اقتصادیفعالان کسب و کار

با این ۷ ورق شیروانی پرکاربرد بیشتر آشنا شوید

ورق های شیروانی ورق های آهنی هستند که روی آنها لایه ای از جنس روی پوشیده شده و در واقع فرایند گالوانیزاسیون روی آنها صورت گرفته و بسته به شرایط کاربری، در طرح ها و انواع مختلفی به بازار ارائه می ‌شوند. وجه مشترک انواع کاربردشان است که اغلب به عنوان پوشش سقف ویلاها و ساختمان ها به ویژه در مناطق مرطوب و پر بارش مانند شمال کشور، پوشش سقف ورودی پارکینگ ها، سقف سوله ها، سقف آلاچیق و سر در منازل مورد استفاده قرار می گیرند.

Get to know more about these 7 widely used roofing sheets

در گذشته نه چندان دور در اغلب موارد در سقف های شیروانی از سفال استفاده می ‌شد که بعلت ضربه پذیر و شکننده بودن آن، استفاده از آن در سقف ها رو به نزول نهاده و اقبال بیشتری به استفاده از ورق شیروانی برای این کاربری پدید آمده است. ورق های گالوانیزه شیروانی حتی اگر هم دچار ترک خوردگی یا شکستگی شوند به هیچ وجه در برابر عوامل مخرب محیطی مانند رطوبت و اکسیژن هوا زنگ نمی زنند.

این ورق ها که نوعی ورق رنگی به حساب می آیند، علاوه بر داشتن یک لایه فلز روی، توسط یک لایه رنگ مقاوم نیز پوشیده می شوند و به همین جهت دارای مقاومت بیشتری نسبت به سایر انواع ورق های گالوانیزه نیز می باشند. همچنین از دیگر مزایای ورق های شیروانی می توان به بالا بودن تنوع طرح و رنگ آنان اشاره نمود. با مطالعه ادامه این مقاله می توانید با ورق ‌های شیروانی و انواع پر کاربرد آن بیشتر آشنا شوید.

انواع ورق های شیروانی از نظر فرم

همانطور که پیشتر گفته شد ورق های شیروانی از نظر طرح، فرم و همچنین رنگ ظاهری به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. از نظر فرم ورق گالوانیزه شیروانی در دو دسته اصلی طبقه بندی می شوند که عبارتست از: ورق شیروانی طرح سفال و ورق شیروانی طرح شادولاین.

ورق های شیروانی طرح سفال، چهار دسته ورق طرح سفال پالرمو، ورق طرح سفال جنوا، ورق های طرح سفال پرچین و ورق طرح سفال چینی را شامل می شود. ورق های طرح شادولاین نیز شامل ورق های فرم سینوسی یا کرکره ای، ورق های فرم ذوزنقه ای و ورق های فرم لمبه یا دامپا می شوند.

ورق های طرح سفال

فرمینگ طرح سفال مرسوم ترین به شمار می ‌رود که به علت فشار زیادی که در فرم دهی آن ها یعنی پرس بریک به دستگاه وارد می شود، هزینه فرمینگ بالاتری نسبت به ورق های شادولاین دارند.هر یک از چهار نوع اصلی ورق های طرح سفال، برای پوشش سقف ویلاها، ساختمان ها، پارکینگ و چنین کاربردهایی مناسب می باشد.از مزایای استفاده از این ورق ها، وزن سبک تر آنها نسبت به سفال و همچنین زیبایی بسیار بیشتر نسبت به سفال به ویژه از نمای دور می باشد.

همچنین از نظر نصب و اجرا نیز ورق رنگی طرح سفال روی هر گونه سطح شیبداری می توانند نصب گردند و از این نظر نیز نسبت به سفال دارای مزیت هستند.ورق های طرح سفال برابر شرایط آب و هوایی از پایداری رنگ مناسبی نیز برخوردارند. به طور معمول این نوع ورق گالوانیزه در بازار به عرض ۱۰۰ یا ۱۲۵ سانتیمتر و ضخامت ۰.۳ تا ۰.۷ میلیمتر بوده و طول آنها بسته به خواست مشتریان تعیین می گردد.

– ورق طرح سفال پالرمو

وجه تسمیه این ورق های شیروانی به شهر پالرمو ایتالیا باز می گردد که به علت شرایط آب و هوایی سقف های شیروانی بسیار شبیه این نوع ورق ها در این شهر رایج بوده است. در یک سمت ورم به ضخامت ۲۰ تا ۲۵ میکرون و در سمت دیگر به ضخامت ۷ تا ۱۵ میکرون پوشش رنگی اعمال می گردد.

– ورق طرح سفال جنوا

نام این نوع ورق نیز از شهر جنوای ایتالیا گرفته شده است که به علت شرایط آب و هوایی و میزان بارش سقف خانه های آن صورت شیروانی طراحی شده است. نکته مهم در زمینه برش طولی این ورقها این است که دستگاه برش، طول سفارش را در مضربی از ۲۵ برش می دهد و حتماً باید در انتخاب طول چنین موردی در نظر گرفته شود.

– ورق های طرح سفال پرچین

ظاهر ورق های طرح سفال پرچین شبیه ورق های وارداتی دکرا است و به علت ظاهر زیبا و در عین حال قیمت مناسب به شدت مورد استقبال قرار گرفته اند. زیرسازی آنها با پروفیل و چوب اجرایی می ‌شود و این از مزایای این نوع ورق گالوانیزه به شمار می رود. همچنین برای عایق بندی نیز می توان از پشم شیشه یا پشم سنگ استفاده نمود.

خوشبختانه امکانات فرم دهی انواع ورق در کشور عزیزمان ایران وجود دارد و تمامی فرم های ورقها توسط شرکت های داخلی قابل اجراست. یکی از آن نام های تجاری با سابقه ایرانی است که سال هاست تولیدکننده و تامین کننده این ورق های مهم و پر کاربرد صنایع مختلف ایرانی است.

ورق های طرح شادولاین

این نوع ورق شیروانی از نوع ورق های موجدار به شمار می رود و همان طور که از نام آن بر می آید، به وسیله نوع خاصی از فرمینگ، ظاهر ورق به صورت سایه و خط به چشم می ‌آید و دارای طراحی چشمگیری می باشد. ورق های شادولاین از ورق های گالوانیزه رنگی تولید می شوند و با ضخامتی بین ۰.۳ تا ۰.۷ میلیمتر در بازار یافت می شوند.

طول آنها نیز به مانند ورق های طرح سفال، بسته به سفارش مشتری قابل تعیین است. مزایای متعددی می توان برای استفاده از این نوع ورق شیروانی برشمرد که از آن جمله می توان به مقاومت بالا در برابر عوامل مخرب محیطی همچون رطوبت و اکسیژن هوا، زیبایی ظاهری و قیمت مناسب و توجیه اقتصادی برای استفاده در صنعت ساختمان اشاره نمود.از این رو اقبال زیادی به استفاده از این ورق ها در پوشش سقف های شیروانی و همچنین ساخت دیوار سوله ها به وجود آمده است.

– ورق های فرم سینوسی یا کرکره ای

این نوع ورق ها به صورت سینوسی شکل فرم دهی می شوند و در عرض دارای فرم موجی هستند. این نوع فرمینگ کم‌ هزینه‌ ترین روش بوده و بسیار از نظر اقتصادی به صرفه است.

– ورق های فرم ذوزنقه ای

برای تولید این نوع ورق های گالوانیزه خم هایی به حالت مربع در آنها ایجاد می گردد و این ورق ها در رنگ های متنوع برای سقف شیروانی به ویژه در ویلاها و سوله ها مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین این ورق ها به عنوان حصار دور زمین نیز استفاده می شوند.

– ورق های فربروزرسانی شده در دوشنبه, 28 آگوست 2023

کلاف های گالوانیزه که در بخش تولید ورق گالوانیزه تولید شده است، وارد قسمت آماده سازی ورق می شود. در این بخش، سطح ورقه ها پولیش می شوند؛ این کار باعث حذف چربی ها و یا ناخالصی ها از سطح فلز می شود.

بعد از این مرحله، سطح ورقه ها که به خوبی چربی زدایی شده است، به وسیله غلتک های مخصوص، برس کاری می شود. استفاده از برس، سطح را صاف و یکنواخت می کند و فرآیند رنگ آمیزی روی ورق گاوانیزه با کیفیت بالا انجام خواهد شد. سپس سطح ورق با آب شستشو داده شده و با هوادهی خشک می گردد.

مشخصات ورق رنگی

ورق های رنگی در شکل های مختلف مانند نوع کرکره ای یا شادولاین، طرح سفال، هلالی یا سینوسی – هشتی و شیروانی فرم داده می شوند؛ همچنین این ورق ها در تنوع رنگی گسترده از جمله رنگ های قرمز، آبی، سفید، قهوه ای، قهوه ای سوخته، سبز، نقره ای، بنفش، صورتی، زرد، جگری و کرمی و دیگر رنگها در بازار موجود می باشد.

در کل باید گفت بسیاری از صنایع تولیدی توسط این ورق ها پشتیبانی می شوند.ضخامت پوشش رنگ در بخش رویی ورق های رنگی، 20 تا 25 میکرون و در بخش پشتی حدود 7 تا 15 میکرون است. ضخامت ورق تولیدیاز0/20 تا0/70 میلی متر است. تنوع رنگ در این ورق ها تا 15 رنگ در بازار وجود دارد.

کاربردهای ورق رنگی

  • صنایع ساختمانی (انواع سقف – بدنه انبار و کارگاه و سوله – نمای داخلی و خارجی ساختمان ها)
  • ساخت لوازم خانگی (بدنه یخچال و فریزر – آبگرمکن – اجاق گاز – ماشین لباسشویی – ماکروویو و ..)
  • صنایع فلزی (کابینت – تجهیزات اداری – انواع پارتیشن – بدنه رایانه و ….)
  • صنعت حمل و نقل (ساخت کانتینر – ماشین سنگین – اتاقک خودرو و …)

مشخصات قطر و ضخامت ورق گالوانیزه رنگی چگونه است؟

ورق‌های گالوانیزه رنگی در ضخامت های نازک تولید می شود. کمترین ضخامت موجود ورق گالوانیزه رنگی در حال حاضر ضخامت 0/18 میلی متر است.ضخامت بعدی 0/22 میلی متر ضخامت بعدی 0/30 میلی متر ضخامت بعدی 0/40 میلی متر ضخامت بعدی 0/50 میلی متر ضخامت بعدی 0/60 میلی متر ضخامت ماکزیمم نیز 0/70 میلی متر است .

از آنجایی که ورق گالوانیزه رنگی به صورت رول فرم تولید می شود و استاندارد این رول ها دو عرض 100 سانتی متر و 125 سانتی متر است بایستی که ابعاد را بر پایه این مشخصات درخواست داد. به طور معمول در بازار آهن ابعاد 2*1 یا کوتاه و ابعاد2/5*1/25 یا بلند قابل عرضه است.از طرفی ابعاد طولی به سفارش مشتری نیز قابل برش و فرمینگ بدون شک تاکنون نام ورق شیروانی را شنیده‌اید. اما بهتر است کمی بیشتر درباره‌ این ورق بدانید. ما در این مقاله قصد داریم به سوالات ورق شیروانی چیست؟ کاربرد ورق شیروانی چیست؟ و ورق شیروانی چه مزایا و معایبی دارد؟ پاسخ دهیم.

پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با این ورق فولادی محبوب و پرکاربرد بیشتر آشنا شوید. شما می‌توانید پس از مطالعه این مقاله برای مشاهده و خرید این محصول از طریق سایت بام ساز اقدام کنید و نیز در صورت داشتن هرگونه سوال یا ابهام با کارشناسان ما تماس بگیرید.

ورق شیروانی چیست و از چه متریالی ساخته شده است؟

یکی از انواع ورق‌های گالوانیزه، ورق شیروانی است. این ورق از انجام فرآیند رنگ‌کاری بر روی ورق گالوانیزه تولید و به شکل‌های مختلفی تبدیل می‌شود. به عبارت دیگر ورق شیروانی همان ورق رنگی است که به وسیله دستگاه‌های مخصوص در شکل‌های مختلفی فرم‌دهی می‌شود. ورق‌های شیروانی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند و در مواردی که ورق فولادی در دید عموم قرار می‌گیرد کاربرد دارند.

ورق‌های شیروانی دارای مقاومت بالایی در برابر فرسایش، پوسیدگی و خوردگی هستند و در شرایط جوی و آب و هوایی نامناسب به راحتی دچار آسیب نمی‌شوند. این ورق‌ها در انواع مختلفی از جمله ورق شیروانی طرح سفال ژنوا، پالرمو و پرچین، ورق شیروانی ذوزنقه‌ای، ورق شیروانی شادولاین، ورق شیروانی لمبه و ورق شیروانی سینوسی در بازار ایران موجود هستند.

کاربرد ورق شیروانی چیست؟

شاید فکر کنید که ورق شیروانی () تنها در سقف‌های شیروانی خانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و هیچ کاربرد دیگری ندارد! اما این فکر اشتباه است. ورق‌های شیروانی بسته به نوع طراحی و ساخت در کاربردهای متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله کاربردهای این ورق‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. ساخت آلاچیق
  2. سقف ویلاها و خانه‌ها به ویژه در مناطق پر باران
  3. استفاده در گلخانه‌ها
  4. سقف پارکینگ‌ها و انبارها
  5. سقف سالن‌های ورزشی و باشگاه‌ها
  6. پوشش استخرها
  7. دیوار انبارها و کارگاه‌ها

بررسی مزایای ورق‌های شیروانی

اکنون که به سوال ورق شیروانی چیست و چه کاربردی دارد پاسخ دادیم، وقت آن است تا به سراغ بررسی مزایای این ورق‌ها برویم. بدون شک ورق‌های شیروانی از مزایای بیشماری برخوردار هستند و میزان استفاده از این ورق‌ها در کاربردهای مختلف می‌تواند نشان دهنده‌ این موضوع باشد. این ورق‌ها به دلیل خاصیت گالوانیزه از مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت و شرایط آب و هوایی نامناسب برخوردار هستند و طول عمر بسیار بالایی دارند. همچنین ویژگی‌هایی همچون ضد زنگ و ضد خورندگی بودن می‌تواند به عنوان نقطه عطف این ورق‌ها عنوان شود.

از جمله دیگر مزایای استفاده از ورق شیروانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تنوع بالا در طرح و رنگ
  • سهولت در نصب
  • وزن پایین ورق شیروانی
  • قیمت مناسب و مقرون‌به‌صرفه
  • استحکام و مقاومت بالا
  • ابعاد تولید ورق در ابعاد مختلف
  • طول عمر بالا
  • استفاده در کاربردهای متنوع و مختلف
  • طرحی زیبا و ظاهر منحصر به فرد
دکمه بازگشت به بالا