معرفی پیج های معتبر خرید ظروف مسی
نکاتی که پیش از خرید ظروف مسی باید بدانید
خرید ظروف مسی باید بر اساس فواید و مضرات ظروف مسی و تشخیص ظروف مسی اصل صورت بگیرد که در این مطلب توضیح دادهایم. پخت و پز، اکثر اوقات یکی از زمانبرترین و پر دردسرترین کارهای روزانه است. این معضل زمانی بزرگتر میشود که ابزار و لوازم مناسب برای طبخ غذاهای مختلف در دسترس نداشته باشید. یکی از ظروف و لوازم پرکاربرد در امر آشپزی از گذشتههای دور تاکنون، ظروف مسی است.
بسیاری معتقدند که پخت غذا در ظروف مسی فواید بسیاری برای بدن و سلامتی دارد. اگر شما هم قصد خرید ظروف مسی دارید در این مقاله با ما همراه شوید. ضمن بیان ویژگیهای ظروف مسی جدید، فواید و مضرات ظروف مسی و بهترین برندهای آن را معرفی خواهیم کرد. جدای از ظروف و قابلمه مسی، پخت و پز در سرویسهای قابلمه باکیفیت، زیبا، مدرن و کارآمد میتواند بسیار لذتبخش باشد. از این رو در مقاله بهترین سرویس قابلمه ایرانی بهترین برندها را به شما معرفی کردهایم.
مراحل ساخت ظروف مسی
برای ساخت و آمادهسازی ظروف مسی، چندین مرحله باید انجام شود. شاید در هنگام خرید ظروف مسی متوجه میزان زحمتی که یک هنرمند یا صنعتگر در حین ساخت این ظروف کشیده، نشوید؛ اما باید بدانید که برای تولید یک قابلمه مسی یا هر ظرف دیگر ساخته شده از مس، مراحل زیر باید طی شود:
مرحله اول: ساخت قالب و یا بدنه ظروف مسی است. در ساخت ظروف مسی جدید نیز قالبگیری اولین مرحله تولید محسوب میشود.
مرحله دوم: چکشکاری ظروف است. در خرید ظروف مسی اگر به دقت به این ظروف نگاه کنید، ضربات چکش را روی بدنه آنها خواهید دید. این کار هم به صورت دستی و توسط افراد انجام میشود و هم اتوماتیک و توسط ماشینهای مخصوص.
مرحله سوم: سفید کاری است. به این کار قلعاندود نیز میگویند. داخل ظروف مسی بعد از ساخت و چکشکاری، سفید و قلعاندود میشود.
مرحله چهارم: سوراخکاری و اتصال دستههاست. مسگران قسمتهای مشخصی از قابلمه مسی یا دیگر ظروف دستهدار مسی را سوراخ کرده و دستهها را به آن متصل میکنند.
مرحله آخر: پولیش است. در این مرحله، مسگران با پرداخت و پولیش، ظروف مسی جدید را براق و درخشان میکنند.
بهترین مارک ظروف مسی کدام است؟
ظروف مسی بسیار باکیفتی در کشور ما تولید و در سطح جهانی عرضه میشود. این برندها، از بهترین مس برای تولید ظروف خود استفاده کرده و ظرافت و طراحی فوقالعادهای در ظروف تولیدی آنها به چشم میخورد. بهترین مارک ظروف مسی در ایران شامل برندهای الماس، آقاجانی، فیروزه، آنتیک، کاراجا، مَس و گوهرجین است.
ویژگی های ظروف مسی
اگر قصد خرید ظروف مسی را دارید باید بدانید که مس ویژگیهای زیر را داراست:
- مس یک فلز رسانا بوده و گرما و حرارت را به خوبی منتقل میکند. به همین دلیل یکی از بهترین ظروف برای پخت و پز است.
- دما بهطور یکتواخت در سطح ظروف مسی پخش میشود و میزان ماندگاری حرارت در این ظروف بالاتر است.
- زمان پخت غذا در ظروف مسی کوتاهتر خواهد بود. آش و خورشتها در قابلمه مسی بهتر جا میافتند.
- استفاده درست و بهاندازه از ظروف مسی برای سلامتی و بدن ما بسیار مفید است.
تفاوت مس زنجان و اصفهان
بسیاری از شهرهای ایران در حوزه مسگری فعالیت دارند که از جمله آنها میتوان به اصفهان، کاشان، زنجان، کرمان، شیراز و غیره اشاره کرد. در این میان شاید بیش از همه نام ظروف مس زنجان و اصفهان به گوشتان خورده باشد. حال سوال اینجاست که تفاوت مس زنجان و اصفهان چیست؟ در واقع باید گفت که هردوی این شهرها قدمتی بسیار کهن در صنعت مسگری دارند و هر دو از مس باکیفیت و عالی استفاده میکند. تفاوت ظروف مسی این دو شهر در تنوع و نوع این ظروف است.
تنوع ظروف مس زنجان بیشتر است و این شهر بیشتر ظروف پخت و پز نظیر قابلمه مسی، تابه و غیره تولید میکند. این در حالیست که اصفهان بیشتر تولید کننده ظروف مسی فیروزهکوب، خاتمکاری، قلمکاری شده و دکوری است. تنوع این مدل از ظروف دکوری و زینتی در زنجان کمتر است. علاوه بر این، قدمت مسگری در شهر زنجان بسیار بالاتر و به حدود ۹۵۰۰ سال پیش میرسد. در نهایت باید گفت که ظروف مسی زنجان و اصفهان در صورت اصل بودن، هریک میتواند در نوع خود بهترین باشد.
تشخیص ظروف مسی اصل
قبل از اقدام به خرید ظروف مسی، باید بتوانید ظروف مسی اصل را از تقلبی تشخیص دهید. تشخیص ظروف مسی اصل کار چندان دشواری نیست؛ فقط کافیست نکات زیر را در نظر داشته باشید.
- درخشان و براق بودن: ظروف مسی اصل بسیار براق و درخشان هستند. اگر در هنگام خرید ظروف مسی متوجه شدید که این ظروف تیره و کدر بوده و برق و درخشش لازم را ندارند، مطمئن باشید که بیکیفیت هستند.
- وزن مناسب: وزن ظروف مسی اصل نباید سبک باشد. این موضوع نشان میدهد که در تولید آنها از ورقههای نازک استفاده شده که دوام بالایی ندارند. بهخصوص اگر قصد خرید قابلمه مسی یا دیگر ظروف پخت و پز را دارید باید به وزن این ظروف و ضخامت ورقه به کار رفته در تولید آن توجه کنید.
- صاف و یکدست بودن سطح ظروف: سطح داخلی و بیرونی ظروف مسی باید کاملا صاف باشد و هیچگونه خراشیدگی، پوستهپوسته شدگی، سوراخ، خوردگی و یا فرورفتگی در آن به چشم نخورد.
- کیفیت قلعاندود: میزان کیفیت سفیدکاری داخل ظروف مسی باید بالا باشد. یعنی داخل ظروف بهطور یکدست سفید شده و هیچ لک و سیاهی نداشته باشد و کاملا براق و درخشان و سفید باشد.
- کیفیت چکشزنی: اینکار باید بسیار منظم، یکدست و باظرافت باشد. معمولا چکشزنیهایی که با دست انجام میشود زیباتر و در عین حال گرانتر هستند.
- کیفییت قالبزنی: قبل از خرید ظروف مسی توجه داشته باشید که قالب آنها یکدست و دقیق باشد. درب ظروف به راحتی روی آن قرار گیرد و دستگیرهها کاملا محکم در محل خود جوشکاری شده باشد.
- استفاده از آهنربا: مس اصل جذب آهنربا نمیشود. اگر آهنربا به ظروف مسی چسبید، متوجه خواهید شد که تقلبی است.
- اگر بعد از تمیز کردن ظروف مسی خود با مخلوط سرکه و نمک و یا رب، رنگ آن تیره شد، بدانید که این ظروف اصل نیستند.
فواید خرید ظروف مسی
نیاکان ما بر این باور بودند که خرید ظروف مسی مزایای بسیاری برای حفظ سلامتی ما دارد. در ادامه اشاره مختصری به برخی از مهمترین فواید استفاده از ظروف مسی خواهیم داشت.
- مس، آنتیاکسیدان بسیار قوی است و از بدن ما در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکند. شما با خرید ظروف مسی و استفاده از آنها، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت میکنید.
- مس به بازسازی سلولها کمک میکند.
- مصرف مس از بروز بیماریهای همچون دیابت، سرطان، آسیبهای مغزی و آلزایمر، بیماری عضلانی، چشمی، قلبی و غیره جلوگیری میکند.
- مس از پیری زودرس جلوگیری میکند. این ماده با دارا بودن خاصیت آنتیاکسیدانی و بازسازی سلولها، به تقویت پوست و جوانسازی ما کمک شایانی میکند.
- تولید ملانین از دیگر خواص مس است. ملانین، ماده مهم و ضروری در تولید رنگدانههای مو، چشم و پوست است. این ماده در مس بهوفور دیده میشود.
- از دیگر خواص مس میتوان به جذب آهن در بدن و عملکرد بهتر سیستم عصبی اشاره کرد.
- جلوگیری و رفع کمخونی از دیگر مزایا و فواید مس در بدن است.
- خاصیت ضدمیکروبی از دیگر فواید مهم مس است. پخت و پز در ظروف مسی، از ایجاد و رشد میکروب و باکتریها جلوگیری میکند.
مضرات ظروف مسی
حال که از فواید خرید ظروف مسی و استفاده از آن مطلع شدید؛ شاید بخواهید مضرات ظروف مسی را شناخته و بدانید که این ظروف برای سلامتی و بدن ما ضرر دارند یا خیر. پاسخ به این پرسش را در ادامه بیان خواهیم کرد. اگر ظروف مسی به درستی قلعاندود نشده باشند و در گوشههایی از آن خراشیدگی یا لک باشد مشکلات زیادی برای شما به وجود میآورد.
حتما باید هنگام خرید ظروف مسی به کیفیت قلعاندود شدن آن توجه داشته باشید. علاوه بر این، باید ظروف خود را در فواصل کوتاه، مجدد قلعاندود کنید تا مضرات ظروف مسی گریبانگیر شما نشود. عدم داشتن لایه ضخیم و باکیفیت قلع در داخل ظروف مسی مشکلات زیر را به وجود میآورد:
- ارزش غذایی خوراکیها در این ظروف از بین میرود.
- در هنگام طبخ غذا، بیش از اندازه مس وارد مواد غذایی شده و در کبد ما رسوب میکند. حجم بالای مس در نهایت کبد ما را از کار میاندازد. حتی در موارد حاد، منجر به مرگ میشود.
- استفاده بیشاز حد از ظروف مسی در طولانیمدت عوارضی مانند افسردگی، بیخوابی، بیشفعالی در کودکان را به همراه خواهد داشت.
- در ظروف مسی فاقد قلع یا ظروفی که قلعاندود آن از بین رفته، غذا به سرعت فاسد میشود. گاهی حتی منجر به بیماریهایی نظیر جذام خواهد شد.
- طبخ غذاهای اسیدی در ظروف مسی باعث ایجاد مسمومیت میشود.
- در هنگام خرید ظروف مسی توجه داشته باشید که داخل آن با سرب سفیدکاری نشده باشد. سرب یک ماده بسیار مضر برای بدن است. این ماده در هنگام طبخ غذا درون ظروف مسی، با مواد غذایی ترکیب شده و وارد بدن میشود.
نحوه استفاده و نگهداری از ظروف مسی
پس از انتخاب و خرید ظروف مسی جدید دلخواه خود، حال باید در خصوص نحوۀ استفاده و نگهداری از این ظروف اطلاعات کافی به دست آورید. استفاده از قابلمه مسی و دیگر ظروف پخت و پز بسیار ساده، مفید و پر فایده است. برای استفاده و سالم نگهداشتن ظروف مسی جدید و یا قدیمی به موارد زیر توجه داشته باشید.
- قبل از استفاده از ظروف مسی نو یا ظروف مسی که تازه قلعاندود شدهاند، داخل آن سه لیوان شیر با مقداری آب بجوشانید. پس از آن کل ظرف را با شیر بشویید. این کار عمر قلع داخل ظروف را افزایش میدهد و ظرف شما را ضدعفونی میکند.
- بهتر است در هنگام پخت و پز با این ظروف، از کفگیر و ملاقه چوبی استفاده کنید تا قلع درون آن آسیب نبیند.
- ظروف مسی را پیش از استفاده کاملا تمیز کنید.
- حرارت زیر این ظروف را کمکنید. مس یک رسانای قوی است و حرارت زیاد، قلع درون ظروف را میسوزاند.
- مواد غذایی را طولانیمدت داخل این ظروف نگهداری نکنید.
- در فواصل کوتاهمدت، این ظروف را قلعاندود کنید تا به سلامتی شما آسیب نرساند.
- قلعاندود ظروف خود را یکدست، ضخیم و باکیفیت انجام دهید.
- هرگز غذاهای اسیدی را داخل ظروف مسی نپزید. ترشی خورشتها را در دقایق آخر به غذا اضافه کنید.
- سعی کنید زمان پخت غذا در این ظروف را به کوتاهترین حد ممکن کاهش دهید.
برگرفته شده از: