اقتصادی

ایران اسلامی در 28 صفر سالروز رحلت پیامبر مهربانیها سوگوار و عزادار است

به گزارش خبرگزاری اخبار ورزشی از قزوین؛ بیست و هشتم صفر سالروز رحلت پیامبر اکرم (ص) و سالروز شهادت امام حسن مجتبی (ع) است.

روز بیست و هشتم ماه صفر از غم انگیزترین روزهای تاریخ اسلام و مسلمین است در این روز غم و اندوه گویی آسمانیان هم مانند زمینیان اشک می‌ریزند و ماتم سرا هستند و مویه کنان یا محمد یا محمد می‌گویند، محمد (ص) رسول عشق و مهربانی و هدایت انسان‌ها از ضلالت و گمراهی به سرمنزل مقصود و سعادت بود.

 ۲۸ صفر ُ روزی که آنچنان مصیبتی بر دوستداران اهل بیت(ع) نازل می‌شود که شخص اول جهان اسلام و نوه جگر گوشه‌اش یک جهان را داغ دار خود می‌کنند.

حضرت محمد (ص)، آخرین رسول و پیام آور خداوند متعال است که در جامعه جاهل شبه جزیره عربستان به دنیا آمد و در مقابل تمامی بدی‌ها و جهالت‌ها ایستادگی کرد تا این‌که توانست آخرین دین الهی را در میان انسان‌هایی که عادت به زنده به گور کردن دختران خود داشتند، گسترش دهد. 

1814289

هرچند که روایات مختلفی برای شهادت یا رحلت پیامبر جهان اسلام مطرح است اما ایشان در اوایل سال ۱۱ هجرت به دلیل مسمومیت توسط یک زن یهودی به شهادت رسیده و این مردی که یک عالم را شیفته خود می‌کرد، دیگر رفتنی شد.

نوه این مرد بزرگ یعنی امام حسن مجتبی(ع) فرزند اول حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) که از لحاظ ظاهری بیشترین شباهت را به پدربزرگش داشت نیز هنگام فوت پدربزرگش هفت ساله بود. 

امام دوم شیعیان که پس از شهادت حضرت فاطمه(س) و پیامبر اکرم (ص) زندگی سختی را می‌گذراند، پس از شهادت حضرت علی(ع) در ۲۱ رمضان سال ۴۰ هجری نیز به امامت رسید و هزاران نفر با وی بیعت کردند و ۱۰ سال امام و حدود هفت ماه خلیفه مسلمانان بود. 

امام حسن(ع) که ملقب به سرور جوانان بهشت هستند، بر اساس روایات مختلف شیعی و سنی با خوردن زهر از دست همسرش در سن ۴۸ سالگی به شهادت رسید. وقتی تابوت ایشان را برای دفن به کنار قبر پیامبر(ص) می‌بردند، مروان، حاکم وقت راه را بست تا از دفن شدن پیکر امام حسن(ع) در کنار پدربزرگ دردانه‌اش جلوگیری کنند، بنا بر این، ایشان در قبرستان بقیع، کنار قبر مادربزرگش، فاطمه بنت اسد به خاک سپرده شدند.

در ۲۸ صفرُ  جهان شاهد سالگرد رحلت بزرگترین انسانی است که بشریت در خود دیده است، والاترین پیامبری که از طرف پروردگار به عنوان «رحمه للعالمین» مبعوث شده است، ما از آن رسول عشق و رستگاری سخن به میان می‌آوریم که نسخه کامل بشریت و اسوه حسنه‌ای بود که تمامی رفتار و کردارش بیانگر تعالیم مکتب اسلامی بود.

اعمال شب و روز ۲۸ صفر شامل صدقه دادن، دعا، غسل، نماز شب و روز رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن (ع)، روزه گرفتن در روزهای ابتدایی، میانی و پایانی هر ماه تأکید بسیاری شده است که بر همین اساس روزه در ۲۸ ماه صفر نیز که از روزهای پایانی این ماه قلمداد می‌شود، دارای ارزش بسیاری است.

images

غسل ۲۸ صفر

یکی از اعمال ۲۸ صفر، خواندن زیارت حضرت رسول (ص) است و مستحب است که قبل از خواندن زیارت حتی از راه دور، غسل انجام شود.

دعای «یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ»

خواندن ۱۰ مرتبه دعای زیر:

یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطّاهِرینَ.

ای سخت نیرو، و ای سخت عقوبت! ای عزیز، ای عزیز، ای عزیز! خوارند از بزرگی‌ات همه خلقت. پس کفایت کن از من شرّ خلق خودت را، ای احسان بخش! ای نیکوکار! ای نعمت بخش! ای عطا دِه! ای که معبودی جز تو نیست! منزّهی تو! به راستی من از ظالمانم. اجابت کردیم برایش و نجاتش دادیم از غمّ و همچنین نجات دهیم مؤمنان را، و رحمت کند خدا بر محمّد و آل پاک و پاکیزه‌اش.

زیارت حضرت محمد (ص)

شیخ مفید و شهید و سید بن طاوس گفته‌اند: چون در غیر مدینه طیبه خواهی که حضرت رسول صلی الله علیه و آله را زیارت کنی غسل بکن و شبیه به قبر در پیش روی خود بساز و اسم مبارک آن حضرت را بر آن بنویس و بایست و دل خود را متوجه آن حضرت گردان و زیارت ایشان را بخوان.

به مناسبت ۲۸ صفر ایران اسلامی غرق در عزا و ماتم است و مراسم عزاداری و سوگواری در اقصی نقاط ایران اسلامی برگزار می شود.

انتهای پیام






آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

دکمه بازگشت به بالا