روش آماده سازی گرانولا در خانه

در آشپزخانه هر خانه‌ای باید یک گرانولا ساده پیدا شود! گرانولایی که به‌سادگی و در عرض چند دقیقه می‌توان مواد افزودنی را به آن اضافه و هر بار یک ترکیب متفاوت و خوشمزه را میل کرد. طرز تهیه گرانولا بسیار ابتدایی است و شامل اصول اولیه پخت جو با کمی شیرین‌کننده، چاشنی و فقط چند افزودنی است. در نهایت علاوه بر اینکه این ترکیب ساده را می‌توان با آجیل‌ها یا میوه‌های مختلف مخلوط کرد با شیر یا ماست هم قابل سرو کردن هستند و یک ترکیب بسیار مغزی می‌سازد.

اگر دنبال یک نوشیدنی ساده اما مقوی و خوشمزه برای افزایش وزن و خوش‌اندام‌تر شدن هستید، در indeed.com برای شما یک نوشیدنی بسیار سریع و خوشمزه را معرفی کرده‌ایم. طرز تهیه گرانولا ساده صبحانه را یاد بگیرید تا بتوانید تمام ترکیب‌ها و موادی که می‌خواهید را به این گرانولا اضافه کنید. پایه اصلی آن غله، شیرین‌کننده، روغن و نمک است. در نتیجه برای درست‌کردن گرانولا ساده صبحانه باید حتماً این چهار ترکیب را داشته باشید و مواد افزودنی دیگر مثل میوه خشک، دانه‌ها و … را اضافه کنید.

نکات مهم در تهیه گرانولای خانگی

حتی اگر طرز تهیه گرانولا کاملا سالم و خانگی باشد، درصورت زیاده‌روی در مصرف، برای سلامت مضر خواهد بود. پس لازم است گرانولای غلات خود را با دقت انتخاب نموده و فقط تا زمانی‌که احساس گرسنگی دارید، میل کنید. همچنین، سعی کنید از میوه بیشتری در ترکیب آن استفاده کنید یا توت‌فرنگی، موز، کیوی، انبه یا تمشک تازه را کنار آن سرو کنید تا زودتر سیر شوید. ترکیب جودوسر پرک ترد، غلات، بادام و شیرخشک، طعم آن را شبیه بهترین گرانولای غلات می‌کند! این یک راه خوشمزه برای شروع یک روز فوق‌العاده شلوغ، یا رنگارنگ‌تر کردن روز است. سایر نکات مهم برای تهیه گرانولای خانگی به‌صورت زیر هستند:

  • بهتر است از عسل، شکر نارگیل یا شربت افرا برای شیرین‌کردن آن استفاده کنید.
  • می‌توانید از کورن فلکس‌های شیرین نشده برای گرانولای سالم‌تر با شکر کمتر استفاده کنید.
  • می‌توانید با استفاده از غلات دیگری مانند کینوا یا حتی نان تست، طعم موردعلاقه خود را به این دستور غذا بدهید.
  • مخلوط کردن پودر شیر با آب در ترکیب گرانولا، از دانه‌دانه‌شدن بافت آن جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر دوست دارید، می‌توانید این ترکیب را در فرمول خود داشته باشید.
  • مراقب دما باشید! فر باید از قبل با دمای 350 درجه فارنهایت گرم شده باشد.
  • گرانولا را حداکثر به‌مدت 25 دقیقه بپزید و آن را مدام بررسی کنید. اگر هنوز خیلی مرطوب است، 5 دقیقه بیشتر بپزید و این کار را تکرار کنید تا زمانی‌که روی آن طلایی شود.
  • اگر کف آن قهوه‌ای شده اما گرانولا به اندازه کافی خشک نیست، سینی پخت را به یک طبقه بالاتر منتقل کنید و دما را تا 250 درجه فارنهایت کاهش دهید. توجه کنید گرانولا کاملا در فر خشک نمی‌شود و فقط طلایی شدن لبه‌های آن اهمیت دارد.
  • تکنیک‌های مختلف منجر به ایجاد بافت‌های متفاوت می‌شود. مخلوط‌هایی که شیرین‌کننده‌های بیشتری دارند، معمولاً بهتر از مخلوط‌های خشک‌تر به‌هم می‌چسبند و گرانولای «کلوخ‌تر» را تشکیل می‌دهند.
  • وقتی مخلوط خام را روی ورقه پخت می‌چینید، به آرامی روی آن را فشار دهید و بلافاصله پس‌از بیرون‌آمدن از فر آن را هم نزنید.
  • آیتم دیگر در طرز تهیه گرانولا این است که می‌توانید قبل از پخت، سفیده تخم‌مرغ هم‌زده را به آن بیفزایید تا قوام «بیسکویتی» بیشتری پیدا کند.
  • اگر بافت متراکم را دوست ندارید، بعد از بیرون‌آوردن از فر آن را هم بزنید.
  • اگر دستوری را پیدا کردید که می‌خواهید آن را با ذائقه خودتان بسنجید، نسبت مواد مرطوب به خشک را تقریباً مشابه دستور اولیه نگه دارید تا مطمئن‌ترین نتایج را تضمین کنید.
  • اگر می‌خواهید از یک ماده مرطوب متفاوت استفاده کنید، نسبت چربی به قند ترکیب مرطوب خود را ثابت نگه دارید.
  • دمای مناسب را انتخاب کنید. می‌توانید با خیال راحت گرانولای قهوه‌ای طلایی را در دمای بین 300 تا 350 درجه تهیه کنید، اما اگر حرارت بیشتر باشد، خطر سوختن قسمت‌هایی از گرانولا وجود خواهد داشت.
  • هم‌زدن را حین پخت فراموش نکنید.
  • بیش از یک قاشق چای‌خوری ادویه‌ در مخلوط گرانولا استفاده نکنید.
  • هل، گلاب، اسانس‌ها، وانیل، بیدمشک یا بهارنارنج، باید پیش از ورود گرانولا داخل فر استفاده شود.
  • نمک را فراموش نکنید، حتی اگر می‌خواهید یک گرانولای شیرین بپزید. نمک باعث تردی و تناسب طعم گرانولا می‌شود.
  • میوه‌های خشک یا گل‌های خوراکی را بعد از خارج شدن گرانولا از فر، روی آن بریزید.

از مصرف جودوسر فوری در گرانولا خودداری کنید، زیرا بافت خود صبحانه یک وعده بسیار مهم است. شاید نتوانیم تنوع‌ها و خلاقیت‌های زیادی را در وعده‌های دیگر مثل ناهار یا شام در رژیم غذایی داشته باشیم، اما صبحانه این‌طور نیست. به‌راحتی و با صرف کمی زمان می‌توان تنوع بی‌شماری از صبحانه‌های مختلف را در این وعده غذایی مهم مصرف کرد. گرانولا یکی از همین صبحانه‌های پرطرفدار است. گرانولا در اصل یک صبحانه مقوی یا عصرانه کامل و بسیار محبوب است.

انواع طرز تهیه گرانولا

در این مقالا به انواع طرز تهیه گرانولا خواهیم پرداخت. ابتدا با طرز تهیه گرانولا پایه آغاز می‌کنیم:

طرز تهیه گرانولا با جو پرک و عسل

برای طرز تهیه گرانولا با جوپرک و عسل، فقط 35 دقیقه زمان لازم است. این دستورالعمل یکی از بهترین روش‌های تهیه این خوراکی ترد و خوش‌طعم است.

مواد لازم:

  • 2/1 فنجان عسل
  • 8/1 تا 4/1 قاشق چای‌خوری نمک (اختیاری)
  • 2 قاشق غذاخوری روغن نباتی
  • 1 قاشق غذاخوری وانیل
  • 5 فنجان جودوسر پرک نپخته
  • 4/1فنجان گردوی خردشده (اختیاری)
  • 5 فنجان میوه مخلوط خشک خردشده
  • 2/1 قاشق چای‌خوری پودر دارچین

روش تهیه:

  • فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
  • در یک کاسه بزرگ، جو و گردو را با هم مخلوط کنید.
  • در یک کاسه کوچک، عسل، روغن، وانیل، دارچین و نمک را با هم مخلوط کنید.
  • آن را روی مخلوط جو بریزید و خوب مخلوط کنید.
  • این ترکیب را به‌طور یکنواخت در یک قالب فلزی یا سینی لبه‌دار پخش کنید. 30 تا 35 دقیقه یا تا زمانی‌که رنگ آن قهوه‌ای – طلایی شود، بپزید و هر 10 دقیقه هم بزنید.
  • میوه‌های خشک را پس از بیرون‌آوردن گرانولا روی آن بریزید و اجازه دهید کاملا خنک شود.

طرز تهیه گرانولا با شیر

گرانولای گرمسیری یک خوراکی خانگی فوق‌العاده است که شما را مستقیماً به مناطق استوایی می‌برد. ترکیب این گرانولا با شیر، یک غذای کامل محسوب می‌شود.

ترکیب گرانولا با شیر، یک غذای کامل محسوب می‌شود.

موادلازم:

  • 5 فنجان جودوسر پرک نپخته
  • 3/1 فنجان بادام درشت خردشده
  • 2 قاشق غذاخوری زنجبیل کریستالی ریز خردشده (اختیاری)
  • 2/1فنجان عسل
  • 4 قاشق غذاخوری کره یا مارگارین، ذوب شده
  • 1 تا 2 قاشق چای‌خوری زنجبیل آسیاب شده
  • 4/1 قاشق چای‌خوری نمک
  • 4/3 فنجان مخلوط میوه خشک استوایی خردشده (یا فقط موز و نارگیل پرک)
  • 4/1 فنجان کشمش بی‌دانه
  • 4/1 فنجان
  • 4/1 فنجان کنجد
  • 1 فنجان شیر

طرز تهیه:

  • فر را با دمای 350 درجه فارنهایت گرم کنید.
  • در یک کاسه بزرگ، جو، بادام و درصورت تمایل زنجبیل کریستالی شده را با هم ترکیب کنید.
  • در یک کاسه کوچک، عسل، کره، زنجبیل آسیاب شده و نمک را با هم ترکیب کنید.
  • آن‌ها را با مخلوط جودوسر ترکیب کنید.
  • مواد را به‌طور یکنواخت روی قالب یا سینی لبه‌دار پهن کنید.
  • به‌مدت 18 تا 20 دقیقه اجازه دهید در فر بپزد و هر 5 دقیقه هم بزنید.
  • مواد را از فر خارج کرده و بلافاصله میوه‌های خشک را با آن مخلوط کنید.
  • اجازه دهید کاملا خنک شود.
  • همراه‌با شیر به‌عنوان غلات صبحانه سرو کنید.

طرز تهیه این گرانولا بسیار ساده بوده و منبع عالی بسیاری از موادمغذی، ازجمله پروتئین، فیبر و ریزمغذی‌هایی مانند آهن، مس، ویتامین B، ویتامین E و به‌شمار می‌رود. گرانولای زنجبیلی برای قلب و سیستم ایمنی بدن مفید است و ترکیب آن با شیر، یک معجون قوی و شاداب‌کننده برای افزایش انرژی روزانه خواهد بود.

طرز تهیه گرانولا با جو پرک

طرز تهیه گرانولا با جوپرک، یکی از ساده‌ترین دستورالعمل‌های تهیه این خوراکی مغذی است و برای افرادی که رژیم‌های خاص یا بیماری‌های خاص دارند و نمی‌توانند از چربی یا قند استفاده کنند، مفید است.

مواد لازم:

  • 3 فنجان جودوسر پرک نپخته
  • 1 فنجان از انواع مغزها
  • 2/1 فنجان پرک نارگیل
  • 3/1 فنجان کنجد
  • 2/1 فنجان شربت استویا (نوعی شیرین‌کننده طبیعی برای بیماران دیابتی)
  • 4/1 قاشق چای‌خوری وانیل

طرز تهیه:

  • ابتدا جو، بادام خلال‌شده، تخمه آفتابگردان، دانه‌کنجد خام و تکه‌های نارگیل خام شیرین نشده یا هر نوع آجیلی که دوست دارید را با هم مخلوط کنید.
  • شربت استویا، نمک، وانیل را در یک ظرف با هم مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید.
  • شربت را روی مخلوط جودوسر بریزید تا به‌طور یکنواخت پوشش داده شود.
  • مخلوط را روی یک ورقه پخت روغنی یا سینی لبه‌دار ریخته و حدود 18 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید و یک بار درطول پخت هم بزنید.
  • پس از سردشدن، می‌توانید خشکبار موردعلاقه خود را به آن بیفزایید.

ارزش غذایی گرانولا

گرچه ارزش غذایی گرانولاها کاملا وابسته به موادی است که در آن‌ها به‌کار رفته است، اما ارزش غذایی 1 فنجان گرانولای ساده معمولا به‌صورت زیر است:

  • کالری: 322
  • چربی: 17.1 گرم
  • چربی اشباع شده: 2.1 گرم
  • : 40.5 گرم
  • فیبر: 4.0 گرم
  • قندها: 18.8 گرم
  • پروتئین: 5.7 گرم
  • سدیم: 120.8 میلی‌گرم

دستور تهیه گرانولای اصلی فقط به تعداد انگشت‌شماری از مواد نیاز دارد. موادی مثل جو، شیرین‌کننده، مقداری روغن و شاید آجیل یا میوه خشک ترکیبات اصلی گرانولا هستند. وقتی این فرمول اولیه را بشناسید، می‌توانید طرز تهیه چندین و چند گرانولا مختلف را هم امتحان کنید. در این مقاله از قرار است همراه شما طرز تهیه گرانولا و انواع مختلف آن را بررسی کنیم. اگر شما هم دوست دارید این صبحانه ساده اما مقوی را وارد برنامه صبحگاهی خود کنید، این مطلب برای شماست.

طرز تهیه گرانولا صبحانه

ترکیب گرانولای شما باید حدود نیمی از شیرین‌کننده و نیمی از روغن باشد. شربت عسل و افرا دو مورد از بهترین شیرین‌کننده‌هایی هستند که می‌توانید برای گرانولا استفاده کنید زیرا حالت مایع آنها به‌خوبی هر جویی را پوشش می‌دهند و نرم می‌کند. در ادامه قرار است مواد لازم  را ذکر کنیم و دستور پخت گرانولا را به شما آموزش دهیم. اگر طبق دستور گفته شده پیش بروید، گرانولای شما شیرین خواهد بود. اگر ترجیح می‌دهید شیرینی این ترکیب کمتر باشد، مواد شیرین‌کننده و روغن را نصف مقداری که گفته‌ شده است، مصرف کنید.

مواد لازم برای تهیه گرانولا پایه

مواد لازمی که برای تهیه گرانولا اصلی به آن نیاز دارید شامل موارد زیر است:

  • غله: 3 پیمانه
  • شیرین‌کننده: 1/2 تا 3/4 پیمانه
  • روغن: 1/4 تا 1/2 پیمانه
  • نمک: به میزان دلخواه

پخت گرانولا

برای تهیه و پخت گرانولا خانگی، همه غلات (جو پرک، جو ساده و …) را در یک کاسه بزرگ بریزید. شیرین‌کننده، شربت و روغن را به آن اضافه کنید و مخلوط را به‌خوبی هم بزنید. مخلوط به‌دست‌آمده را روی سینی بزرگ فر پهن کنید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه داخل آن بگذارید. بهتر است دمای فر روی ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد باشد و هر ۱۵ دقیقه مواد را به‌خوبی هم بزنید. مسلماً سخت‌ترین قسمت پخت گرانولا این است که بدانید گرانولا چه زمانی به آخرین مرحله پخت رسیده است. استفاده از دمای پایین فر به خشک‌شدن گرانولا بدون پخت بیش از حد کمک می‌کند، اما به‌خاطر داشته باشید که گرانولا بلافاصله بعد از خروج از فر خشک نمی‌شود. در واقع گرانولا با سرد شدن خشک می‌شود. پس بعد از بیرون آوردن گرانولا از فر کمی فرصت دهید تا نم اولیه آن گرفته شود.

چگونه گرانولا سیب و انگور درست کنیم؟

روش‌های بسیاری برای تهیه گرانولا سیب و انگور وجود دارد که در این مقاله دو روش را به شما معرفی می‎کنیم.برای تهیه گرانولا سیب و انگور به مواد زیر نیاز داریم:

  • جو دوسر پرک: 3 قاشق غذاخوری
  • عسل: 1 قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه‌ای: 2 قاشق غذاخوری
  • شیر: 1/4 پیمانه
  • دارچین: 1 قاشق چای‌خوری
  • انگور، سیب سبز، گردو: به مقدار لازم

برای تهیه گرانولا سیب و انگور ابتدا در یک لیوان جو دوسر پرک بریزید و به آن عسل را اضافه کنید. کمی از عسل را برای مرحله آخر نگه دارید. بعد از آن شکر قهوه‌ای را به ترکیب اضافه کنید و روی آن شیر بریزید. سپس دارچین را به مواد اضافه کنید و با انگور، سیب سبز و گردو، گرانولای خود را تزیین کنید و در نهایت کمی عسل روی گرانولای خود بریزید. گرانولا سیب و انگور شما آماده سرو است.

دکمه بازگشت به بالا