اقتصادی

رویترز: بی اعتمادی به آمریکا و گرایش کشورهای عربی به احیای روابط با دمشق

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آنلاین اخبار ورزشی ، رویترز روز یکشنبه در تحلیلی نوشت که در حالی که ایالات متحده بر بحران روابط با چین تمرکز دارد ، متحدان عرب واشنگتن در جهت روابط بهتر با دولت دمشق حرکت می کنند.

رویترز می نویسد در حالی که جهان غرب همچنان بر این اصرار دارد که بشار اسد رئیس جمهور سوریه مسئول سال ها درگیری خونین است ، متحدان عرب ایالات متحده در منطقه از روابط سرد با سوریه به احیای روابط اقتصادی و دیپلماتیک می روند. کشور.

علیرغم پیروزی قاطع اسد در انتخابات امسال ، غربی ها همچنان از لفاظی ها علیه دولت دمشق استفاده می کنند ، اما رهبران عرب این واقعیت را می پذیرند که وی همچنان به حفظ موقعیت قدرتمند خود در سوریه ادامه خواهد داد.

رویترز می افزاید خروج نامنظم آمریکا از افغانستان این باور را در میان رهبران جهان عرب تقویت کرده است که آنها باید راه خود را پیدا کنند. آنها نظاره گر ادامه دست آمریکا در منطقه و تعامل واشنگتن با چین هستند و برنامه دارند تا اولویت های خود را دنبال کنند که شامل احیای اقتصاد پس از سال ها درگیری و گسترش ویروس کرونا است.

به گزارش خبرگزاری ، علیرغم افزایش علائم گرایش کشورهای عربی به سوریه ، و “ملک عبدالله دوم” اردن برای نخستین بار در یک دهه گذشته با اسد گفت وگو کرد ، اما سیاست های ایالات متحده هنوز م componentلفه ای است که اوضاع را پیچیده می کند.

واشنگتن مدعی است که سیاست خود را در قبال سوریه تغییر نداده است و همانطور که در قطعنامه شورای امنیت آمده است ، خواهان گذار سیاسی در این کشور است. تحریم های آمریکا علیه دمشق که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق آمریکا تشدید شده بود ، همچنان مانع بزرگی بر سر راه تجارت سوریه است.

با این حال ، تحلیلگران در واشنگتن می گویند که سوریه دیگر اولویت اصلی دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیست و بر رویارویی با چین متمرکز شده است. بایدن چند ماه پس از ورود به کاخ سفید ، هنوز نتوانست بر اساس قانون سزار که سال گذشته برای افزایش فشار بر بشار اسد اعمال کرده بود ، تحریم هایی را اعمال کند.

رویترز به نقل از دیوید لش ، کارشناس امور سوریه در دانشگاه ترینیتی در واشنگتن می گوید: «متحدان آمریکا در جهان عرب از واشنگتن می خواهند که محاصره دمشق را لغو کرده و به اتحادیه عرب بازگردد و به نظر می رسد دولت بایدن تا حدودی به حرف او گوش می دهد. به قول تگزاس ، به گفته وی.

این واقعیت بازتاب اخراج سوریه از اتحادیه عرب و حمایت عربستان سعودی ، امارات و اردن از شورشیان در خاک سوریه است. درگیری های نزدیک به یک دهه صدها هزار نفر را کشت ، نزدیک به نیمی از جمعیت سوریه را آواره کرد و میلیون ها نفر را به کشورهای همسایه و اروپا آواره کرد.

شورشیان ضد اسد هنوز در مناطقی از شمال سوریه حضور دارند و از ترکیه پشتیبانی می شوند. در شرق و شمال شرق سوریه نیز کردهای تحت حمایت آمریکا وجود دارند. اگرچه اختلافات در سوریه همچنان پابرجاست ، اما اسد موفق شده است با کمک روسیه و ایران کنترل بسیاری از کشور خود را به دست آورد. دو کشور بیشتر از تعهد واشنگتن به برکناری وی متعهد به حفظ او در قدرت بودند.

در حال حاضر ، اردن ، همسایه جنوبی سوریه با اقتصاد بیمار و روابط قوی با عربستان سعودی ثروتمند ، سیاست جهان عرب در قبال دمشق را رهبری می کند. ماه گذشته بیشتر مرزهای اردن و سوریه برای تجارت باز شد و عمان کاتالیزور توافق گاز طبیعی از مصر به لبنان از طریق سوریه شد که واشنگتن با آن موافقت کرد.

رویترز به نقل از سمیح میتاح ، مقام و تحلیلگر سیاسی سابق اردنی می گوید: “وقتی اردن این موانع را می شکند و روابط را ایجاد می کند.” [با سوریه] در حال نتیجه دادن است و با همان سرعت پیش می رود. سایر کشورها نیز از آن پیروی خواهند کرد. “

در تحلیل خود ، این آژانس گفت که گذرگاه مرزی زمانی محل عبور صدها کامیون بود که کالا را بین اروپا ، ترکیه و کشورهای خلیج فارس حمل می کردند. احیای این مبادلات باعث تقویت اردن و سوریه خواهد شد که هر دو در بحران اقتصادی عمیقی به سر می برند. این امر همچنین به لبنان کمک می کند که با بدترین رکود اقتصادی در تاریخ معاصر روبرو است.


یک کامیون تجاری از مرز سوریه و اردن عبور می کند

جیم جفری ، سخنگوی سابق دولت آمریکا در امور سوریه در دوران ریاست جمهوری ترامپ ، به رویترز گفت: “من کاملاً متقاعد شده ام که مردم اردن احساس می کنند که آمریکایی ها آنها را تحریم نخواهند کرد.” وی افزود: “در رسانه ها و متحدان منطقه جنجال زیادی وجود دارد که ایالات متحده دیگر اسد را تحت قیصر یا هر قانون دیگری تحت تحریم های شدید قرار نخواهد داد.”

رویترز افزود که همین روحیه در جلسه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد نشان داده شد. در این دیدار ، وزیران خارجه مصر و سوریه برای اولین بار در یک دهه گذشته دیدار کردند. وی همچنین در نمایشگاه اقتصادی “اکسپو 2020” در دبی با وزیران اقتصاد سوریه و امارات دیدار کرد و در مورد احیای شورای تجارت دوجانبه بحث و تبادل نظر کرد.

آیا علی رغم تلاش ها برای “جن زدایی رژیم دمشق” ، آیا رویکرد جدیدی در قبال سوریه اتخاذ شده است؟ آره”.

آرون اشتاین ، مدیر تحقیقات م theسسه امور خارجه ، به نقل از رویترز گفت: “دولت بایدن” علاقه مند به افزایش هزینه های دیپلماتیک برای جلوگیری از نزدیک شدن دولت های منطقه به دولت “است. [سوریه] وی گفت: “نه” و افزود که سیاست آمریکا در سوریه اکنون بر مبارزه با داعش و کمک های بشردوستانه متمرکز شده است.

رویترز به نقل از سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: “آنچه ما انجام نداده ایم و نخواهیم داد ، تلاش برای عادی سازی و آشتی با دولت سوریه است. از دیکتاتوری وحشیانه ای مانند بشار اسد حمایت کنید ، حتی وقتی تحریم ها را لغو کنیم. علیه سوریه یا موضع خود را در مخالفت با بازسازی سوریه تغییر دهیم تا راه بازگشتی وجود نداشته باشد. “راه حل سیاسی برای مشکلات این کشور.

رویترز گزارش داد در حالی که بسیاری از متحدان آمریکا در منطقه به دنبال روابط جدید با دمشق هستند ، کشورهای مهم مانند عربستان سعودی همچنان اکراه دارند.

این خبرگزاری به نقل از جاشوا لاندیس ، کارشناس مسائل سوریه در دانشگاه اوکلاهما ، در پایان گفت: “تلاش مهم این است که سوریه و عربستان را به نوعی حل و فصل برساند و من فکر می کنم که سعودی ها نزدیک شده اند و منتظر هستند.” [چرغ سبز] “آنها آمریکا هستند.”

روز جمعه ، جاش روگن ، ستون نویس واشنگتن پست در یادداشتی نوشت که عبدالله دوم ، پادشاه اردن ، از زمان ملاقات با جو بایدن ، رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید در جولای گذشته ، هدایت عادی سازی را بر عهده دارد. – اسد.

بر اساس این یادداشت ، سالم المصلت ، رئیس ائتلاف ملی اپوزیسیون سوریه ، ماه گذشته در رأس هیاتی وارد واشنگتن شد تا از دولت آمریکا و جامعه بین المللی بخواهد فشار بر رژیم سوریه را حفظ کنند.

این نویسنده به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا افزود: “سیاست آمریکا همچنان مانع از این می شود که هر کشوری قصد عادی سازی روابط خود با اسد را داشته باشد”. وی افزود: “ما به اردن چراغ سبز یا قرمز نشان ندادیم.” (جزئیات بیشتر)

انتهای حرف / متر


دکمه بازگشت به بالا