سکوت هالیوودی سلبریتیها در اعتراضات آمریکا
در حالی که اغلب دانشگاههای آمریکا درگیر اعتراضات در حمایت از فلسطین و محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی هستند و پلیس این کشور خشونت بیسابقهای علیه دانشجویان به کار میبرد، چهرههای سینمایی جهانی به شکل عجیبی نسبت به این موضوع سکوت پیشه کردهاند؛ دقیقا برعکس رویهای که درباره کشورهای دیگر در پیش میگیرند!
به گزارش اخبار ورزشی، حملات وحشیانه و گسترده نظامیان ارتش اسرائیل علیه مردم بیدفاع غزه، منجر به شهادت و مجروح شدن هزاران فلسطینی بیگناه شده و این جنایات کم سابقه زمینه را برای اعتراضات گسترده در بسیاری از دانشگاههای آمریکا و حتی اروپا فراهم کرده است، اعتراضاتی که با خشونت و سرکوب شدید تاکنون به بازداشت ۱۰۰۰ دانشجو انجامیده است.
اما موضوعی که بیش از هر چیز به چشم میآید، سکوت سلبریتیهای سینمای جهان و رسانههای فارسیزبان ضدایرانی در قبال این برخورد خشونت آمیز با دانشجویان معترض است؛ آن هم در شرایطی که آنها در نابسامانیهای مرتبط با کشورهای دیگر از جمله اعتراضات ۱۴۰۱ ایران، اظهارنظر را وظیفه و رسالت خود میدانستند؛ آن زمان علاوه بر رسانههای فارسیزبان، چهرههایی سینمایی مانند انجلینا جولی، ماریون کوتیار، فلورنس پیو، اورلاندو بلوم، شارلیز ترون، جنیفر انیستون، جنیفر گارنر و… درباره اعتراضات ایران واکنش نشان داده بودند.
به عنوان مثال، جی. کی. رولینگ، نویسنده مطرح بریتانیایی و خالق مجموعه «هری پاتر» که مخاطبان فراوانی دارد، با بازنشر ویدیویی از مسیح علینژاد که در آن زنان ایرانی در حال کوتاه کردن موهای خود بودند، نوشته بود: «شجاعت واقعی این شکلی است». یا انجلینا جولی، بازیگر مشهور آمریکایی در یک پست اینستاگرامی به «زنان شجاع، سرکش و نترس ایران زمین» ادای احترام کرد و خطاب به زنان ایرانی گفت: «شما را میبینیم». ژولیت بینوش با انتشار ویدئویی از قیچی کردن موی خود و بازیگرانی مانند ماریون کوتیار ویدیوهایی در حمایت از اعتراضات ایران منتشر کردند و «در همبستگی، برای حق آزادی برای زنان و مردان ایرانی» مطالبی را منتشر کرد.
اغلب سلبریتیهای سینمایی که بیواهمه در مورد مسائل داخلی سایر کشورها در صفحات اجتماعی خود در فضای مجازی اظهارنظر میکنند، در شرایطی موضع سکوت اتخاذ کردهاند که صدای مخالف دانشجویان آمریکایی توجهات را بیش از پیش به وضعیت جنگ در غزه جلب کرده و بحثهای گستردهای را در سیاست خارجی ایالات متحده در قبال اسرائیل ایجاد کرده است. با اینحال، انتشار ویدیوهایی از برخوردها و دستگیریهای خشن در محیطهای دانشگاهی امریکا توسط پلیس این کشور که تعدادی از آنها، اساتید و دانشجویان زن هستند، بازتابهای جهانی داشته اما تاکنون با واکنش خاصی از سوی این چهرهها مواجه نشده است.
همچنین رسانههای فارسی زبان نیز ترجیح دادهاند چشم خود را روی این اتفاق ببندند.
توضیح ویدئو: دستگیری یک استاد دانشگاه معترض در واشنگتن
اما این اعتراضها و خشونتهای زیاد پلیس آمریکا در محیط دانشگاهی علیه معترضان به اسرائیل، باعث شده است صدای کسانی که پیش از این با حمایتهای بیقید و شرط آمریکا از رژیم صهیونیستی مخالف بودند، بیش از پیش به گوش جامعه آمریکا برسد. معترضان در دانشگاههای آمریکا خواستار آتش بس در جنگ با فلسطین، خارج کردن سرمایههای دانشگاهی از شرکتهایی که با ارتش اسرائیل همکاری دارند و پایان کمکهای نظامی آمریکا به این رژیم هستند. در این میان، گرچه چهرههایی مانند «سوزان سراندون»، «جان کیوزاک» و «مارک روفالو» در واکنش به سرکوب اعتراضات دانشجویی توسط پلیس آمریکا پستهایی در صفحه اجتماعی ایکس (توئیتر) خود منتشر کردند، شمار زیادی از چهرههای معروف فعال در عرصه هنر و سرگرمی واکنش خاصی به این موضوع نداشتهاند که البته این موضوع را میتوان به وحشت آنها نسبت به عواقب احتمالی حمایت از فلسطین نسبت داد.
لازم به توضیح است که در مواردی، حمایت چهرههای سینمایی مطرح و به ویژه هالیوودی از فلسطین تبعاتی برای آنها داشته و حتی به کنار گذاشته شدن آنها از پروژهها انجامیده است؛ چرا که بخش قابل توجهی از سرمایههای هالیوود در اختیار کمپانیهایی با مالکان یهودی است و به نوعی ترس از وورد چهرهها به لیست سیاه هالیوود در مواردی مانع از اظهارنظر صریح سیاسی در حمایت از فلسطین شده است. به عنوان مثال «ملیسا باررا» بازیگر سری فیلمهای «جیغ» به دلیل محکوم کردن حمله اسرائیل به غزه و درخواست آتشبس از سری فیلمهای ترسناک «جیغ» کنار گذاشته شد و آژانس بازیگری که نماینده «سوزاندن سراندون» بازیگر برنده اسکار است هم پس از صحبتهای او در محکومیت حمله به غزه، به همکاری با این بازیگر پایان داد.
به بیانی دیگر، بر خلاف جنبشهای اخیر چون «Black Lives Matter» (زندگی سیاهپوسان اهمیت دارد) که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ با اتحاد هالیوودی علیه سیاست حاکم ایالت متحده همراه بود اما درباره جنگ اسرائیل در غزه هالیوود دچار دودستگی شده است. در عین حال، در موضوع حمله اسرائیل به غزه که باز هم پای امریکا به شکل آشکار در درگیری مستقیم نبود، بسیاری از هنرمندان مانند «بردلی کوپر»، «آلفونسو کوارون»، «سلنا گومز»، «لوپیتا نیونگو»، «جنا اورتگا»، «واکین فینیکس»، «مارک روفالو» و «مارک رایلنس» از جمله بیش از ۲۶۰ نفری بودند که نامهای را امضا کردند که در آن از جو بایدن و کنگره خواستار آتشبس فوری در غزه شدند، اما برخی دیگر از سلبریتیهای هالیوودی همچنان به دلیل بیتفاوتی یا ترس از دست دادن جایگاه خود اظهارنظر خاصی در این باره نداشتهاند.
حمله پلیس آمریکا به اساتید دانشگاه حامی فلسطین
باید منتظر ماند و دید و رویکرد یک بام و دو هوای سلبریتیهای هالیوود در قبال اظهارنظر پیرامون مسائل جهانی تا چه زمانی ادامه دارد و آیا آنها قادر خواهند بود در مورد مسائل داخلی آمریکا نیز به همان صراحتی صحبت کنند که در مورد مسائل سایر کشورها اظهار نظر می کنند یا خیر؟
انتهای پیام