طرز تهیه سبزی دلال شمالی

در گویش های مختلف شمالی، دلار، دار یا دالا که با قطع حرف «د» نیز تلفظ می شود، ادویه معروف جیلانی و ماجندرانی است. دلال به عنوان ادویه و نمک برای طعم دادن به انواع سبزیجات مانند کیوی، لیمو، رب بادام، گوجه سبز استفاده می شود و در انواع بورانی، ماست و ساکجانبن تهیه می شود. اما آیا می دانید چگونه دلال یا نمک سبز را در خانه درست کنید؟ دلال یا دال با ادویه و نمک تهیه می شود; اما در سابجی دلال چیست؟ در این مقاله از سایت torshvash.ir می توانید طرز تهیه نمک سبز یا دلال را به صورت مرحله به مرحله یاد بگیرید.

طرز تهیه

دلار یا بقال با سبزیجات محلی چیست؟

دلال (به زبان محلی دلار یا دارار) یک چاشنی محبوب در مناطق شمالی است که از ترکیب سبزیجات معطر محلی با نمک تهیه می شود. این ادویه عطر بی نظیری دارد و برای طعم دادن به خیار، ماست، دوغ، گوجه سبز، پرتقال، کیوی ترش و چاکارا استفاده می شود.

این چاشنی به عنوان یک جایگزین خوشمزه برای نمک استفاده می شود. از طرفی سبزی های مورد استفاده در دلال دارای خاصیت گرمی بوده و از سردی میوه ها و لبنیات جلوگیری می کند و شخصیت آنها را تعدیل می کند.

طرز تهیه دسر دلال یا دسر سبز خانگی؟

زمان آماده سازی دونده: 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه دال خانگی

گشنیز: 350 گرم

وزن: 200 گرم

انجیر: 200 گرم

چوچاق: 100 گرم

نعنا: 100 گرم

نمک: 1 تا 2 قاشق غذاخوری
برای خرید سبزی دلال به سایت ترش واش مراجعه نمایید.
مراحل آماده سازی سبزی ها

اولین قدم در تهیه دلال یا نمک سبز خانگی، تهیه فیلینگ سابجی دلال است. به طور معمول این چاشنی گیلانی با استفاده از سبزیجات محلی درست می شود. بنابراین اگر از یکی از شهرهای شمالی گذر می کنید، حتماً توصیه می شود این سبزی ها را از بازارهای شمال تهیه کنید و سپس دلال پیدا کنید.

با این روش دلال شما طعم بدیع و لذیذی می گیرد و بسیار لذیذتر می شود. اگر به گیاهان تازه محلی دسترسی ندارید، می توانید آن را کنار بگذارید و از نعناع تازه و گشنیز تازه برای تهیه دلال استفاده کنید. در ادامه این قسمت می توانید با جزئیات و طرز تهیه سبزی دلال شمالی به سبک گیلانی و مازندرانی آشنا شوید.

اولین کلاس؛ رنگ سبز را برای دلار پاک می کند

در اولین قدم تهیه دلال یا نمک سبز در منزل باید سبزی ها را بشویید و برگ های زرد و شکسته آن را جدا کنید. از آنجایی که نعناع دارای برگ های ضخیم است، بهتر است ساقه آن را ببرید، اما بهتر است ساقه سبزی های دیگر را دور نریزید.

دور دوم؛ سبزی فروشی را بشویید

بعد از تمیز کردن محتویات سبزی واسطه، سبزی ها را در یک سطل آب بریزید و چندین بار بشویید تا کثیفی و کثیفی که از ساقه و برگ به جا مانده کاملاً پاک شود.

سطح سوم؛ خشک کردن سبزیجات نمک سبز

در این مرحله از تهیه دال یا دال سبز باید سبزی ها را بشویید و در باز نگه دارید تا آب اضافی آن گرفته شود. سپس می توانید یک پارچه پهن کنید و سبزیجات را چند دقیقه داخل پارچه بگذارید تا کاملا خشک شوند و رطوبت خود را از دست بدهند.

مرحله چهارم؛ سبزیجات دلال را خرد کنید

بعد از خشک شدن کامل سبزی ها، در این مرحله از دستور دلال باید سبزی ها را خرد کنید. برای این کار می توانید از غذاساز یا سبزی خردکن استفاده کنید. سبزی ها باید ریز خرد شده باشند و بنابراین بهتر است آن ها را چند بار خرد کنید یا از چرخ گوشت یا چرخ برقی برای خرد کردن سبزیجات دلاری استفاده کنید.

مرحله پنجم؛ روی دلال نمک بپاشید

بعد از اینکه محتویات سبزی دلال را خرد کردید کم کم به آن نمک بزنید. در واقع نمک را باید بعد از خرد کردن سبزیجات اضافه کرد. اگر دیر به سبزی ها نمک بزنید، رنگ دلار شما تیره می شود. بنابراین بهتر است برای حفظ رنگ زیبای دلار، کمی بعد از خرد کردن سبزی ها نمک اضافه کنید.

برای دریافت انواع ادویه ها و چاشنی ها از جمله نمک به فروشگاه های افوگ کوروش به صورت آنلاین و یا تلفنی مراجعه کنید.

کلاس ششم؛ تعمیر و نگهداری کارگزار

نگهداری از سبزیجات سبز بسیار آسان است. پس از تهیه دالیال باید آن را در ظرفی درب بسته بریزید. بهتر است یک شیشه کوچک برای مصرف روزانه در یخچال نگهداری کنید و باقیمانده دال را در یک شیشه بزرگ بریزید و در فریزر نگهداری کنید.

نگهداری طولانی دلال در یخچال باعث تیره شدن رنگ آن و کاهش کیفیت دلال می شود. پس اگر زیاد استفاده نمی کنید بهتر است آن را در یخچال بگذارید و در مواقع نیاز از آن استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل