ایمنی کارگاه و قوانین مربوط به آن

اصول ایمنی و بهداشت کار

عینک دندانپزشکی: رعایت بهداشت در محیط کارگاه امکان بروز خطرات را کاهش می دهد. محیط کارگاه همیشه باید نظافت شود. نظافت محیط کارگاه باید به کمک کارگران و یک یا چند نفر مسئول نظافت انجام گیرد. منظور از نکات ایمنی و بهداشت در کارگاه فقط تمیز کردن زباله های ریخته شده نیست منظور روغن هایی است که از دستگاه آلات روی زمین ریخته می شود که ممکن است کارگران در اثر این روغن ها لیز بخورند و سلامتشان به خطر بیافتد است. منظورمان مرتب کردن تجهیزاتی مانند قوطی ها، جعبه ها، ابزارآلات کوچک و قرار دادن آنها در مکان مناسب است. این کار نه تنها باعث بالا رفتن راندمان کاری می شود بلکه باعث می شود نکات ایمنی در کارگاه نیز بهتر رعایت شود.

مهمترین نکات قانون کار

خرید عینک ایمنی: تاکید بر این نکته که همه ی افراد حاضر در یک کارگاه باید به اصول ایمنی مسلط بوده و آن ها را رعایت کنند به این سبب است که گاهی افراد خودشان همه ی موارد مهم را دانسته و آن ها را رعایت می کنند، اما این دیگران هستند که با بی توجهی جان و مال خود و همکارانشان را به خطر می اندازند. بنابراین چه کارگر باشید چه کارفرما باید اصول ایمنی را بدانید و رعایت کنید.رعایت بهداشت در محیط کارگاه امکان بروز خطرات را کاهش می دهد. محیط کارگاه همیشه باید نظافت شود. نظافت محیط کارگاه باید به کمک کارگران و یک یا چند نفر مسئول نظافت انجام گیرد.

منظور از نکات ایمنی و بهداشت در کارگاه فقط تمیز کردن زباله های ریخته شده نیست منظور روغن هایی است که از دستگاه آلات روی زمین ریخته می شود که ممکن است کارگران در اثر این روغن ها لیز بخورند و سلامتشان به خطر بیافتد است. منظورمان مرتب کردن تجهیزاتی مانند قوطی ها، جعبه ها، ابزارآلات کوچک و قرار دادن آنها در مکان مناسب است. این کار نه تنها باعث بالا رفتن راندمان کاری می شود بلکه باعث می شود نکات ایمنی در کارگاه نیز بهتر رعایت شود.

 نکات ایمنی در کارگاه صنعتی

عینک جوشکاری: در کارگاه چه نکاتی را باید رعایت کرد ؟ کارگاه های صنعتی از دستگاه های بسیار پیچیده و پر سر و صدا مملو است. همین دلیلی است که رعایت نکات ایمنی در کارگاه صنعتی حساسیت بیشتری داشته باشد. موارد ایمنی عمومی در کارگاه صنعتی ریزتر و دقیق تر است. در این کارگاه باید موارد را با دقت بیشتر رعایت نمود از مهمترین این موارد می توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • کارگران و مهندسین ملزم هستند تمام لوازم و تجهیزات ایمنی شخصی را به درستی استفاده کنند.
  • استفاده از رنگ ها برای مشخص نمودن محل ها و ابزارآلات خطرناک و آموزش آنها به کارگران و مهندسین تازه وارد.
  • منظم نمودن تجهیزات کار و در دسترس قرار دادن تجهیزات پر مصرف.
  • تمام دستگاه های برقی باید مسئول داشته باشد و در زمان کار باید تمام نکات ایمنی در رابطه با این دستگاه ها رعایت شود.
  • ابزارآلات دستی نیز خطرات زیادی به همراه دارند. کارگری که مسئول کار با ابزار دستی است باید از تجهیزات ایمنی شخصی مانند ماسک، دستکش، عینک ایمنی و … استفاده نماید.
  • محیط کارگاه باید دارای تجهیزات اعلام و اطفا حریق، کپسول های آتش نشانی، جعبه آتش نشانی، جعبه کمک های اولیه و … باشد.

شناخت محیط

به نظم و انظباطی که در کارگاه حکم فرما است احترام بگذارید و حین کار طبق اصول از ابزار استفاده نمود و بعد انجام آن را در محل درست خود قرار دهید. در صورتی که قصد استفاده از ابزارآلات پر خطر را دارید قبلا از استفاده کنید، دستگاه را با دقت برداشته و با دقت کار خود را انجام داده و سپس آن را در جای خود قرار دهید. با این کار نه تنها ایمنی خود را تضمین نموده اید بلکه برای ایمنی افراد دیگر نیز احترام گذاشته اید. در صورتی که نظمی در کارگاه حاکم نیست وقت بگذارید با منظم نمودن کارگاه شرایط ایمن در آن ایجاد کنید. این کار علاوه بر ایمنی راندمان کار را نیز افزایش خواهد داد.

تجهیزات ایمنی و ابزار استاندارد

به تاریخ انقضای تجهیزات ایمنی دقت کنید و در صورت تمام شدن تاریخ آنها را تعویض نمایید. از تجهیزات ایمنی فرسوده استفاده نکنید و خودتان را ملزم به استفاده از بهترین تجهیزات ایمنی کنید. از کارفرما تجهیزات ایمن و استاندارد طلب کنید و حتما از آنها به صورت اصولی استفاده نمایید. کارفرما طبق قانون کار ملزم است ایمنی کارگران در محیط کار را فراهم آورد. به کارگران خود توضیح دهید که دانستن اصول ایمنی و استفاده از لوازمی همچون ، کلاه، عینک ایمنی و کفش کار اصلاً جنبه ی زیبایی نداشته و به شدت حیاتی و مهم است. هم چنین برای افزایش ایمنی کارگران در محیط کار لازم است تا آگاهی خود را نسبت به بالا برده و لوازم ایمنی مناسبی را برای کارگران خود فراهم کنید.

 خستگی و نیاز به استراحت

بسیاری از رویدادهای رخ داده در کارگاه ها، به دلیل خستگی و افراط در کار کارگران رخ می دهد. نیاز طبیعی بدن به استراحت، خوابیدن، نوشیدن آب به میزان کافی و خوردن غذا سر صبر و حوصله را جدی بگیرید. چراکه یک لحظه خواب آلودگی یا افت فشار می تواند در یک کارگاه به شدت خطرآفرین باشد. اگر خسته هستید و توانایی کار با ابزار خطرناک را در خود نمی بینید بهتر است کار با آن را به روز بعد بسپارید. اگر برنامه دقیق برای زندگی خود داشته باشید و شب ها به موقع بخوابید می توانید روزها هوشیاری بیشتری داشته باشید.

شناخت مکان های امن و مسیرهای خروج اضطراری

این موضوعی است که یک کارفرما در آغاز کار در یک کارگاه باید به همه ی کارگران آموزش دهد. این که در صورت بروز سوانح مختلفی همچون آتش سوزی یا مواردی از این دست بهترین و مناسب ترین راه برای خروج از کارگاه کدام است. شما به عنوان یک کارگر باید در جلسات آموزشی با دقت و هوشیاری حضور یابید و کار کردن با وسایلی همچون کپسول آتش نشانی و دستگاه هایی که کار با آنها خطرناک است را به خوبی بیاموزید با اینکار نه تنها جان خود را از خطرات حفظ می کنید بلکه این توانایی را دارید که محل کار خود را از تخریب بیشتر حفظ نمایید. مکان امن و مسیرهای خروجی را برای مواقع زلزله بشناسید و همیشه خود را برای مواجهه با خطرات آماده نمایید.

استرس در محیط کار

بسیاری از آسیب هایی که در طول کار به کارگران وارد می شود، ناشی از مواردی همچون فشار کاری، استرس، افسردگی، کم خوابی، عدم تمرکز و مواردی از این دست می باشد. اگر شما به عنوان یک کارفرما می خواهید در کارگاهی ایمن کار کنید که سودآور بوده و بدون آسیب و خطر به کارش ادامه می دهد، باید به فراهم کردن یک محیط امن برای کارگران خود خیلی دقت کنید و در مورد آن جدی و مصمم باشید. در غیر این صورت مواردی مثل عدم امنیت شغلی می تواند روی ذهن کارگران به شدت تاثیر گذاشته و منجر به عدم تمرکز و در نهایت بروز حادثه های جبران ناپذیر جانی و مالی شود.

کارفرما موظف است محیط کار را برای کار کردن کارگران آماده نماید. این آمادگی علاوه بر محیا نمودن ابزار و تجهیزات به روز و ایمن، آماده کردن محیط بدون تنش و استرس است. محیط برای کار کارگران باید به شکلی آماده شود که کارگران فقط به فکر انجام کار خود باشند. این کار با پرداخت به موقع حقوق و مزایا، انتخاب نماینده برای مطرح کردن مشکلات کارگران نزد کارفرما، جلوگیری از نزاع بین کارگران و … ایجاد خواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا