مقامات اوکراینی «در انتظار گودو»!

«تیم ولودیمیر زلنسکی و مقامات اوکراینی همچنان خواستار تجهیزات نظامی پیشرفته هستند. آنها امیدوارند بلکه شاید دستی از آسمان جریان کنونی جنگ را تغییر دهد».

مقامات اوکراینی «در انتظار گودو»!

به گزارش اخبار ورزشی، اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا در مطلبی برای راشا تودی نوشت: «لغت کامیکازه در ژاپنی تفسیر سیاهی به خود اختصاص داده است و به خلبانان انتحاری مربوط می‌شود که در ماه‌های پایانی جنگ جهانی دوم، هواپیماهایشان به سوی کشتی‌های دشمن پرواز کردند. اما معنای اصیل این واژه که از تاریخ ژاپن ناشی می‌شود، بسیار متفاوت است. کامیکازه اشاره به دو طوفان در سال‌های ۱۲۷۴ و ۱۲۸۱ دارد که طی حمله مغول به ژاپن تحت فرمان قوبلای خان وزیدن گرفت و با غرق ناوگان‌های وی موجب نجات ژاپن شد.

به نظر می‌رسد میخائیل پودولیاک، مشاور ارشد رئیس‌جمهوری اوکراین می‌خواهد در دنیای مدرن از مفهوم “باد الهی” که به تاریخ قرن سیزدهم ژاپن برمی‌گردد، استفاده کند. به گفته این مقام اوکراینی، ارسال تسلیحاتی نظیر جنگنده‌های اف-۱۶، موشک‌های دوربرد ATACMS، موشک‌های مدرن و پدافند دفاع هوایی به اوکراین ضروری است و باعث می‌شود که نیروهای روسیه از سرزمین‌های اوکراین خارج شوند. او استدلال می‌کند که اگر هر چیزی کمتر از این تسلیحات ارسال شود، نتیجه‌اش فروپاشی نظم امنیت جهانی و پیروزی “آدمخواران خونین” در سراسر جهان می‌شود. پودولیاک تصور می‌کند که ارسال این تسلیحات به اوکراین، مسیر شکست استراتژیکی که این کشور اکنون با آن مواجه است را تغییر می‌دهد.

برگردیم به دسامبر ۲۰۲۲؛ ژنرال والری زالوژنی، فرمانده نیروهای مسلح اوکراین به آنچه که از سوی ناتو، اروپا و آمریکا جهت شکست روسیه نیاز دارد، اشاره کرد. وی در آن زمان گفت: ما به تانک‌ها، نفربر زرهی و خودروهای جنگی پیاده نظام نیازمندیم. لطفا توجه کنید که من اکنون درباره اف-۱۶ صحبت نمی‌کنم.

اما پایان ژوئن ۲۰۲۳، زالوژنی همزمان با شکست ضدحمله‌اش لحن خود را تغییر داد و گفت: من به ۱۲۰ فروند هواپیما مثل اف-۱۶ نیاز ندارم. من نمی‌خواهم کل جهان را تهدید کنم. تعدادی محدودی از تسلیحات کافی خواهد بود. اما همین تعداد محدود هم ضروری است، زیرا چاره دیگری باقی نمانده است.

آمریکا و اعضای ناتو در حال حاضر آموزش‌هایی را درخصوص اف‌-۱۶ها به خلبانان اوکراینی ارائه می‌دهند و انتظار می‌رود که اوکراین احتمالا تعداد محدودی از این جنگنده‌ها را در پایان سال جاری میلادی دریافت کند اما ژنرال مارک میلی، همتای آمریکایی ژنرال زالوژنی با چنین تصمیمی به دلایل مالی مخالف است و می‌گوید: هیچ سلاح جادویی در جنگ وجود ندارد. نه اف‌-۱۶ها و نه هیچ چیز دیگر، سلاح‌های جادویی در جنگ نیستند.

مشکل دیگر اوکراین این است که روسیه به انواع این تسلیحات پاسخ داده و می‌دهد. روسیه برتری هوایی در برابر اوکراین دارد و می‌تواند به هر هدفی، هر موقع که بخواهد حمله کند. درحالیکه اوکراین به تقاضای خود برای سیستم‌های دفاع هوایی مدرن جهت جایگزینی با آن‌هایی که توسط روسیه منهدم شده، ادامه می‌دهد، مسئله مهم این است که به‌زودی این سیستم‌های جدید هم به سرنوشت مشابه سیستم‌های قبلی دچار خواهند شد.

امثال پودولیاک و سایر مقامات اوکراینی که خواستار یک سلاح جادویی از سوی غرب هستند، شبیه به شخصیت ولادیمیر و استراگون در نمایشنامه “در انتظار گودو” ساموئل بکت هستند. پودولیاک (ولادیمیر) و سایر مقامات اوکراینی (استراگون) در مواجه با این واقعیت که گودو (منجی) هرگز نخواهد آمد، به خودکشی فکر می‌کنند اما طناب آن‌ها برای خودکشی به‌قدر کافی محکم نیست. سپس آن‌ها صرفا در جای خود بی‌حرکت باقی می‌مانند و منتظر چیزی هستند که هرگز رخ نخواهد داد.»

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل