راهنمای خرید باربیکیو

راهنمای خرید باربیکیو گازی و ذغالی

در این مقاله از با نام راهنمای خرید باربیکیو به نکات مهمی که برای خرید باید به آن توجه داشته باشید پرداخته ایم، پس اگر قصد خرید باربیکیو برای ویلا یا رستوران خود را دارید به شما پیشنهاد می کنیم ادامه ی این مطلب را از دست ندهید.

راهنمای خرید

انتخاب باربیکیو

با توجه به فراوانی انواع طرح های باربیکیو که به بازار عرضه شده است قطعا انتخاب بهترین باربیکیو کار آسانی نخواهد بود، همانطور که می دانید آماده سازی کباب و استفاده از باربیکیو در ایران  از زمان های گذشته تا به امروز طرفداران زیادی داشته و افراد  در بیشتر دورهمی ها و میهمانی ها، خودشان اقدام به طبخ انواع کباب می کنند.باربیکیو ویلاسازه بهترین برند باربیکیو در ایران.

پخت و آماده سازی کباب هایی لذیذ مستلزم داشتن امکانات و مناسبی است به همین دلیل خرید بهترین باربیکیو اهمیت بالایی دارد. انواع باربیکیو شامل باربیکیو گازی، باربیکیو ذغالی، باربیکیو برقی و باربیکیو خانگی و همینطور منقل کبابی اشاره کرد.

می توانید برای آشنایی با انواع مختلف باربیکیو به مقاله ی مراجعه کنید ما در این مقاله به معرفی انواع باربیکیو، مزایا و معایب هر یک پرداخته ایم.

فواید باربیکیو:

اگر قصد دارید از باربیکیو در فست فود، خانه، باغ یا ویلا استفاده کنید و تصیم به خرید این محصول گرفته اید بهتر است به نکات ذیل توجه داشته باشید:

اولین نکته ای که در زمان خرید باربیکیو باید به آن توجه داشته باشید جنس باربیکیو می باشد. این محصول باید در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاوم باشد. معمولا از باربیکیو در حیاط یا فضاهای سرباز استفاده می شود به همین دلیل باید در برابر رطوبت مقاوم باشد.

معمولا جنس باربیکیو از استیل، آلومینیوم، چدن یا فولاد است. باربیکیو چدنی و فولادی ضد زنگ نیست، اما زمانی که از چدن برای باربیکیو استفاده می شود معمولا با پوشش رنگ یا لعاب آن را ضد زنگ و رطوبت خواهند کرد.

باربیکیوهای بدنه استیل قیمت بالاتری نسبت به انواع آلومینیومی دارند. همچنین باربیکیوی فولاد ضخیم گرما را در خود نگه داشته و قیمت ارزانترین نسبت به استیل دارد.

باربیکیو چرخدار

برخی از باربیکوها به صورت پایه چرخ دار و گروهی دیگر پایه ثابت ساخته می شوند، در زمان خرید باربیکیو حتما به چرخ دار یا ثابت بودن آن توجه داشته باشید.

تفاوت بین باربیکیو گازی و باربیکیو ذغالی در چیست؟

هنگامی که صحبت از مبارزه میان باربیکیو گازی و ذغالی به میان می‌آید، فارغ از دیگر نکات جزئی، نتیجه‌ای یکسان و مشابه را مشاهده می‌کنیم. کباب زدن، کباب زدن است و مهم نیست که منبع سوختی آن چه چیزی باشد. هر دو و ذغالی، غذا را با انتقال گرما کباب می‌کنند. در کباب پز گازی سرعت کباب شدن دستگاه بالاتر است اما در مقابل در به دلیل دود ناشی از ذغال، غذاها طعم دودی به خود می‌گیرند.

اما انتخاب میان باربیکیو گازی و ذغالی، تماما به اولویت شما بستگی دارد. هدف ما در این مطلب معرفی ویژگی‌های برجسته هر دو نوع منبع سوختی پیش‌رو است. اما اگر پس از خواندن مقاله همچنان متقاعد به خرید یکی از این دو نوع باربیکیو نشدید، می‌توانید هر دوی آنها را خریداری کنید تا از کباب زدن غذایتان به دو روش متفاوت لذت ببرید.

کباب کردن غذا با استفاده از کباب پز گازی:

باربیکیو گازی برای پخت غذا به مخزن پروپان مایع یا خط گاز طبیعی نیاز دارد. میزان حرارت انتقالی به غذا در این نوع کباب پز قابل کنترل است. بدین صورت که برای برشته شدن می‌توان از حرارت بالا و برای پخت و پز غیرمستقیم می‌توان از حرارت پایین استفاده نمود. به علاوه مشعل‌های باربیکیو گازی با استفاده از یک سپر محافظ پوشانده شده‌اند تا از رسیدن آسیب‌های احتمالی به آنها جلوگیری شود.

یکی از مزایای خرید باربیکیو گازی، سهولت در استفاده از آن است. این نوع کباب پز به آسانی روشن شده و برای تمیز کردن آن نیز کافی است تا دستگاه را یک الی دو ساعت با درب بسته روشن بگذارید. در این حالت گرمای تولید شده بقایای غذاهای موجود در داخل دستگاه را به خاکستر تبدیل کرده و پس از آن با یک برس کشیدن ساده دستگاه کاملا تمیز خواهد شد.

زمانی که سخن از دستگاه‌های کاربردی به میان می‌آید، خرید باربیکیو گازی قطعا یکی از گزینه‌ها خواهد بود. این نوع کباب پز مجهز به مشعل مادون قرمز جهت پخت و پز روتاری بوده و صفحات به کار رفته در آن، حرارت را به شکلی سریع به غذا منتقل می‌کنند. از طرفی امروزه اکثر این نوع کباب پزها به مشعل‌های جانبی نیز مجهز شده‌اند. مشعل‌هایی که می‌توانید از آنها برای گرم نگه داشتن دیگر غذاها تا آماده شدن گوشت و سبزیجات کباب شده استفاده نمایید.

کباب کردن غذا با استفاده از کباب پز ذغالی:

نیاز به اشتعال دستی دارد که معمولا با استفاده از مایعات قابل اشتعال قابل انجام است. دقیقا همانند باربیکیو گازی، حرارت در باربیکیو ذغالی از طریق صفحه به غذا منتقل می‌شود. این حرارت را می‌توان با تعداد ذغال‌ها، محل قرارگیری آنها یا حتی میزان هوای ورودی تنظیم نمود. مزیت اصلی خرید باربیکیو ذغالی، طعم دودی و دلپذیری است که به غذا و مخصوصا گوشت‌ها اضافه می‌کند. مزیتی که به هیچ عنوان در باربیکیو گازی نمی‌توان مانند آن را پیدا کرد.

یک باربیکیو ذغالی از اجزای مکانیکی به مراتب کمتری نسبت به کباب پز گازی تشکیل شده و تا زمانی که درب و لولای آن سالم باشد مشکل دیگری برای آن به وجود نخواهد آمد. از طرفی بسیاری از افراد به دلیل عدم اطمینان نسبت به ایمنی مخزن پروپان یا اتصالات انتقال گاز، ترجیح می‌دهند که از باربیکیو ذغالی استفاده کنند.

انواع صفحات برای پخت غذا در باربیکیو و تفاوت بین آنها

صفحات پخت غذا در باربیکیو یا کباب پز به سه نوع آلومینیوم روکش‌دار، چدن و استیل ضد زنگ تقسیم می‌شوند. هر یک از این صفحات دارای ویژگی‌های منحصربفردی هستند. اما در نهایت این نیاز شماست که تعیین می‌کند کدام یک از آنها بهترین است.

صفحات از جنس آلومینیوم روکش‌دار متداول‌ترین صفحه پخت غذا در باربیکیوها بوده و از قیمتی مقرون به صرفه برخوردار است. این نوع صفحات به خوبی حرارت را به غذا منتقل می‌کنند. اما صفحات پیش رو نسبت به چدن یا استیل ضد زنگ دارای مقاومت کمتری هستند. از این رو با گذر زمان و به احتمال زیاد پیچیده یا شکسته شده و لعاب خود را از دست می‌دهند.

صفحات چدنی در چندین سال گذشته به صورت فزاینده‌ای محبوب شده‌اند. اگر چه هدایت گرما در این نوع صفحات نسبت به آلومینیوم روکش‌دار کمتر است. اما به شکلی عالی می‌تواند گرمای دریافتی را به صورت طولانی مدت حفظ نماید. مهمترین ایراد صفحات چدنی مقاومت پایین در برابر شوک حرارتی است. به طوری که عامل پیش رو می‌تواند سبب ترک خوردن آن شود.

در اغلب باربیکیوها با قیمت متوسط یا بالا از صفحات استیل ضد زنگ استفاده می‌شود. این نوع صفحه از دوام بالایی برخوردار بوده و رنگ روشن آن سبب بهتر دیده شدن غذا خواهد شد. صفحات استیل ضد زنگ در برابر خوردگی مقاوم هستند و به راحتی می‌توان آنها را تمیز نمود. اگر چه صفحات پیش رو برای کباب کردن غذا بسیار عالی هستند اما قابلیت هدایت حرارتی آنها ضعیف‌تر از آلومینیوم روکش‌دار بوده و همانند چدن قادر به حفظ گرما به مدت طولانی نیستند. از طرفی با گذشت زمان تغییر رنگ داده و گودال‌هایی بر روی سطحشان ایجاد می‌شود.

برای خرید باربیکیو به چه سایزی نیاز دارم؟

عامل اصلی در انتخاب سایز باربیکیو، ابعاد و اندازه محیط اطراف آن است. به طور کلی یک باربیکیو معمولی با داشتن سه عدد مشعل گاز به محیطی با ابعاد ۱۱ تا ۱۲ متر مربع نیاز داشته و به خوبی پاسخگو نیازهای یک خانواده با جمعیت متوسط خواهد بود. اما خانواده‌هایی با جمعیت زیاد به کباب پزی با شش عدد مشعل گاز نیاز دارند و باید محیطی با ابعاد ۱۴ تا ۱۶ متر مربع را به آن اختصاص دهند.

علاوه بر ابعاد محیط اطراف باربیکیو، باید به گرمای تولیدی توسط آن نیز توجه داشته باشید. از این رو بسیاری از تولیدکنندگان توصیه می‌کنند که باربیکیو حتما باید 2 الی 3 متر از خانه و دیگر اجزای اشتعال­‌زا فاصله داشته باشد.

لوازم جانبی مختلفی برای دستگاه‌های گریل عرضه شده است. به عنوان مثال با خرید یک نیم قفسه اضافی می‌توانید تا 50 درصد فضای پخت و پز غذا را افزایش دهید. همچنین با تعبیه یک صفحه اضافی کمی دورتر از حرارت مستقیم کباب پز می‌توانید از آن برای غذاهای تست و مواد غذایی که به گرمای کمی نیاز دارند استفاده نمایید.

پروپان مایع یا گاز طبیعی، کدام بهتر است؟

سالهاست که پروپان مایع به عنوان یک استاندارد سوخت شناخته می‌شود. اما بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که از خطوط گاز طبیعی استفاده کنند. زیرا که مهمترین مزیت این خطوط ثابت بودن آن است. از طرفی مخازن پروپان مایع نیاز به تعمیر و نگهداری دارند و به صورت دوره‌ای باید تعویض شوند.

اما با وجود اینها، مخزن پروپان مایع نیز مزیت‌های خود را دارد. این نوع مخزن گاز به راحتی قابل نصب بوده و هزینه استفاده از آن در برابر ایجاد خط گاز طبیعی به مراتب اقتصادی‌تر می‌باشد. همچنین مخازن پروپان مایع با بهره‌مندی از استانداردهای روز تولید شده و با اکثر دستگاه‌های گریل سازگار هستند.

معمولا دستگاه‌های گریل در دو نوع با منبع سوخت گاز طبیعی یا پروپان مایع سفارش داده می‌شوند. اما در برخی موارد نادر برای گاز رسانی به آنها از روش تبدیل سوخت استفاده می‌شود. برای تبدیل سوخت به کیت‌­های تبدیل نیاز است که باید به صورت جداگانه و با پرداخت هزینه‌ای اضافی خریداری شوند. به علاوه این که روند تبدیل سوخت حتی با داشتن کیت‌های پیش رو نیز بسیار سخت خواهد بود.

تنوع در طرح و رنگ باربیکیو

در حالی که عملکرد دستگاه برای سازندگان در اولویت اول قرار دارد. اما آنها سعی می‌کنند که فضای باز منزل مشتریان خود را به یک باربیکیو زیبا و جذاب مجهز کنند. برای دستیابی به هدف پیش رو، کباب پزهای امروزی با استفاده از استیل لعاب‌دار سرامیکی ساخته شده و خطوط برجسته و منحنی‌های به کار رفته بر روی آن با بکارگیری استیل ضد زنگ جلا یافته تزئین می‌شوند. همچنین برای ساخت بدنه تعداد دیگری از دستگاه‌های گریل، به منظور ارائه ظاهری مدرن و پیشرفته سازندگان تماما از استیل ضد زنگ استفاده می‌کنند.

تقریبا مانند سایر لوازم خانگی، هر ساله تعداد زیادی از رنگ‌های جدید به لیست رنگ باربیکیوها اضافه می‌شوند. رنگ‌های سبز، مسی، آبی، قرمز و برنز تنها نمونه‌ای از رنگ‌های به کار رفته در کباب پزها هستند که با ترکیب در کنار خطوط استیل ضد زنگ، تضادی چشمگیر را در طراحی محصول ایجاد می‌کنند.

تعدادی از برندها با ساخت کابینت‌های داخلی از پیش ساخته شده برای دستگاه‌های گریل خود، انتخاب‌های بیشتری را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. این کابینت‌ها معمولا با استفاده از متریال‌های سنگ یا آجر ساخته شده و برای افرادی که از کباب پز در محیط خارج از منزل استفاده می‌کنند بسیار ایده آل می‌باشند. البته گاهی اوقات کابینت‌های پیش رو به منظور داشتن ظاهری جذاب‌تر با بکارگیری چوب تولید می‌شوند و با توجه به اشتعال زا بودن چوب باید با پرداخت هزینه‌ای اضافی از عایق‌های کاپشنی بر روی آنها استفاده شود.

طراحی باربیکیو چه تاثیری بر روی عملکرد آن دارد؟

قطعا تمامی باربیکیوها به صورت یکسان ساخته نمی‌شوند. شعله‌های کنترل نشده، توزیع نامتوازن حرارت و دمای نامناسب حتی در روند آشپزی حرفه‌ای‌ترین افراد نیز تاثیرگذار خواهند بود. از این رو تعدادی از باربیکیوها با ارائه ویژگی‌های مشخص سعی در کاهش این مشکلات و افزایش کیفیت آشپزی دارند.

افزایش شعله و حرارت در قفسه ی بالایی باربیکیو، سبب تکه تکه شدن مواد غذایی و ریختن آن بر روی قفسه ی پایینی و یا حتی مشعل‌ها می‌شود. به طور کلی شعله‌های زیاد می‌تواند خوب باشد. اما عدم کنترل بر روی آنها قطعا سبب خسارت به مواد غذایی و یا حتی در بدترین حالت موجب آتش گرفتن آنها خواهد شد.

خرید باربیکیو

در کشور ما سایتهای زیادی اقدام به فروش باربیکیو و تجهیزات ویلایی کرده اند که به چند نمونه از معتبر ترین این سایتها اشاره میکنیم.در بین این سایتها فروشگاه دیجی کالا،فروشگاه اینترنتی ویلاسازه،فروشگاه ترب و سوبیا میتوان اشاره کرد.

خروج از نسخه موبایل