اقتصادیفعالان کسب و کار

چگونه شماره ثبت شرکت را چک کنیم؟

هنگامی که قصد همکاری با یک شرکت را دارید، ترجیح می دهید که اصالت و رسمیت شرکت مطمئن شوید. به این منظور بایستی ثبت شدن شرکت را بررسی نمایید، هر شرکتی پس از ثبت شدن، شماره ای منحصر به فرد از اداره ی ثبت دریافت می کند که این شماره قابل استعلام می باشد.
مطمئن ترین روشی که به کمک آن می توانید به شرکت مذکور اعتماد کرده و اطمینان کسب کنید که آن شرکت در سامانه ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شده، چک کردن شماره ثبت یا شناسه ملی شرکت می باشد.

http //www.ilenc.ir استعلام-شماره-ثبت-شرکت |ssaa.ir استعلام شرکت

در اینجا با چند سوال مواجه می شوید: چگونه شماره ثبت شرکت را پیگیری کنیم؟ چگونه شماره ثبت شرکت را چک کنیم؟ چگونه شماره ثبت شرکت را پیدا کنیم؟

شماره ثبت شرکت:

به کلیه ی شرکتها پس از ثبت، شماره ثبت تعلق می گیرد و شرکتها هویتی حقوقی می یابند. این شماره (افراد حقوقی) مشابه با شماره شناسنامه برای افراد حقیقی است، همانطوری که برخی از افراد دارای شماره شناسنامه مشابه هستند، شماره ثبت برخی از شرکتها هم مشابه با یکدیگر است و منحصر به فرد نیست. البته در چند وقت اخیر شماره ثبت شرکت در تهران هم اختصاصی شده، در صورتیکه قبلا شماره ثبت برخی از شرکتها مشابه بود.

شناسه ملی شرکت:

اما اشخاص حقوقی (شرکتها) دقیقا مانند اشخاص حقیقی، علاوه بر شماره ثبت دارای شناسه ای منحصر به فرد مشابه با کد ملی برای اشخاص حقیقی هستند که به آن شناسه ی ملی می گویند. شناسه ی ملی پس از انحلال شرکت نیز همچنان پا بر جاست و به شرکت دیگری تعلق نمی گیرد. مطمئن ترین روش برای استعلام یک شرکت، شناسه ملی می باشد.

تعداد رقم های شناسه ملی، ۱۱ رقم است و تعداد رقم های شماره ثبت، براساس زمان متفاوت است.

مشخصات کلی شماره ثبت شرکت:

_ هم چون شناسنامه از راههای شناسایی هویت شرکت یا مؤسسه می باشد.
_ ثابت و بدون تغییر می باشد.
_ شرکتهایی که شماره ثبت ندارند غیر مجاز محسوب می شوند.
_ راهی برای مطالعه شناسنامه شرکتهاست.
_ مادامی که شرکت دایر باشد با این شماره قابل شناسایی است.
_  مهمترین پارامتر یا مهمترین مشخصه در استعلام ها است.
_ به وسیله این شناسه، هویت اشخاص حقوقی ثبت شده در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، اتاق بازرگانی، سازمان اوقاف وامور خیریه و حوزه های علمیه قابل شناسایی خواهد بود.

مزایای استعلام ثبت شرکت:

  1. اطمینان از فعالیت قانونی شرکت
  2. اطلاع از آدرس و مکان شرکت
  3. اطلاع از نوع شرکت (سهامی، با مسئولیت محدود، تضامنی، تعاونی و …)

چگونه شماره ثبت شرکت را پیگیری کنیم:

  1. به سایت روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به آدرس ir مراجعه نمایید، مطابق تصویر زیر نام شرکت را بطور کامل وارد نمایید و روی دکمه ی جستجو کلیک نمایید. (مشابه تصویر زیر)
  2. به سایت شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به آدرس مراجعه نمایید، مطابق تصویر زیر در مقابل نام شخصیت، نام شرکت را بطور کامل وارد نمایید، تصویر امنیتی را نیز وارد کنید و روی دکمه ی جستجو کلیک نمایید. (مشابه تصویر زیر)
  3. به سامانه ثبت اسناد و املاک کشور به آدرس مراجعه نمایید،
    سربرگ اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی را انتخاب نمایید و شناسه ملی و کد امنیتی را وارد نموده و روی مشاهده اطلاعات عمومی شخصیت حقوقی کلیک نمایید (مشابه تصویر زیر)

در بالا چندین بار ذکر کرده ایم که نام شرکت را بطور کامل وارد کنید، به دلیل اینکه اگر فقط بخشی از عنوان شرکت را برای جستجو در سامانه وارد نمایید، هر شرکتی که در نامش آن کلمه را داشته باشد نمایش می دهد و برخی اوقات پیدا کردن نام شرکت مورد نظر، در بین انبوهی از نام شرکتها مشکل می شود.

نتایج حاصل از جستجوی سامانه استعلام شماره ثبت شرکت ها

  1. نام کامل افراد ثبت کننده حقوقی با شناسه ملی، کد پستی و وضعیت شخص حقوقی
  2.  تاریخ تاسیس شرکت به واسطه اشخاص حقوقی و نوع و هویت شرکت
  3.  تاریخ آخرین بروز رسانی و تغییر و تحول رخ داده در شرکت های منظور (مقصود تاریخ ثبت نهایی تغییرات لحاظ شده در شرکت هاست)
  4.  شماره ثبت شخصیت حقوقی
  5.  اداره کل ثبت کننده شرکت و یا کمپانی
  6.  واحد ثبتی ثبت کننده
  7.  محل اقامت قانونی

مطابق با مادهء 20 قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران تقسیم بندی شرکت های تجاری در هفت گونه است:

  1.  شرکت های سهامی که خود شامل شرکت های سهامی خاص و سهامی عام می شود.
  2.  شرکت های مختلط سهامی
  3.  شرکت های مختلط غیر سهامی
  4.  شرکت های مسئولیت محدود
  5.  شرکت های تضامنی
  6.  شرکت های نسبی
  7.  شرکت های تعاونی تولید و مصرف

ممکن است شخصی سامانه استعلام شماره ثبت شرکت ها را برای شرکت مسئولیت محدود ‎ جستجو کند، چرا که مطابق با آمار و ارقام در میان تمامی شرکت های مذکور هواداران بسیاری دارد. مادهء ۹۴ قانون تجارت ایران به تعریف شرکت مسئولیت محدود در کشور این گونه اشاره کرده ‌است:

شرکت با مسئولیت محدود تشکیلاتی است بین دو یا چندین شخص که به منظور امور تجارتی تشکیل شده است و هر یک از شرکاء بدون تقسیم سرمایه به ‌سهام یا قطعات سهام، فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض یا بدهی ها و تعهدات شرکت هستند.

شرکت های با مسئولیت محدود در کشور ایران دارای ویژگی های زیر هستند:

  1.  برپایی شرکت با حداقل دو شریک قابل ثبت است.
  2.  هر گونه نقل و انتقالات سهام شرکت مسئولیت محدود فقط از طریق مراجعه به دفتر اسناد رسمی امکان پذیر است.
  3.  آوردن اسم یا عنوان شرکت با عبارت «با مسئولیت محدود» از الزامات است و در صورت عدم تبعیت در مقابل شخص ثالث مثل قوانین حاکم بر شرکت های تضامنی با شرکت فوق الذکر برخورد می ‌شود.
  4.  هر کدام از شرکاء بر اساس سهمی که در شرکت با مسئولیت محدود دارند، از حق رای برخوردار هستند. البته می ‌توان در اساسنامه حق رای ‌شرکاء را تغییر داد. لغت سهم مفرد سهام است. سهم در واقع اجزایی است که سرمایه یک شرکت را شامل می شود. اعضای شرکت ‌های سهامی و تعاونی را در اصطلاح سهامدار کمپانی می نامند.
  5.  برخلاف سایر انواع شرکت ها، حداقل و حداکثر میزانی برای سرمایه گذاری شرکت با مسئولیت محدود وجود ندارد، به عبارت بهتر میزان سرمایه در این نوع از شرکت ها سقف و محدودیتی ندارد. این مورد شاید از مهم ترین گرایشات مردم جامعه در شرایط فعلی اقتصادی به این نوع از شرکت هاست.
دکمه بازگشت به بالا