فواید استفاده از اسانس وانیل برای عطر و طعم دلپذیر دسرهای خامه ای
درست کردن یه دسر خامه ای عالی همیشه چالش های خاص خودش رو داره مخصوصاً وقتی پای عطر و طعم در میون باشه. تا حالا شده بخوای یه دسر درست کنی که همه از عطرش ذوق کنن ولی طعمش معمولی از آب دربیاد؟ اینجاست که یه راه حل ساده اما تأثیرگذار به نام اسانس وانیل میاد وسط. تجربه خودم نشون داده که اضافه کردن یه چند قطره اسانس وانیل می تونه تفاوت چشم گیری توی دسرهای خامه ای ایجاد کنه. بریم ببینیم چطور!
طعم دهنده های طبیعی؛ چرا وانیل؟
خیلی از ما وقتی صحبت از طعم دهنده به میون میاد اولین چیزی که به ذهنمون می رسه وانیله. اسانس وانیل که از لوبیای وانیل به دست میاد نه تنها یه طعم شیرین و دلچسب به دسرها می ده بلکه عطر فوق العاده ای هم داره. با اینکه بعضی ها از عطرهای مصنوعی استفاده می کنن ولی تجربه نشون داده که هیچ چیزی جای وانیل طبیعی رو نمی گیره. بخصوص وقتی با خامه مخلوط می شه ترکیبی می سازه که انگار خدا خودش دستورشو داده!
تجربه های موفق و ناموفق با اسانس وانیل
اوایل که شروع به استفاده از اسانس وانیل کردم نمی دونستم چقدرش رو باید بریزم. یه بار یه قاشق کامل ریختم توی کرم خامه ای که داشتم برای کیک درست می کردم و نتیجه… اصلاً خوب نبود! طعمش شدید و تلخ شده بود. بعداً فهمیدم که میزان استفاده از وانیل خیلی مهمه و باید دقت کنی. برای یه ترکیب خامه ای معمولاً یه قاشق چای خوری اسانس وانیل کافی هست اما اگر دنبال یه طعم ملایم تری هستی حتی کمتر از اون هم می تونه جواب بده.
ویژگی های وانیل : فقط عطر نیست!
خیلی ها فکر می کنن وانیل فقط به دسر عطر می ده. ولی از تجربه هام متوجه شدم که وانیل خوراکی به دسرها یه بافت نرم تر و یه جورایی حالت خامه ای تر هم می ده. این نکته رو وقتی کشف کردم که با دوستام توی یه مهمونی دسر درست کردیم. من وانیل زدم توی خامه اونا نزدن. نتیجه؟ دسر من نرم تر بود و خیلی بهتر توی دهان حل می شد.
میزان استفاده از اسانس وانیل برای هر نوع دسر
توی دسرهای مختلف مثل کیک ها پودینگ ها و خامه ها مقدار استفاده از اسانس وانیل فرق می کنه. برای یه کیک بزرگ مثلاً می تونی یه قاشق غذاخوری وانیل بریزی اما برای یه فنجون خامه حتی نصف قاشق چای خوری هم کافیه. یه راهنمای کلی اینجاست :
نوع دسر |
مقدار توصیه شده وانیل |
کیک |
۱ قاشق غذاخوری |
خامه زده شده |
نصف قاشق چای خوری |
پودینگ |
۱ قاشق چای خوری |
کوکی و شیرینی |
۱ قاشق چای خوری |
ترکیب های برنده با اسانس وانیل
یکی از بهترین تجربه های من با دسرهای خامه ای ترکیب وانیل با کاکائو بود. این ترکیب یه حالت دلپذیر تلخ و شیرین به دسر می ده که واقعاً لذت بخشه. پیشنهاد می کنم وقتی داری یه دسر شکلاتی درست می کنی چند قطره اسانس وانیل هم اضافه کنی تا طعم شکلات تقویت بشه.
آیا اسانس وانیل همیشه کار می کنه؟
نه! یه بار برای امتحان اومدم توی یه دسر میوه ای مثل پای سیب از وانیل استفاده کنم. ولی به نظرم نتیجه خوبی نداشت چون طعم میوه ها غالب بود و وانیل خیلی خودش رو نشون نمی داد. اینجا بود که فهمیدم بهتره وانیل رو برای دسرهای خامه ای و شکلاتی نگه دارم.
اشتباهات رایج : زیاد نریز!
خیلی وقت ها وقتی اسانس رو بیش از حد استفاده می کنی طعم تلخی پیدا می کنه. اگر تا حالا این اتفاق برات افتاده بهتره بدونی که یه اشتباه معمولیه! من این اشتباه رو چند بار تکرار کردم تا بلاخره فهمیدم چقدر لازمه. هرچی کمتر بهتر!
جایگزین های احتمالی
اگر به هر دلیلی دسترسی به اسانس وانیل نداشتی یا دوست داشتی با چیزای جدید امتحان کنی می تونی از عصاره بادام یا عطر هل استفاده کنی. هرچند تجربه من نشون داده که هیچ چیزی جای وانیل رو نمی گیره اما این ها هم بد نیستن.
پرسش و پاسخ
۱. آیا می شه از وانیل طبیعی به جای اسانس استفاده کرد؟ بله ولی توجه کن که وانیل طبیعی ممکنه قوی تر باشه و باید با دقت استفاده بشه.
۲. آیا می شه وانیل رو توی نوشیدنی ها هم استفاده کرد؟ بله مخصوصاً توی نوشیدنی های داغ مثل قهوه یا هات چاکلت اضافه کردن وانیل یه تجربه عالی بهت می ده.
۳. اگر اسانس وانیل در دسترس نبود چی کار کنم؟ میتونی از عصاره های دیگه مثل بادام یا پرتقال استفاده کنی ولی اون عطر وانیلی رو نخواهی داشت.
نتیجه گیری : وانیل یه دوست وفادار برای دسرهای خامه ای
اگه تا حالا از اسانس وانیل توی دسرهات استفاده نکردی به شدت پیشنهاد می کنم که امتحانش کنی. این طعم دهنده بی نظیر می تونه به ساده ترین دسرها هم یه حالت خاص بده. البته یادت باشه که با دقت ازش استفاده کنی و همیشه به اندازه بریزی. امیدوارم این تجربه ها بتونه کمکت کنه یه دسر فوق العاده درست کنی. اگر هم تجربه ای با وانیل داشتی خوشحال می شم توی کامنت ها برام بنویسی.
ترکیب با وانیل |
نتیجه طعم |
کاکائو |
شکلاتی خوشمزه |
دارچین |
عطر و طعم گرم |
خامه |
بافت نرم و خوشمزه |
منتظر تجربه های شما هستم!
راستش من همیشه فکر می کردم اسانس ها طبیعی نیستن و طعمشون یه جورایی مصنوعیه. ولی با تجربه ای که تو این مطلب گفته شده تصمیم گرفتم وانیل طبیعی رو امتحان کنم. فقط یه سوال دارم : توی دسرهای شکلاتی هم وانیل خوب جواب می ده؟ حس می کنم طعم ها با هم قاطی بشن!
منم مثل شما وقتی اولین بار وانیل ریختم بیش از حد زدم و دسرم تلخ شد. ولی بعد که کمتر ریختم عالی شد. فقط می خواستم بدونم وانیل توی کیک های اسفنجی هم به همین خوبی عمل می کنه؟
تجربه منم توی استفاده از وانیل توی دسرای خامه ای خیلی خوب بوده. طعمش عالیه ولی نمی دونم چرا گاهی توی دسرم بو غلیظ تر از طعمش می شه! شما هم به این مشکل خوردید؟
کاشکی از همون اول می دونستم که وانیل باید کم ریخته بشه! من هر بار دسر خامه ای درست می کنم یا زیادی می ریزم یا انقدر کم که اصلاً معلوم نیست! می شه دقیق تر بگین برای هر ۲۰۰ گرم خامه چقدر وانیل لازمه؟
یه مشکلی که من همیشه دارم اینه که وقتی وانیل طبیعی می زنم دسرم یه مقدار زرد می شه. می شه بگید این طبیعیه یا باید از اسانس شفاف استفاده کنم؟
حس می کنم وقتی وانیل می زنم خیلی طعم سنگین می شه. مخصوصاً وقتی با شکلات تلخ ترکیب می کنم. شما راه حلی برای متعادل کردن این طعم دارید؟ شایدم باید مقدارش رو کمتر کنم.
راستش من همیشه از وانیل مصنوعی استفاده می کردم و هیچ وقت از طعمش راضی نبودم. ولی این مطلب منو تشویق کرد که برم سراغ وانیل طبیعی. سوالی که دارم اینه که این اسانس توی دسرهای گرم مثل پودینگ هم خوب جواب می ده؟
این روش استفاده از وانیل که گفتین خیلی خوبه. من همیشه توی خامه هام یه طعم خاص می خواستم که هیچ وقت نمی رسیدم اما حالا با استفاده درست از وانیل تونستم به نتیجه مطلوب برسم. ممنون بابت توضیحات.
یه چیزی که من تجربه کردم اینه که وقتی وانیل زیاد می ریزی به جای طعم خوب طعم تلخ می گیره. خیلی دقت می خواد که به موقع ازش استفاده کنی. شما هم این تجربه رو داشتید؟
من همیشه از عصاره های مختلف استفاده می کنم ولی وانیل یه چیز دیگه است. فقط توی دسر خامه ای هام حس می کنم طعمش قوی تر از حد انتظار می شه. فکر می کنید دلیلش چیه؟
کاش می تونستید برای دسرای میوه ای هم یه راهنمایی بدید. به نظرم وانیل توی دسر خامه ای خیلی خوبه ولی توی پای سیب هم می تونست کار کنه. چرا فکر می کنید خوب نبود؟