یوگا و تاثیر شگفت‌انگیز آن

در طی سال‌های اخیر‌، یوگا به یکی از رشته‌های محبوب بین تمام رده‌های سنی تبدیل شده است. افراد از نژادها و ملیت‌های مختلف به‌صورت منظم یوگا انجام می‌دهند تا بین ذهن و بدنشان ریتم و هارمونی ایجاد کنند؛ مانند بسیاری چیزهای دیگر، یوگا هم به یکی از ترندهای داغ این روزها تبدیل شده و از اینفلوئنسرهای شبکه‌های اجتماعی گرفته تا ورزشکارها و حتی سلبریتی‌ها همه و همه کم‌کم به یوگا روی می‌آورند. اما در این بین کمتر کسی هست که از تاثیرات فوق‌العاده‌ی انجام یوگا روی مغز در طولانی مدت خبر داشته باشد.

با 10 تاثیر مثبت و شگفت‌انگیز یوگا بر سلامتی آشنا شوید

 

یوگا چيست؟

یوگا واژه‌ای به زبان سانسکریت و در لغت به معنای «اتحاد» است؛ این واژه به اتحاد و یکی شدن میان جسم و روح در این ورزش اشاره می‌کند. یوگا شکلی قدیمی از تمرینات است که بر قدرت، انعطاف‌پذیری و تنفس تمرکز دارد، هدف از این ورزش تقویت جسم و سلامت روح است. بخش اصلی یوگا را وضعیت‌ها (یک سری از حرکات که برای افزایش قدرت و انعطاف‌پذیری طراحی شده‌اند) و تنفس تشکیل می‌دهند.

اصل ورزش یوگا حدود ۵ هزار سال پیش در هند طراحی و در سایر کشورها به شیوه‌های گوناگون به روز شد. در حـال حاضر یوگا در بسیاری از کشورها در مراکز تفریحی، باشگاه‌های ورزشی، مدارس و حتی بیمارستان‌ها رواج دارد.

تا به حـال بارها محققان بر فواید متعدد یوگا بر سلامتی تاکید کرده‌اند. بیشتر این تحقیقات نشان می‌دهند که یوگا روشی امن و موثر برای افزایش فعالیت بدنی، به ویژه فعالیت‌های قدرتی، انعطاف پذیری و تعادل است.

اما چرا افزایش ماده خاکستری مغز برای ما مفید است؟ جدیدترین تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان داده‌اند که هوش یک فرد در یک زمینه خاص به میزان ماده خاکستری موجود در آن بخش از مغز او بستگی دارد. برای مثال، افرادی که به طور مکرر یک ساز موسیقی را می‌نوازند، بخش‌هایی از مغزشان تغییر شکل پیدا می‌کند به‌طوری که این تغییر با چشم غیرمسلح هم قابل رویت است. با بهترین آموزش یوگا کرمان به سلامت جسم و روح خود اهمیت دهید.

انواع یوگا :

یوگای مدرن بر روی ورزش ، قدرت ، چابکی و تنفس تمرکز دارد. این می تواند به این کمک کند تا سلامت جسمی و روحی را تقویت کند. سبک های زیادی از یوگا وجود دارد. فرد باید سبک خود را بر اساس اهداف و سطح آمادگی جسمانی خود انتخاب کند.

یوگای اشتانگا  

در این نوع تمرینات یوگا از آموزه های یوگای باستان استفاده می شود. با این حال ، در دهه 1970 محبوب شد. اشتانگا همان ژست ها و توالی ها را به کار می برد که به سرعت هر حرکتی را با تنفس هماهنگ می کند .

یوگای بیکرام:  

افراد یوگای Bikram ، که به آن یوگای گرم نیز می گویند ، در اتاقهایی که با حرارت مصنوعی با دمای نزدیک به 105 درجه فارنهایت و رطوبت 40٪ گرم می شوند ، تمرین می کنند. این تمرین شامل 26 حالت و توالی دو تمرین تنفسی است.

یوگای هاتا:  

این نوع یوگا یک اصطلاح عمومی برای هر نوع یوگایی است که حالت های بدنی مختلف را آموزش می دهد. کلاس های هاتا معمولاً به عنوان مقدمه ای ملایم در زمینه های اساسی یوگا عمل می کنند.

یوگای یانگار:  

این نوع تمرینات یوگا بر یافتن تعادل صحیح در هر حالت بدنی استوار است. این کار را با کمک طیف وسیعی از وسایل نظیر بلوک ، پتو ، بند ، صندلی و تقویت کننده انجام می دهد .

یوگای کریپالو:  

این نوع یوگا به ورزشکاران می آموزد که بدن را بشناسند ، بپذیرند و از آن بیاموزند. یک دانشجوی یوگای کریپالو می آموزد که با نگاه به وضعیت درون ، سطح تمرین خود را پیدا کند. کلاسها معمولاً با ورزشهای تنفسی و کششهای ملایم و به دنبال آن یک سری حالتهای فردی و آرامش شروع می شود.

از آنجایی که این بخش از مغز مسئول فعالیت‌هایی مثل زبان، استدلال، ادراک، تحلیل اطلاعات، حافظه و حرکات ارادی است، افزایش این ناهمواری‌ها به عملکرد بهتر و سریع‌تر ما کمک می‌کند. یوگا ما را خوشحال تر می‌کند! اما چطور؟ تعهد فرد به پیگیری و انجام تمرینات آن، روی تغییرپذیری ضربان قلب و اعصاب واگوس اثر می‌گذارد. افرادی که تغییرپذیری ضربان قلب‌شان بالاتر و فعالیت اعصاب واگوس‌شان بیش‌تر است، مهربان‌تر و دلسوزتر هستند.

این دو ویژگی باعث می‌شوند ما زندگی شادتری داشته باشیم. از طرف دیگر، انجام تمرینات یوگا روی فعالیت شیمیایی مغز ما اثر می‌گذارد. با افزایش سن میزان ماده خاکستری مغز ما کاهش پیدا می‌کند. تحقیقات نشان داده است، افرادی که مرتبا یوگا کار می‌کنند، سرعت و شدت کاهش ماده خاکستری در آن‌ها کم‌تر می‌شود؛ به‌طوری که نسبت به همسن و سال‌های خودشان ماده خاکستری بیش‌تری در مغزشان دارند.

گابا یک انتقال دهنده عصبی است که باعث کاهش فعالیت برخی از نورون‌ها می‌شود تا ما بیش از اندازه هیجان‌زده نشویم. با انجام این‌کار، گابا میزان ترس، استرس، اضطراب و عصبانیت ما را کنترل می‌کند. تحقیقات نشان داده است که با انجام یوگا، میزان ترشح گابا تا ۲۷ درصد افزایش پیدا می‌کند. از این نظر، یوگا حتی از پیاده‌روی هم در کاهش استرس بهتر عمل می‌کند. هزینه کلاس ریاضی در کرمان بصورت ساعتی محاسبه می گردد.

در کنار این‌ها، هورمون‌های شادی که شامل دوپامین، اکسی‌توسین، سروتونین و اندورفین هستند نیز با انجام یوگا بیشتر ترشح می‌شوند. دوپامین حس رضایت و لذت را در ما به‌وجود می‌آورد و سروتونین میزان تنش ما را کاهش می‌دهد که در نهایت به کاهش استرس کمک می‌کند. اما این داستان به اینجا ختم نمی‌شود. یوگا با کاهش میزان کورتیزول و آدرنالین خون که دو مورد از مهم‌ترین هورمون‌های ایجادکننده استرس هستند را کاهش می‌دهد. به همین دلیل، کسانی که یوگا انجام می‌دهند، آرامش بیش‌تری دارند و خوشحال‌تر هستند.

یوگا اضطراب ما را کاهش می‌دهد! خیلی از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که استرس و اضطراب مشابه یک‌دیگر هستند؛ اما در واقع، این دو فقط به یک‌دیگر شبیه هستند. استرس واکنش بدن نسبت به یک خطر است و زمانی که آن موقعیت بگذرد، استرس هم از بین می‌رود. در مقابل، اضطراب می‌تواند نتیجه اتفاقات بی‌شماری از جمله تروما، هورمون‌های مغز، عوامل محیطی، ژنتیک، یا حتی استرس طولانی مدت باشد.

علائم متداول اضطراب شامل نگرانی دائمی و بی‌جهت، احساس بی‌قراری، عدم تمرکز و در اغلب موارد بی‌خوابی می‌شود. این همان جایی است که یوگا وارد عمل می‌شود. کمی قبل‌تر فهمیدیم که یوگا در بخش‌هایی از مغز باعث افزایش ماده خاکستری می‌شود. نکته شگفت‌انگیز اینجاست که یوگا در عین حال اثر معکوسی روی بعضی از بخش‌های دیگر مغز مثل آمیگدال دارد.

یکی از مهم‌ترین نقش‌های آمیگدال، دریافت پیام‌های مربوط به احساس ترس است. یوگا با کاهش ماده خاکستری در این بخش از مغز، باعث می‌شود توانایی ما در کنار آمدن با ترس‌ها و احساسات‌مان بهبود پیدا کند و در نتیجه بیش‌تر بتوانیم ریلکس باشیم. تاثیر یوگا بر مغز و کلام پایانی! اگر بخواهیم به‌طور خلاصه بگوییم، تاثیر یوگا بر مغز و عملکرد آن به شکل‌های مختلفی رخ می‌دهد. برای اینکه رانندگی را حرفه ای یاد بگیرید به بهترین آموزشگاه های رانندگی کرمان مراجعه کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا