خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی

گوشت بوقلمون را چگونه مصرف کنیم؟

گوشت بوقلمون طعم پرندگان وحشی و شکاری را دارد و بسیار پرطرفدار است. برای مزه دار کردن آن در زمان طبخ، می‌توانید از گیاهان خشک مانند شوید کوهی و آویشن، رزماری یا مرزه استفاده کنید. این گوشت را به همراه این گیاهان در کنار روغن زیتون  و کمی آب لیمو ترش تازه ترکیب کرده و استراحت دهید. همچنین می‌توانید از ادویه جاتی مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، سماق، پودر پاپریکا، جوز هندی و پودر سیر نیز در ترکیب با این گوشت استفاده کنید. آبلیمو و سرکه نیز از دیگر طعم دهنده‌هایی هستند که در ترکیب با گوشت بوقلمون طعمی لذیذ به آن می‌دهند.

گوشت

خواص و مضرات دل بوقلمون

دل بوقلمون منبعی غنی از پروتئین است، اما باید بدانید که کالری آن کمی بیشتر از گوشت سینه این پرنده است. همچنین در مقایسه با گوشت سینه، کلسترول بالاتری داشته و اگر دچار مشکلات قلبی عروقی هستید نباید به صورت مداوم از آن استفاده کنید. ناگفته نماند که دل بوقلمون در پیشگیری کردن از کم خونی بشدت موثر است و همچنین حاوی مواد معدنی، آهن و ویتامین‌های بی‌شماری است.

مضرات پوست بوقلمون

اولین ضرری که از گوشت بوقلمون باید به آن اشاره کرد  این است که گوشت بوقلمون فشار خون را بالا می‌برد. شاید تعجب کنید اما متاسفانه گوشت بوقلمون حاوی نمک است و این میزان نمک در دراز مدت اگر بطور مداوم استفاده شود، قادر است فشار خون شما را بالا ببرد. به همین دلیل افراد دارای فشار خون بالا و بانوان باردار باید از این گوشت با احتیاط استفاده کنند.

همچنین به مضرات پوست بوقلمون برای افراد با کلسترول بالا نیز باید توجه کرد. پوست بوقلمون بیشترین چربی این پرنده را در خود جای داده است. به همین منظور توصیه می‌کنیم که از پوست بوقلمون استفاده نکنید و آن را قبل از طبخ، از این پرنده جدا کنید. البته چربی این پرنده فوایدی نیز دارد، اما در دراز مدت استفاده از آن برای افراد با مشکلات قلبی و چربی خون بالا توصیه نمی‌شود.

لذیذ و مفید مثل بوقلمون…

در این مطلب از خواص گوشت بوقلمون گفتیم و شما را با مزایای بی‌شمار آن آشنا کردیم. اگر در رژیم غذایی خود از گوشت بوقلمون استفاده می‌کنید باید بدانید که استفاده از این گوشت ریسک ابتلاء به بیماری‌های متعدد گوارشی را در شما کاهش خواهد داد. گوشت بوقلمون به راحتی جایگزین گوشت قرمز خواهد شد و می‌تواند سلامتی شما را تضمین کند. این گوشت کالری کمی دارد و کلسترول بد شما را تنظیم کرده و پایین نگه می‌دارد. در هر حال توصیه ما این است که حتماً یک بار طعم این گوشت لذیذ را امتحان کنید. اگر هم تمایل دارید تا همین حالا این گوشت را تهیه کنید، می‌توانید از اسنپ فود کمک بگیرید. به این منظور، لازم است به قسمت پروتئین بروید و مواد پروتئینی خود را آنلاین سفارش دهید.

همان‌طور که می‌دانید یکی از راه‌های تامین پروتئین بدن، استفاده از گوشت حیوانات است که برای حفظ و ارتقا سلامتی نیز بسیار ضروری است. گوشت پرندگان و حیوانات دارای پروتئین و کلیه اسیدهای آمینه ضروری است که باعث می‌شوند بدن در برابر بیماری‌ها مقاومت بیتری از خود نشان دهد. مرغ، گوشت گوساله، گوشت گاو، گوشت بوقلمون و… نمونه‌ای از گوشت‌های پر مصرف در میان مشتریان است. ما قصد داریم در ای مقاله به صورت اختصاصی به بررسی خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی و طبع گوشت بوقلمون بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

شاید در اولین مرحله برای شما این سوال پیش آید که گوشت بوقلمون سرد است یا گرم؟ و استفاده از آن برای چه افرادی مفید و چه افرادی مضر است. در خصوص طبع بوقلمون در این گونه آمده است که طبع گوشت بوقلمون در طب سنتی گرم و تر است. از این‌رو این نمونه گوشت برای افراد سودایی بسیار مناسب است و می‌توانند با آن طبع بدن خود را متعادل کنند.

خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی

همان‌طور که گفته شد، خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی بسیار است. از این‌رو در ادامه تعدادی از خواص این نوع گوشت را برای شما خواهیم گفت:

از بوقلمون سالم استفاده کنید!

حالا که متوجه شدیم گوشت بوقلمون گرم یا سرد است و چه خواصی دارد، بهتر است نکته‌ای را در خصوص استفاده از این محصول برای شما بیان کنیم. از بوقلمون فرآوری شده به شکل گوشت بدون چربی، هات داگ و بیکن که همه آن ها سدیم بالایی دارند، خودداری کنید. حتی بوقلمون یخ زده، پر از نمک و مواد نگهدارنده است. به دنبال بوقلمون تازه، لخم، ارگانیک، و مرتعی باشید که بدون استفاده از آنتی بیوتیک‌ها، در شرایط انسانی پرورش داده می‌شوند. گوشت این نوع بوقلمون‌ها طبیعی‌تر و به دور از هرگونه مواد شیمیایی است و این ویژگی خواص گوشت بوقلمون را دو چندان خواهد کرد.

مصلح گوشت بوقلمون

همان‌طور که در موارد بالا قید شد، طبع بوقلمون گرم و تر است. مصلح‌های بوقلمون گشنیز و سماق هستند که مصرف آن‌ها همراه با گوشت بوقلمون، توسط پزشکان طب سنتی توصیه شده است. البته مواد غذایی مختلفی جدا از موارد گفته شده وجود دارد که می‌تواند به عنوان مصلح همراه با گوشت بوقلمون مورد استفاده قرار گیرد.

گوشت‌ پرندگان و حیوانات یکی از منابع غنی برای تامین پروتئین بدن است که در حفظ و ارتقا سلامتی بدن نقش مهمی نیز برعهده دارد. در این میان گوشت بوقلمون از جمله گوشت‌های پر خواص است که در طب سنتی بر استفاده از آن تاکید شده است. مقاله حاضر به شما کمک خواهد کرد تا در خصوص طبع گوشت بوقلمون و خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی بیشتر بدانید.

مزاج گوشت بوقلمون

طبیعت گوشت بوقلمون گرم و تر است، بنابراین مصرف آن برای افراد سرد مزاج مناسب‌تر است. مصلح‌های آن گشنیز و سماق هستند که مصرف آن‌ها همراه با گوشت بوقلمون توسط پزشکان طب سنتی توصیه شده است.

گوشت بوقلمون چه خاصیتی دارد؟

خوردن غذاهایی نظیر گوشت بوقلمون به دلیل بالا بودن میزان پروتئین باعث افزایش حس سیری در فرد می‌شود، به این معنا که فرد را تا مدت زمان بیشتری نسبت به مواد غذایی بی‌نیاز می‌کند. دریافت منابع کافی پروتئین باعث کمک به حجم دهی عضلات شده و قند خون را پس از مصرف وعده‌های غذایی ثابت نگه می‌دارد.

پروتئین از جمله مواد مغذی‌ای می‌باشد که افراد دارای رژیم غذایی گوشتی به میزان مناسبی آن را دریافت می‌کنند. میزان پروتئین تریپتوفان دریافتی از گوشت بوقلمون سبب کمک به ثبات میزان مناسبی از هورمون سرتونین در بدن می‌شود. هورمون سرتونین سبب القای حالت هوشیاری و شادی در فرد می‌شود. سینه بوقلمون دارای مقدار چربی و کالری کمتری نسبت به دیگر قسمت‌های آن است. به طور کلی می‌توان به 11 دلیل عمده اشاره کرد که خواص گوشت بوقلمون را برایتان مشخص‌تر کند:

  1. سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.
  2. باعث بالا بردن میزان متابولیسم در بدن می‌شود.
  3. به حفظ سلامت روانی فرد کمک می‌کند.
  4. برای کاهش وزن ایده آل است.
  5. برای سلامت قلب مفید است.
  6. منبع غنی از پروتئین می‌باشد.
  7. برای تقویت استحکام دندان و استخوان‌ها مناسب است.
  8. باعث ثابت ماندن سطح کلسترول خون می‌شود.
  9. مناسب برای گنجاندن در رژیم غذایی افراد دیابتی می‌باشد.
  10. سبب درمان آنمی (کم خونی) در فرد می‌شود.
  11. برای افزایش سلامتی پوست مفید است.

یک تکه از گوشت سینه بوقلمون حاوی مواد مغذی زیر است:

همان‌طور که بیان شد، گوشت بوقلمون حاوی سلنیوم می‌باشد. برخی از پژوهش‌ها نشان داده‌اند که دریافت مقادیر بالای سلنیوم در رژیم غذایی سبب کاهش ریسک ابتلا به سرطان های کلورکتال، پروستات، ریه، مثانه، پوست و معده می‌شود.

طبق موارد ذکر شده، خواص گوشت بوقلمون زیاد بوده و در سلامتی فرد اهمیت زیادی دارد. بنابراین گنجاندن آن در رژیم غذایی افراد توصیه می‌شود.

خواص گوشت بوقلمون در طب سنتی چگونه است؟

در طب سنتی (ایرانی)، افراد از نظر مزاج یا طبع به 4 دسته تقسیم می‌شوند که عبارت‌اند از گرم و تر (دم)، گرم و خشک (صفرا)، سرد و خشک (سودا) و سرد و تر (بلغم). هر یک از این طبع‌ها دارای خصوصیات خاص خود می‌باشند. (گسترش این قسمت و توضیح کامل راجع به مزاج‌ها) معمولاً افراد گرم مزاج باید از مواد غذایی سرد بیشتر از مواد غذایی گرم در رژیم غذایی خود بهره ببرند و بالعکس. همان‌طور که بیان شد، به این علت که طبیعت گوشت بوقلمون گرم و تر می‌باشد، مصرف آن برای سرد مزاج‌ها (سوداوی و بلغمی ها) مناسب‌تر است.

گوشت بوقلمون برای زنان باردار

خانم‌های باردار باید حتماً توجه داشته باشند که قبل از مصرف گوشت بوقلمون آن را خوبی شست و شو دهند. خواص گوشت بوقلمون بسیار زیاد بوده و برای خانم‌های باردار بسیار مفید است که در اینجا به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. در زمان بارداری بدن خانم‌ها به پروتئین زیادی نیاز دارد، گوشت بوقلمون هم غنی از پروتئین است. بنابراین مصرف آن به خانم‌های باردار توصیه می‌شود.
  2. از دیگر خواص گوشت بوقلمون این است که حاوی “آمینو اسیدهای ضروری” می‌باشد. یک ساندویچ گوشت بوقلمون می‌تواند تمام پروتئین مورد نیاز بدن شما را در طول روز تأمین کند.
  3. گوشت بوقلمون منبع مناسبی از ویتامین‌های B نظیر  و ویتامین B3 بوده که برای گذراندن یک دوران بارداری سالم، ضروری می‌باشد.
  4. اگر می‌خواهید از تمامی خواص پروتئین به خوبی بهره‌مند شوید، گوشت بوقلمونی را تهیه کنید که به صورت ارگانیک پرورش یافته باشد.
  5. بوقلمون‌هایی که از علف یا سبزه تغذیه شده و به صورت طبیعی روند رشد خود را طی کرده‌اند، دارای مواد مغذی بیشتری در گوشت خود هستند. (نسبت به آن‌هایی که آنتی بیوتیک دریافت کرده‌اند)

گوشت بوقلمون برای نوزاد

خواص گوشت بوقلمون به قدری زیاد است که طیف کودکان و نوزادان را نیز در بر می‌گیرد. کودکان در سن رشد هستند، بنابراین در رژیم روزانه خود باید منابعی از کربوهیدرات‌ها، میوه‌ها و سبزیجات، پروتئین‌ها و گوشت را دریافت کنند. کودکان باید به میزان 3 تا 4 دفعه در هفته گوشت یا مرغ دریافت کنند. همچنین کودکان نیازمند منابع پروتئینی پنیر و تخم مرغ هستند. مصرف گوشت بوقلمون نیز به دلیل دارا بودن منابع پروتئینی بالا، برای این گروه سنی بسیار مفید است.

مقایسه گوشت بوقلمون با سایر گوشت‌ها

به طور مثال می‌توان گوشت مرغ را با گوشت بوقلمون از نظر مفید بودن مقایسه کرد. گوشت مرغ و بوقلمون هر دو از دسته گوشت‌های سفید هستند، اما دارای تفاوت‌های کوچکی هستند که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

آیا گوشت بوقلمون ضرر هم دارد؟

خواص گوشت بوقلمون در بوقلمون‌هایی که به صورت طبیعی پرورش یافته‌اند، حفظ می‌شود. اما اگر گوشت بوقلمون فرآوری شده باشد، به دلیل دارا بودن مقادیر بالای سدیم برای سلامتی فرد مضر است. گوشت‌های فرآوری شده با آمین‌های طبیعی موجود در گوشت ترکیب شده و باعث ایجاد ترکیبات N-نیترو می‌شوند که کارسینوژن هستند. همچنین مطالعات نشان داده‌اند که گوشت‌های فرآوری شده در پیشرفت روند سرطان نقش دارند. مصرف گوشت‌های فرآوری شده با ریسک ابتلا به بیماری‌هایی نظیر چاقی، بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سرطان و ناباروری در ارتباط است.

گوشت بوقلمون برای نقرس خوب است یا خیر

تبدیل پورین‌ها به اسید اوریک علت ابتلا به بیماری نقرس است. به همین دلیل، مصرف انواع گوشت‌ها به دلیل دارا بودن منابع پورین، نظیر گوشت بوقلمون (به دلیل غنی بودن از آمینواسیدهای پورین) در افراد مبتلا به نقرس توصیه نمی‌شود. برای دریافت مشاوره پزشکی رایگان سؤالات خود را در ثبت کنید.

منبع:

مجله رژیم و تناسب اندام

قصابی الوگوشت

youtube.com

خروج از نسخه موبایل