طرز تهیه ورقه گولاچ
یکی از دسر های بسیار خوشمزه ترکی می باشد که این دسر اغلب در ترکیه برای ماه رمضان تهیه می شود و خیلی مقوی و خوشمزه است برای تهیه این دسر باید از برگه تهیه می شود که شما می توانید در لوازم قنادی یا شیرینی فروشی ها این برگه را تهیه و این دسر ترکیه ای خوشمزه را تهیه کنید. این دسر خوشمزه در دوران عثمانی پخته می شده و یکی از شیرینی های درباری بوده که کم کم مصرف عمومی پیدا کرده است و در واقع گولاچ دو کلمه است گول به معنی گل رز می باشد زیرا در این شیرینی از گلاب استفاده شده است و ابتدا به این دسر گول آش گفته می شده و بعد ها به گولاچ در آمده است. خمیر نازک گولاچ از آب نشاسته درست می شود و پخت آن مهارت خاصی دارد و شما می توانید این خمیر را به راحتی از لوازم قنادی ها تهیه کنید. امروز در طرز تهیهت گولاچ ترکیه ای را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
ورق گولاچ | ۳۰ ورق |
گردو ریز | ۱ کاسه |
شیر | ۶ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
وانیل شکر | ۱ ق چای خوری یا وانیل ایرانی نوک ق چای خوری |
پسته و توت فرنگی یا میوه دلخواه | برای تزیین |
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید شیر و شکر را داخل قابلمه بریزید و با همزن دستی هم بزنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل شود و نیازی نیست مواد بجوشد و فقط در حدی باشد که شکر داخل مواد حل شود، سپس از روی حرارت بردارید، نکته مهم در این مرحله این می باشد که نیاز است نه خیلی داغ و نه خیلی ولرم باشد (ولرم رو به داغ باشد).
مرحله دوم: افزودن ورقه گولاچ
در ادامه باید یک ظرف پیرکس را انتخاب کنید به شکل مربع یا مستطیل و بعد ابتدا شیر را کف ظرف را بریزید و از ورقه های گولاچ به اندازه ظرف برش بزنید و به صورت چند لایه روی هم قرار دهید و کمی گردو خرد شده یا می توانید به دلخواه کمی مربا نیز بریزید.
مرحله سوم: تهیه دسر گولاچ
در ادامه باید یک لایه دیگر ورقه گولاچ قرار دهید و روی آن کمی شیر بریزید و مجدد از گردو اضافه کنید و همین طور ادامه دهید تا لایه آحر که باید فقط ورقه قرار دهید و برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد از خارج کردن از یخچال با میوه دلخواه تزیین کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت گولاچ خوشمزه و ساده و مقوی
- می توانید این دسر را از شب قبل تهیه کنید و در یخچال قرار دهید.
- می توانید بین لایه ها از گردو یا پسته استفاده کنید.
- کسانی که دسر شیرین دوست دارید می توانید مقدار شکر را بیشتر بریزید.
- کسانی که این دسر را با شیر بیشتری دوست دارند می توانید مقدار شیر را بیشتر کنید.
همچنین ببینید
طرز تهیه گولاچ ترکیه ای اصل خیلی شیک و مجلسی و مقوگولاچ دسر خوشمزه ترکی
این دسر خوشمزه رو ترکیه ای ها اغلب در ماه رمضان درست میکنن چون مقوی و خیلی خوشمزست.
مواد لازم برای تهیه گولاچ:
مواد لازم | مقدار لازم |
برگه گولاچ | ۱۱ ورقه |
شیر | ۱.۵ لیتر |
شکر | ۱ لیوان |
گردو خرد شده | به مقدار لازم |
پسته خرد شده | به مقدار لازم |
توت فرنگی خرد شده | به مقدار لازم |
خرما خرد شده | به مقدار لازم |
پودر نارگیل | به مقدار لازم |
طرز تهیه گولاچ:
شیر را داخل قابلمه می ریزیم. شکر را به شیر اضافه کره و با ملاقه به میزان کمی مخلوط شیر و شکر را روی شعله گازهم زده و آن را گرم می نماییم(دانه هل ،چوب دارچین و گلاب را در صورت تمایل داخل شیر بریزید و در آخر شیر رو از صافی رد کنید).
با ذوب شدن شکر صبر می کنیم تا مخلوط شیر وشکر به قوام موردنظر با دمای ولرم برسد، زیر گاز را خاموش نموده و منتظر می مانیم تا مخلوط سرد شود، به عبارتی صبر می کنیم تاکمی بیشتر ازدمای قبلی سردترشود.
توت فرنگی ها رابه صورت نگینی خرد می کنیم.
اولین ورقه گولاچ را روی سینی قرارداده وروی آن با ملاقه شیرمی ریزیم، ۳ طبقه گولاچ را بدین شکل درست می کنیم.سومین طبقه توت فرنگی برش داده شده وپودرپسته و گردو را می پاشیم(به جای توت فرنگی میتوانید از خرما استفاده نمایید و یا در صورت تمایل از هر دو).
سپس به درست کردن مابقی طبقات نیز به صورت قبلی یعنی باشیر،پودرشکر وپودر نارگیل و گردو خرد شده ادامه می دهیم.بعد ازاینکه گولاچ شیر را جذب نمود،جهت تزیین روی آن توت فرنگی خردشده و پودرپسته قرارداده وبا برش نهایی آن را سرو می کنیم.
نکته:ورقه گولاچ را میتونید از سوپرمارکتها تهیه کنید و یا پودر نشاسته ذرت را پخته و حرارت داده میشه تا بصورت ورقه دربیاد.
منبع: حاشیه نیوز