آیا لایروبی خلیج گرگان بی فایده بوده است؟
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آخرین تصویر ماهواره سنتینل نشان می دهد که مساحت پهنه آب خلیج گرگان حدود ۳۰ هزار هکتار است که نسبت به آنلاین ماه سال گذشته حدود ۷۰۰۰ هکتار پهنه آبی افزایش یافته است.
به گزارش اخبار ورزشی طی سال های اخیر خشکسالی و تغییر رژیم آبی تغییر کاربری اراضی تالاب بهره برداری بی رویه و ورود آلاینده های صنعتی کشاورزی و شهری تخریب های ناشی از فشار فزاینده جمعیت بر تالاب و رسوب گذاری و دیگر عوامل طبیعی باعث خشک شدن وسعت زیادی از خلیج گرگان شد. در سال ۱۴۰۰ در راستای احیای «خلیج گرگان» عملیات لایروبی خلیج گرگان با اعتباری بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ میلیون ریال آغاز شد و برخی کارشناسان نسبت به این پروژه انتقاد و برخی دیگر از آن تمجید کردند.
حالا پس از گذشت سه سال اخباری مبنی بر خشک تر شدن خلیج گرگان منتشر و اعلام شد اجرای طرح لایروبی کانال آشوراده دردی از خلیج گرگان دوا نکرده است و محل ایستگاه قایق ها به ساحل «چارقلی» تغییر پیدا کرده است و خود اهالی برای برقرار ماندن امکان قایقرانی هر هفته با ادوات ابتدایی مسیر را لایروبی می کنند.
بیشتر بخوانید:
آغاز پروژه احیای خلیج گرگان
آرزو اشرفی زاده – مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب های سازمان محیط زیست – در گفت وگو با اخبار ورزشی – درباره آخرین وضعیت خلیج گرگان اظهار کرد: آخرین تصویر ماهواره سنتینل نشان می دهد که مساحت پهنه آب خلیج گرگان حدود ۳۰ هزار هکتار است که نسبت به آنلاین ماه سال گذشته که دهانه خلیج به دلیل عدم لایروبی مسدود شده بود حدود ۷۰۰۰ هکتار افزایش پهنه آبی داشته است. این مساله در کیفیت آب خلیج نمود بیشتری دارد به طوری که میانگین شوری حدود ۲۳ گرم در لیتر است این در حالیست که در زمان مشابه سال قبل بیش از دو برابر بود.
او ادامه داد: ایستگاه قایقرانی اسکله بندرترکمن کماکان در همان محل گذشته قرار دارد و تردد در آن برقرار است اما روستای چارقلی در شمال رودخانه گرگان قرار دارد و ساحل تالاب گمیشان است و اصلا ارتباطی به خلیج گرگان ندارد.
مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب های سازمان محیط زیست اضافه کرد: سمت غرب تالاب در مازندران هم ورودی های تالاب لایروبی شده بود که در بارندگی های زمستان سال گذشته و بهار سال جاری منجر به آبگیری ۶۰۰۰ هکتار شد ولی بخشی از این آب به دلیل گرمای تابستان تبخیر شد. با توجه به این که کارفرمای لایروبی کانال اشوراده سازمان بنادر بوده است کماکان سازمان حفاظت محیط زیست از طریق سازمان بنادر پیگیر وضعیت است و به ادامه پایش محیط زیستی پروژه و ارایه گزارش ها تاکید دارد.
اشرفی زاده در پایان گفت: این پروژه یکی از برنامه های مداخله ای در راستای اجرای برنامه مدیریت جامع تالاب میانکاله و خلیج گرگان مصوب ستاد ملی و هماهنگی تالاب هاست ولی تمامی برنامه های مصوب بایستی هم راستا با این اقدام انجام می شدند. علیرغم انجام قسمتی از پروژه هنوز برخی از پروژه ها توسط دستگاه های مسئول پیشرفت لازم و کامل را نداشته است.
انتهای پیام