دلمه، یونان (Dolmades)

آشپزی یونانی با قدمتی به بلندای تاریخ این سرزمین تلفیقی است از طعم های مدیترانه ای ادویه های معطر و مواد اولیه تازه. یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای این سرزمین دلمه است. دلمه در یونان با نام «دلماتس» یا «دلماداکیا» نه تنها یک غذا بلکه بخشی از فرهنگ و سنت این کشور به شمار می رود. این غذای خوشمزه که از پیچیدن برگ های تازه مو یا سبزیجات دیگر دور مواد پرکننده تهیه می شود در انواع و طعم های مختلفی در سراسر یونان یافت می شود. از دلمه های گیاهی سبک تا دلمه های گوشتی غنی و پرملات هر کدام تجربه ای متفاوت از طعم و مزه را ارائه می دهند. اما محبوبیت دلمه تنها به طعم بی نظیر آن محدود نمی شود. این غذا نمادی از دورهمی های خانوادگی جشن ها و سنت های دیرینه است و در هر مناسبتی زینت بخش سفره های یونانیان است. اگر شما هم به دنیای طعم ها و فرهنگ های مختلف علاقه مندید با ما همراه باشید تا در این مقاله به سفری در دنیای دلمه های یونانی برویم و با انواع طرز تهیه و تاریخچه این غذای خوشمزه بیشتر آشنا شویم.

گردشگری

آشنایی با بهترین غذاهای یونان

دلمه | Dolmades

دلمه با نام یونانی «دلماتس» (Dolmades) یا «دلماداکیا» (Dolmadakia) یکی از غذاهای سنتی و محبوب در یونان است که ریشه در دوران باستان دارد. این غذا از پیچیدن موادی مانند برنج سبزیجات معطر ادویه ها و گاهی اوقات گوشت درون برگ های مو یا سایر سبزیجات مانند کدو بادمجان و فلفل دلمه ای تهیه می شود. دلمه در یونان نه تنها یک غذا بلکه نمادی از مهمان نوازی سنت و دورهمی های خانوادگی است. این غذا معمولاً در جشن ها اعیاد و مناسبت های خاص سرو می شود و زینت بخش سفره های رنگارنگ یونانی است.

انواع دلمه

دلمه های یونانی با توجه به مواد اولیه و روش تهیه انواع مختلفی دارند. برخی از محبوب ترین انواع دلمه در یونان عبارتند از:

  • دلمه برگ مو (Dolmadakia): این نوع دلمه که از پیچیدن مخلوط برنج سبزیجات معطر و ادویه ها درون برگ های تازه مو تهیه می شود یکی از رایج ترین و محبوب ترین انواع دلمه در یونان است.
  • دلمه سبزیجات (Gemista): در این نوع دلمه سبزیجاتی مانند کدو بادمجان فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی با مخلوطی از برنج سبزیجات و ادویه ها پر می شوند و در فر پخته می شوند.
  • دلمه گوشت (Dolmades me Kima): این نوع دلمه که با اضافه کردن گوشت چرخ کرده به مواد پرکننده تهیه می شود طعمی غنی تر و لذیذتر دارد و معمولاً به عنوان غذای اصلی سرو می شود.

۱۰ غذای سنتی یونان که باید امتحان کنید

یونان با تاریخی غنی و فرهنگی متنوع غذاهای سنتی و لذیذی دارد که هر گردشگری را مجذوب خود می کند. در این بخش به معرفی ۱۰ غذای سنتی یونان می پردازیم که امتحان کردن آن ها در سفر به این کشور تجربه ای فراموش نشدنی خواهد بود.

موساکا Mousakka

موساکا یکی از مشهورترین و محبوب ترین غذاهای یونانی نوعی گراتن است که از لایه های بادمجان گوشت چرخ کرده و سس بشامل تشکیل شده است. این غذا که در فر پخته می شود طعمی لذیذ و بافتی نرم و خامه ای دارد و معمولاً به عنوان غذای اصلی سرو می شود. موساکا با عطر و طعم بی نظیرش یکی از نمادهای آشپزی یونانی به شمار می رود.

کوفته یونانی Keftedes

کوفته یونانی که با نام «کفتدس» (Keftedes) نیز شناخته می شود نوعی کوفته کوچک و خوشمزه است که از گوشت چرخ کرده پیاز نان خشک تخم مرغ و ادویه های معطر تهیه می شود. این کوفته ها که معمولاً سرخ می شوند طعمی لذیذ و بافتی نرم و ترد دارند و به عنوان پیش غذا میان وعده یا همراه با غذاهای دیگر سرو می شوند. کفتدس با سادگی و طعم دلپذیرش یکی از محبوب ترین غذاهای یونانی در بین مردم محلی و گردشگران است.

کباب سوولاکی Souvlaki

سوولاکی یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی در یونان نوعی کباب است که از تکه های کوچک گوشت (معمولاً گوشت خوک یا مرغ) تهیه می شود که روی سیخ به سیخ کشیده شده و کبابی می شوند. این کباب ها که معمولاً با نان پیتا سس تزاتزیکی و سبزیجات سرو می شوند طعمی لذیذ و بافتی نرم و آبدار دارند و به عنوان یک غذای سریع و خوشمزه طرفداران زیادی دارند. سوولاکی با عطر و طعم دلپذیرش یکی از نمادهای غذاهای خیابانی در یونان است.

پای اسفناج Spanikopita

اسپاناکوپیتا نوعی پای خوشمزه و پرطرفدار در یونان از لایه های خمیر فیلو اسفناج پنیر فتا تخم مرغ و ادویه های معطر تهیه می شود. این پای که در فر پخته می شود طعمی لذیذ و بافتی ترد و لایه لایه دارد و به عنوان پیش غذا میان وعده یا همراه با غذاهای دیگر سرو می شود. اسپاناکوپیتا با عطر و طعم بی نظیرش یکی از محبوب ترین پای ها در یونان است.

کلفتیکو بره Lamb Kleftiko

کلفتیکو یکی از غذاهای سنتی و لذیذ یونان از گوشت بره تهیه می شود که در فر یا تنور به آرامی پخته می شود. این غذا که با استفاده از ادویه های معطر سیر آبلیمو و روغن زیتون مزه دار می شود طعمی بی نظیر و بافتی نرم و آبدار دارد و معمولاً به عنوان غذای اصلی سرو می شود. کلفتیکو با عطر و طعم دلپذیرش یکی از نمادهای آشپزی روستایی در یونان است.

جیرو Gyro

جیرو یکی دیگر از غذاهای خیابانی محبوب در یونان نوعی کباب است که از گوشت (معمولاً گوشت خوک یا مرغ) تهیه می شود که به صورت عمودی روی یک سیخ بزرگ قرار گرفته و به آرامی می چرخد تا پخته شود. این گوشت که به صورت لایه های نازک بریده می شود با نان پیتا سس تزاتزیکی پیاز گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ کرده سرو می شود. جیرو با طعم لذیذ و بافت نرم و آبدارش یکی از پرطرفدارترین غذاهای خیابانی در یونان است.

تریپوتا Tiropita

تیروپیتا نوعی پای پنیر خوشمزه و پرطرفدار در یونان از لایه های خمیر فیلو پنیر فتا تخم مرغ و ادویه های معطر تهیه می شود. این پای که در فر پخته می شود طعمی لذیذ و بافتی ترد و لایه لایه دارد و به عنوان پیش غذا میان وعده یا همراه با غذاهای دیگر سرو می شود. تیروپیتا با عطر و طعم بی نظیرش یکی از محبوب ترین پای ها در یونان است.

فسولدا Fasolada

فسولادا یکی از غذاهای سنتی و سالم یونان نوعی سوپ لوبیا است که از لوبیا سفید گوجه فرنگی پیاز هویج کرفس و ادویه های معطر تهیه می شود. این سوپ که معمولاً با نان سرو می شود طعمی لذیذ و بافتی غلیظ و مقوی دارد و به عنوان یک غذای کامل و سالم طرفداران زیادی دارد. فسولادا با سادگی و طعم دلپذیرش یکی از نمادهای آشپزی خانگی در یونان است.

لوکومادس Loukoumades

لوکومادس نوعی دونات کوچک و خوشمزه در یونان از خمیر سرخ شده تهیه می شود که پس از پخت با عسل دارچین و گردو تزیین می شود. این دونات ها که طعمی شیرین و بافتی نرم و پفکی دارند به عنوان دسر یا میان وعده سرو می شوند و در بین مردم محلی و گردشگران طرفداران زیادی دارند. لوکومادس با عطر و طعم دلپذیرش یکی از نمادهای شیرینی پزی در یونان است.

باقلوا Baklava

باقلوا یکی از شیرینی های مشهور و پرطرفدار در یونان از لایه های خمیر فیلو مغزهای خردشده (معمولاً گردو یا پسته) و شربت تهیه می شود. این شیرینی که طعمی شیرین و بافتی ترد و لایه لایه دارد به عنوان دسر یا همراه با چای یا قهوه سرو می شود و در بین مردم محلی و گردشگران طرفداران زیادی دارد. باقلوا با عطر و طعم بی نظیرش یکی از نمادهای شیرینی پزی در یونان است.

سالاد یونانی Greek Salad

سالاد یونانی که با نام «هوریاتیکی» (Horiatiki) نیز شناخته می شود یکی از محبوب ترین و مشهورترین سالادها در یونان است. این سالاد از گوجه فرنگی خیار پیاز فلفل دلمه ای زیتون پنیر فتا و روغن زیتون تهیه می شود و طعمی تازه و بافتی ترد و آبدار دارد. سالاد یونانی با سادگی و طعم دلپذیرش یکی از نمادهای آشپزی مدیترانه ای است.

پاستیتسیو Pastitsio

پاستیتسیو یکی دیگر از غذاهای محبوب و لذیذ یونانی نوعی گراتن است که از لایه های پاستا گوشت چرخ کرده و سس بشامل تشکیل شده است. این غذا که در فر پخته می شود طعمی لذیذ و بافتی نرم و خامه ای دارد و معمولاً به عنوان غذای اصلی سرو می شود. پاستیتسیو با عطر و طعم بی نظیرش یکی از نمادهای آشپزی یونانی به شمار می رود.

گمیستا Gemista

گمیستا نوعی دلمه سبزیجات است که در آن سبزیجاتی مانند گوجه فرنگی فلفل دلمه ای و کدو با مخلوطی از برنج سبزیجات معطر و ادویه ها پر می شوند و در فر پخته می شوند. این غذا که طعمی لذیذ و بافتی نرم و آبدار دارد به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می شود و در بین مردم محلی و گردشگران طرفداران زیادی دارد. گمیستا با عطر و طعم دلپذیرش یکی از نمادهای آشپزی خانگی در یونان است.

لوکانیکو Loukaniko

لوکانیکو نوعی سوسیس سنتی و خوشمزه در یونان از گوشت خوک ادویه های معطر و گیاهان دارویی تهیه می شود. این سوسیس که معمولاً کبابی یا سرخ می شود طعمی لذیذ و بافتی سفت و ترد دارد و به عنوان پیش غذا میان وعده یا همراه با غذاهای دیگر سرو می شود. لوکانیکو با عطر و طعم بی نظیرش یکی از نمادهای آشپزی سنتی در یونان است.

ترکیب سبزی دلمه برگ مو چیست؟

ترکیب سبزی دلمه برگ مو معمولاً شامل جعفری شوید نعناع گشنیز و ترخون است. نسبت این سبزیجات بسته به ذائقه افراد می تواند متفاوت باشد.

چاشنی دلمه برگ مو چی بزنیم؟

برای چاشنی دلمه برگ مو می توانید از موادی مانند آبلیمو سرکه شکر نمک فلفل و ادویه های معطر مانند دارچین و زردچوبه استفاده کنید.

برای نرم و ترد شدن برگ های مو چه کنیم؟

برای نرم و ترد شدن برگ های مو می توانید آن ها را قبل از استفاده به مدت چند دقیقه در آب جوش قرار دهید یا در آب نمک خیس کنید.

چرا دلمه برگ مو باز می شود؟

باز شدن دلمه برگ مو معمولاً به دلیل پیچیدن نامناسب برگ ها یا استفاده از مقدار زیاد مواد پرکننده است. سعی کنید برگ ها را محکم بپیچید و مقدار مواد پرکننده را متناسب با اندازه برگ ها انتخاب کنید.

چرا دلمه خشک می شود؟

خشک شدن دلمه معمولاً به دلیل پخت طولانی مدت یا استفاده از حرارت زیاد است. سعی کنید دلمه را با حرارت ملایم و به مدت کافی بپزید و از خشک شدن آن جلوگیری کنید.

دکمه بازگشت به بالا