۱۸ جاده چالوس یک خروجی شما را به سمت این بهشت کوچک هدایت می کند. جاده فرعی اش کمی شیب دار و باریک است اما منظره ای که در انتهای مسیر انتظارتان را می کشد ارزشش را دارد.

  • طبیعت و باغ ها : ارنگه پر است از باغ های میوه مخصوصاً گیلاس آلبالو سیب و گردو. در فصل بهار شکوفه های درختان منظره ای رویایی می سازند و در تابستان می توانید طعم میوه های تازه و آبدارش را بچشید (البته با اجازه باغ داران!).
  • آبشار هفت چشمه : یکی از جاذبه های اصلی ارنگه آبشار هفت چشمه است که البته کمی پیاده روی دارد. برای رسیدن به آن باید از کنار رودخانه عبور کنید. مسیر خیلی سخت نیست و حدود نیم ساعت طول می کشد. صدای آب و خنکای محیط خستگی راه را از تن تان بیرون می کند. آبشارها مجموعه ای از ریزش های آبی کوچک و بزرگ هستند که بلندترین شان حدود ۵ تا ۷ متر ارتفاع دارد. در ادامه همین مسیر و با پیاده روی بیشتر به آبشار آدران با ارتفاع حدود ۹۰ متر می رسید که البته مسیرش کمی چالش برانگیزتر است.
  • کوچه باغ های دنج : قدم زدن در کوچه باغ های ارنگه حس آرامش عجیبی دارد. خانه های قدیمی دیوارهای سنگی و کاه گلی و صدای پرندگان شما را از دنیای شلوغ بیرون جدا می کند.
  • گورستان تاریخی : ارنگه قدمت زیادی دارد و گورستان تاریخی اش با سنگ قبرهای قدیمی گواه این موضوع است.

روستای خور : کمی قبل تر از ارنگه حدود کیلومتر ۱۷ جاده چالوس تابلوی روستای خور را می بینید. این روستا هم مثل ارنگه دنیایی از آرامش و زیبایی است.

  • آبشار خور : ستاره اصلی این روستا آبشار خور است. یک آبشار بلند و باشکوه با ارتفاع حدود ۵۰ متر که از دل صخره ها به پایین می ریزد. برای رسیدن به آبشار باید از روستا حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پیاده روی کنید. مسیر از میان باغ های میوه می گذرد و در انتها به آبشار می رسید.
  • پیست اسکی خور : بله درست خواندید! در نزدیکی روستای خور یک پیست اسکی کوچک و جمع وجور قرار دارد که بیشتر برای افراد مبتدی و خانواده ها مناسب است. در فصل زمستان اینجا حسابی پربرف و دیدنی می شود و تفریحات زمستانی مثل اسکی و تیوب سواری برقرار است.
  • طبیعت زمستانی : آبشار خور در زمستان یخ می زند و قندیل های یخی بزرگی تشکیل می دهد که منظره ای شگفت انگیز و دیدنی خلق می کند. اینجا یکی از مقاصد یخ نوردان هم هست.

روستاهای دیگر : علاوه بر ارنگه و خور روستاهای دیگری هم در همین حوالی وجود دارند : خوزنکلا سیجان سرزیارت گوراب ابهرک چاران و نوجان. هر کدام زیبایی های خاص خودشان را دارند. مثلاً روستای نوجان در کیلومتر ۱۵ آبشار خودش را دارد. خوزنکلا هم که معمولاً راه دسترسی به خور و سیجان از آن می گذرد روستایی آرام و زیباست.

نکات کاربردی برای بازدید از روستاها :

  • کفش مناسب : برای پیاده روی در کوچه باغ ها و مسیر آبشارها حتماً کفش مناسب پیاده روی بپوشید.
  • احترام به محلی ها : این روستاها محل زندگی مردم هستند. به حریم خصوصی آن ها احترام بگذارید از باغ ها بدون اجازه میوه نچینید و سعی کنید آرامش محیط را حفظ کنید.
  • آمادگی برای پیاده روی : برای دیدن آبشارها باید آمادگی پیاده روی در مسیرهای خاکی و گاهی ناهموار را داشته باشید.
  • آب و خوراکی : حتماً آب آشامیدنی و مقداری خوراکی همراه داشته باشید مخصوصاً اگر قصد پیاده روی طولانی تری دارید.
  • بهترین زمان : بهار (اردیبهشت و خرداد) برای دیدن شکوفه ها و سرسبزی و تابستان برای لذت بردن از هوای خنک و میوه ها بهترین زمان ها هستند. پاییز هم با رنگ های هزار رنگش زیبایی خاصی دارد. زمستان هم برای دیدن مناظر برفی و پیست اسکی خور جذاب است.

فرار از شلوغی شهر و پناه بردن به آغوش این روستاهای آرام تجربه ای است که روح تان را تازه می کند. صدای آب بوی خاک نم خورده و سرسبزی بی پایان بهترین هدیه ای است که این گوشه های دنج اول جاده چالوس به شما می دهند.

طبیعت جاده چالوس

طعم جاده : لذت های شکم گردی در پیچ وخم های اول مسیر

گشت وگذار در کنار سد و پیاده روی در روستاهای سرسبز حتماً اشتهای تان را باز کرده است. جاده چالوس فقط به مناظر زیبایش معروف نیست؛ رستوران ها و کافه های کنار جاده ای اش هم بخشی جدایی ناپذیر از هویت و جذابیت این مسیر هستند. از همان ابتدای جاده عطر کباب و بوی نان داغ و آش رشته هوش از سرتان می برد.

انواع رستوران ها و کافه ها :

  • رستوران های سنتی کنار رودخانه : یکی از جذاب ترین تجربه ها در جاده چالوس غذا خوردن در رستوران هایی است که تخت ها یا آلاچیق هایشان درست کنار رودخانه خروشان کرج قرار دارد. صدای آب هوای خنک و منظره سرسبز لذت غذا خوردن را دوچندان می کند. منوی این رستوران ها معمولاً شامل انواع کباب ها (کوبیده برگ جوجه) ماهی قزل آلای تازه (کبابی یا سرخ شده) دیزی سنگی و غذاهای سنتی ایرانی است. رستوران هایی مثل رستوران لادن پامچال باغ رستوران پدری و رستوران صالحی از این دسته اند.
  • رستوران های مدرن تر : در سال های اخیر رستوران هایی با فضای شیک تر و منوی متنوع تر هم در ابتدای جاده چالوس باز شده اند. این رستوران ها علاوه بر غذاهای سنتی ممکن است غذاهای فرنگی پاستا استیک و حتی فست فود هم سرو کنند. رستوران تیروژ رستوران میرزایی و رستوران ارکیده (شعبه چالوس) جزو رستوران های معروف و باکیفیت در این سبک هستند. رستوران ارکیده با سابقه ای طولانی یکی از شناخته شده ترین هاست.
  • دیزی سراها و آش کده ها : اگر هوس یک دیزی سنگی جانانه یا یک کاسه آش رشته داغ و خوشمزه کرده اید جاده چالوس ناامیدتان نمی کند. دیزی سراهایی مثل هیمه با فضای سنتی و تخت های کنار رودخانه تجربه ی دلچسبی را ارائه می دهند. آش کده ها هم به خصوص در فصول سردتر پاتوق خیلی ها هستند.
  • کافه ها : برای یک استراحت کوتاه نوشیدن یک فنجان چای یا قهوه یا خوردن یک کیک و دسر کافه های متعددی هم در کنار جاده وجود دارند. برخی رستوران ها مثل رستوران ارغوان هم کافه هستند و هم رستوران.
  • صبحانه در جاده : بعضی رستوران ها مثل رستوران لاله یا رستوران ساحل (کنار سد کرج) صبحانه هم سرو می کنند. شروع روز با صبحانه ای خوشمزه در هوای پاک جاده می تواند بسیار لذت بخش باشد.

غذاهای محبوب جاده چالوس :

  • کباب : بی شک سلطان بی رقیب منوی رستوران های جاده چالوس انواع کباب است. کباب کوبیده جوجه کباب (با استخوان و بی استخوان) کباب برگ شیشلیک و کباب ترش را در اکثر رستوران ها پیدا می کنید.
  • ماهی قزل آلا : به خاطر نزدیکی به رودخانه و وجود مراکز پرورش ماهی قزل آلای تازه یکی دیگر از غذاهای محبوب اینجاست. معمولاً به صورت کبابی یا سرخ شده سرو می شود.
  • دیزی : دیزی سنگی با مخلفات کامل (نان سنگک سبزی خوردن پیاز ترشی) یکی از اصیل ترین و دلچسب ترین انتخاب هاست.
  • آش رشته : مخصوصاً در هوای خنک یا سرد یک کاسه آش رشته داغ حسابی می چسبد.
  • غذاهای محلی : برخی رستوران ها ممکن است غذاهای محلی مازندرانی یا گیلانی هم در منو داشته باشند اما تمرکز اصلی بیشتر روی غذاهای عمومی تر ایرانی است.

نکات کاربردی برای شکم گردی در جاده چالوس :

  • انتخاب رستوران : معیار انتخاب می تواند متفاوت باشد. منظره کنار رودخانه کیفیت غذا قیمت یا فضای رستوران. گاهی شلوغی یک رستوران می تواند نشان دهنده کیفیت خوب آن باشد. خواندن نظرات آنلاین هم می تواند کمک کننده باشد.
  • قیمت ها : قیمت ها در رستوران های جاده چالوس متنوع است. از رستوران های نسبتاً گران قیمت مثل ارکیده تا گزینه های اقتصادی تر. قبل از سفارش نگاهی به منو و قیمت ها بیندازید.
  • بهداشت : سعی کنید رستوران هایی را انتخاب کنید که ظاهر تمیز و مرتبی دارند و به بهداشت اهمیت می دهند.
  • ترافیک و شلوغی : در روزهای تعطیل و آخر هفته ها رستوران های معروف معمولاً شلوغ هستند و ممکن است برای پیدا کردن جای پارک یا خالی شدن تخت کمی معطل شوید.
  • لذت بردن از فضا : فقط به غذا فکر نکنید! از محیط اطراف صدای آب و هوای خوب لذت ببرید. غذا خوردن در جاده چالوس یک تجربه کامل است.

فرقی نمی کند هوس کباب کرده باشید یا دیزی یا فقط بخواهید با یک فنجان چای در کنار رودخانه خستگی در کنید؛ اول جاده چالوس برای هر سلیقه و بودجه ای گزینه ای خوشمزه و دلچسب دارد.

ماجراجویی های نزدیک : پل خواب و فراتر

برای آن ها که دنبال کمی هیجان بیشتر هستند ابتدای جاده چالوس فقط به گشت وگذار آرام و غذا خوردن خلاصه نمی شود.

پل خواب و صخره نوردی : حدود کیلومتر ۳۵ تا ۴۰ جاده چالوس منطقه ای به نام پل خواب وجود دارد که به خاطر دیواره های صخره ای بلند و مناسبش به پاتوق صخره نوردان تبدیل شده است. حتی اگر خودتان صخره نورد نباشید تماشای تلاش و مهارت صخره نوردانی که از دیواره ها بالا می روند هیجان انگیز و دیدنی است. آخر هفته ها معمولاً گروه های زیادی برای صخره نوردی به این منطقه می آیند.

کوهنوردی و طبیعت پیمایی : کوه های اطراف سد کرج و روستاهایی مثل ارنگه و خور مسیرهای خوبی برای کوهنوردی و طبیعت پیمایی سبک تا متوسط دارند. مسیر رسیدن به آبشارها خودش نوعی طبیعت پیمایی لذت بخش است. برای کوهنوردی جدی تر قله هایی در همین نزدیکی وجود دارند که البته نیاز به آمادگی و تجهیزات بیشتری دارند.

پیست اسکی خور : همانطور که قبلاً اشاره شد پیست اسکی خور در نزدیکی روستای خور گزینه خوبی برای علاقه مندان به ورزش های زمستانی است به خصوص اگر مبتدی هستید یا با خانواده سفر می کنید.

نکات کاربردی برای ماجراجویی :

  • تجهیزات : برای هر فعالیتی تجهیزات مناسب و ایمن لازم است. کفش کوهنوردی مناسب لباس لایه لایه آب کافی کلاه و عینک آفتابی و برای صخره نوردی یا اسکی تجهیزات تخصصی آن رشته.
  • ایمنی : همیشه اصول ایمنی را رعایت کنید. از مسیرهای مشخص حرکت کنید از وضعیت آب وهوا مطلع باشید و در صورت نداشتن تجربه کافی حتماً با افراد باتجربه یا راهنما همراه شوید.
  • اطلاع رسانی : اگر قصد کوهنوردی یا صخره نوردی دارید بهتر است مقصد و زمان تقریبی بازگشت تان را به کسی اطلاع دهید.
  • فصل مناسب : هر فعالیتی فصل مناسب خودش را دارد. اسکی و یخ نوردی مختص زمستان است و صخره نوردی و کوهنوردی در فصول معتدل تر (بهار و پاییز) دلپذیرتر است.

این فعالیت ها لایه دیگری به جذابیت های ابتدای جاده چالوس اضافه می کنند و نشان می دهند که این منطقه فقط برای تماشای مناظر آرام نیست بلکه می تواند مقصدی برای تخلیه انرژی و تجربه هیجان هم باشد.

حکمت جاده : نکات طلایی برای سفری بی دردسر

جاده چالوس با تمام زیبایی هایش جاده ای است که نیاز به دقت و احتیاط دارد. این پیچ وخم های دلبرانه گاهی می توانند چالش برانگیز باشند. برای اینکه سفرتان به این منطقه چه کوتاه و چه بلند به بهترین شکل ممکن انجام شود چند نکته کلیدی را یادتان باشد :

  • وضعیت جاده و ترافیک : این مهم ترین نکته است! جاده چالوس به ترافیک های سنگینش مخصوصاً در تعطیلات و آخر هفته ها (به خصوص بعدازظهر پنج شنبه ها و جمعه ها و صبح شنبه ها) معروف است. قبل از حرکت حتماً از طریق اپلیکیشن های مسیریابی (مثل گوگل مپ نشان یا بلد) یا سامانه ۱۴۱ (مرکز مدیریت راه های کشور) وضعیت ترافیک و باز یا بسته بودن جاده را چک کنید. گاهی اوقات به دلیل بارش برف ریزش سنگ یا حجم بالای ترافیک جاده یک طرفه می شود یا کاملاً بسته می شود.
  • بهترین زمان سفر : اگر می توانید اواسط هفته سفر کنید. اگر مجبورید آخر هفته بروید سعی کنید صبح خیلی زود حرکت کنید تا به ترافیک نخورید. فصل بهار (اردیبهشت ماه) و اوایل پاییز از نظر آب وهوا و خلوتی نسبی معمولاً بهترین زمان ها هستند.
  • رانندگی با احتیاط : این جاده پر از پیچ های تند شیب های زیاد و نقاط کور است. با سرعت مطمئنه رانندگی کنید از سبقت های غیرمجاز جداً خودداری کنید و تمام حواستان به جاده باشد. در فصول سرد و بارانی لغزندگی جاده را هم در نظر بگیرید.
  • بررسی فنی خودرو : قبل از حرکت از سلامت خودرو به خصوص ترمزها لاستیک ها (و باد لاستیک) چراغ ها و سطح روغن و آب مطمئن شوید. باک بنزین را هم پر کنید چون پمپ بنزین در جاده کم است.
  • تجهیزات لازم : همیشه مقداری آب آشامیدنی خوراکی های سبک جعبه کمک های اولیه و لباس گرم (حتی در تابستان هوای کوهستان متغیر است) همراه داشته باشید. در فصول سرد داشتن زنجیر چرخ الزامی است.
  • توقف در نقاط امن : برای استراحت یا تماشای مناظر فقط در نقاط امن و پارکینگ های مشخص توقف کنید. توقف در کنار جاده مخصوصاً سر پیچ ها بسیار خطرناک است.
  • احترام به طبیعت و فرهنگ محلی : لطفاً زباله های خود را در طبیعت رها نکنید و آن ها را با خود برگردانید. به فرهنگ و آرامش مردم محلی در روستاها احترام بگذارید.

رعایت این نکات ساده کمک می کند تا از سفرتان به اول جاده چالوس خاطره ای خوش و ایمن بسازید و با آرامش خیال از زیبایی های بی نظیرش لذت ببرید.

جادوی ماندگار : حس خوب پایان سفر (یا شاید آغازش!)

وقتی پیچ های ابتدایی جاده چالوس را پشت سر می گذاریم چه در مسیر رفت باشیم و چه در حال بازگشت به خانه حسی خاص با ما همراه می شود. حسی آمیخته از آرامش طبیعت هیجان پیچ وخم های جاده طعم خوش غذاهای کنار راهی و شاید کمی خستگی دلچسب از پیاده روی در دل کوهستان.

این تکه از جاده انگار عصاره ای از کل جاده چالوس است؛ هم عظمت کوه و سد را دارد هم لطافت روستا و باغ را هم هیاهوی رستوران های شلوغ و هم سکوت مسیرهای پیاده روی دنج. سفری کوتاه به اول جاده چالوس مثل خواندن چند صفحه اول یک کتاب جذاب است؛ شما را مشتاق می کند که ادامه دهید و بیشتر کشف کنید اما همان چند صفحه هم به تنهایی لذت بخش و کامل است.

شاید همین نزدیکی و دسترسی آسانش از تهران و کرج است که آن را به مقصدی محبوب برای فرارهای کوتاه آخر هفته ای تبدیل کرده. جایی که می توانید برای چند ساعت از دغدغه های روزمره فاصله بگیرید نفسی تازه کنید و با انرژی مضاعف به زندگی شهری برگردید.

مهم نیست چند بار این مسیر را رفته باشید اول جاده چالوس همیشه حرفی تازه برای گفتن دارد. یک منظره جدید در نوری متفاوت یک رستوران تازه کشف شده یا یک مسیر پیاده روی که قبلاً امتحانش نکرده اید. جادوی این جاده در همین تکرار نشدن تجربه هاست. پس دفعه بعدی که دلتان هوای کوه و رودخانه و کمی آرامش کرد یادتان باشد که لازم نیست راه دوری بروید؛ همین نزدیکی در اول جاده چالوس دنیایی از زیبایی و حس خوب منتظر شماست. و همینطور در این مقاله به شما گفته ایم آیا چالوس دریا دارد؟

پرسش و پاسخ های خودمانی

۱. بهترین فصل برای سر زدن به اول جاده چالوس کی هست؟

راستش هر فصلی قشنگی خودش را دارد!

  • بهار (مخصوصاً اردیبهشت و خرداد) : همه جا سبز و پر از شکوفه است رودخانه پرآب و هوا عالی. به نظر خیلی ها بهترین زمان همین موقع است.
  • تابستان : هوا خنک تر از شهر است و برای فرار از گرما عالیه. میوه های تابستانی مثل گیلاس و آلبالو هم می رسند. فقط آخر هفته ها و تعطیلات ممکن است خیلی شلوغ باشد.
  • پاییز : جاده هزار رنگ می شود! برگ درختان زرد و نارنجی و قرمز می شوند و منظره فوق العاده ای درست می کنند. هوا هم معمولاً مطبوع است.
  • زمستان : اگر عاشق برف و سرما هستید زمستان هم صفای خودش را دارد. آبشار خور یخ زده و پیست اسکی اش دیدنی است. فقط حتماً باید تجهیزات زمستانی مثل زنجیر چرخ داشته باشید و وضعیت جاده را چک کنید چون احتمال بسته شدنش هست.

خلاصه که بستگی به سلیقه خودتان دارد ولی بهار و پاییز معمولاً محبوب ترند.

۲. آیا اول جاده چالوس برای سفر با خانواده و بچه ها مناسبه؟

بله حتماً! خیلی هم خوب است.

  • بچه ها معمولاً از دیدن سد کرج و بزرگی اش هیجان زده می شوند.
  • روستاگردی و قدم زدن در کوچه باغ ها برایشان جالب است. دیدن باغ های میوه و رودخانه برایشان تجربه جدیدی است.
  • پیک نیک کنار رودخانه (در جاهای امن) می تواند خیلی خوش بگذرد.
  • رستوران های کنار جاده معمولاً فضای بازی دارند و بچه ها می توانند کمی بدوند.
  • پیست اسکی خور در زمستان هم برایشان جذاب است (اگر اهلش باشند).

فقط چند نکته را یادتان باشد : مراقب بچه ها کنار جاده و رودخانه باشید کفش مناسب پایشان کنید و برای پیاده روی های طولانی شاید خسته شوند. در کل با کمی برنامه ریزی می تواند یک سفر خانوادگی عالی باشد.

۳. چقدر زمان لازم داریم تا جاهای دیدنی اول جاده چالوس رو ببینیم؟

این کاملاً به خودتان بستگی دارد!

  • سفر نیم روزه : می توانید صبح زود حرکت کنید کنار سد کرج توقفی کوتاه داشته باشید در یکی از رستوران های کنار جاده ناهار بخورید و برگردید. این می شود یک گشت وگذار سریع چند ساعته.
  • سفر یک روزه : اگر بخواهید به یکی از روستاها (مثل ارنگه یا خور) سر بزنید تا آبشارش پیاده روی کنید کمی در کوچه باغ ها بگردید و بعد ناهار بخورید یک روز کامل را باید در نظر بگیرید (از صبح تا عصر).
  • سفر با چاشنی ماجراجویی : اگر بخواهید صخره نوردی کنید یا کوهنوردی طولانی تری داشته باشید طبیعتاً زمان بیشتری نیاز دارید و شاید بهتر باشد شب را هم در یکی از اقامتگاه های نزدیک یا کرج بمانید.

پس بسته به اینکه چقدر اهل پیاده روی هستید چقدر می خواهید در رستوران وقت بگذرانید و کدام جاذبه ها را می خواهید ببینید زمان سفرتان متفاوت خواهد بود. اما خوبی اش این است که حتی با چند ساعت وقت هم می توانید از زیبایی های اول جاده چالوس لذت ببرید.

دکمه بازگشت به بالا